Update

Klinisk övning 10.30-12. Skönt med lite sovmorgon så att jag kan sova ut lite och bli frisk. Den sovmorgonen var behövlig.
Hade sämre syn än någonsin idag, kanske beror på att man är förkyld? :S Ingen aning men -5.00 har jag då aldrig haft. (kom fram till -4.75 sen, men ändå mycket mer än vad jag har nu..) kanske sån instrument myopi som lurar :P

Fick nån släng av feberfrossa tror jag på lunchen. Kallsvettades och mådde inge vidare.

Efter lunch var det dags för föreläsning om Insipsteori, svårt att koncentrera sig med en näsa som rinner.. Det blir nog lättare när vi själva ska få vara i verkstaden och börja slipa och så än att ha en föreläsning om hur man gör. Fint endå att Optiker yrket är lite av ett handverk :)


Efter skolan åkte jag förbi systemet en snabbis, hinner inte handla dryck tills på lördag innan lördagen så det fick bli nu :P Så ronja och jag ska in i "Gold-dimman" på lördag! Ska bli grymt kul!



Har varit hemma nu en stund, har inte haft motivation att blogga idag :/ 
Du är saknad mormor



Är i full gång att packa tills imorgon då jag åker hem :)

 

Lite panik inför lördagens party-outfit, står mellan två kjolar, men det blir nog bäst att ta med båda ;) Kanske inte ens vill ha kjol, så det är bäst att ta med lite annat också, jobbigt det där :p
Svårt att beräkna hur mycket man ska ha med sig också, men jag håller mig till ett alternativ per dag :) Minns i höstas när jag var hemma och hade med mig hur mkt som helst, så naj det blir det inte nu :)



Nu kl 6 ska jag på synundersökning åt en tjej som går i trean som håller på med sitt examensarbete. Jag ska få testa att ha endagslinser :) Ska bli spännande!



Xoxo / Josefine

<3

Ett år sen idag.

Snor AB

Vad kommer allt ifrån? Det bara rinner! Helt sjukt!


Kom hem för en stund sen från föreläsningarna. Har snorat mig igenom alla tre, fy!

Först handlade det om Löda/Fila/Polera
, dvs om en patient kommer in och har fått ett slag mot glasögonen eller tappat dem så de har gått sönder så kan vi rätta till det, med hjälp av lite olika metoder :) Intressant, men mycket!



Andra föreläsningen handlade om Retinoskopi, dvs att man lyser in i ögat och ser reflexen, om den rör sig med eller mot lampan. (På mig rör sig reflexen mot lampan för jag är närsynt, tvärt om för översynta) Det var kul för direkt när vi börjar så börjar Jörgen knäppa upp shortan :O Vi bara jaha, hur ska detta sluta?! Men det visade sig att han hade en t-shirt under som det stod "Retinoskopera mera" på som han hade fått av några tidigare optikerstudenter, kul! Han kommer tydligen att tjata om det, så nu kommer vi inte glömma bort retinoskopi här inte!



Lång lunch! Träffade Olivia och fick medlemsregistren för alla som är medlemmar i CNaS, som ska datoriseras. Så det ska jag fixa lite med. (ska kollas upp om jag kan få en egen nyckel till expen eftersom jag är ansvarig där liksom, känns inte mer än rätt att jag har en egen, så kan jag sitta där med registren om jag har tid över :) pappa fixar ;) )



Nyckel med klubbmärke

till dig pappsen!



Tredje och sista föreläsningen. Jag började bli sådär tjock i huvudet ni vet efter att ha dragit in för mkt. Dvs inte kunnat snyta ut ordentligt, så jag mådde väl sådär måste jag säga. Tur att föreläsningen var lättsam och inte så mkt att anteckna!
Har aldrig haft så roligt på en föreläsning tidigare! Klassen skrattade igenom den. Föreläsningen handlade om hur man skulle kommunicera med patienterna och lite personlighetstyper som är vanliga osv.



Nu blir det te och rostmackor och film!
Måste kurrera mig här tills på fredag då det blir hem till Linköping och lilla Mantorp! Åh vad jag längtar!! :D


Xoxo / Josefine

Feberfrossa AB

Japp det stämmer.

Kunde inte somna inatt. Svettades som jag vet inte vad, somnade runt 2 halv tre kanske och vaknade igen vid fem. Det har inte blivir många timmars sömn inatt. Feber? Japp, jag skulle tro det..

Har precis fått ner en ipren och tagit nässpray.


Ska ner till Sofie och överaska henne tillsammans med tjeorna. Sofie fyller nämligen 23 idag :D


Sen är det föreläsningat fram till halv tre. Får se hur jag orkar med skoldagen. Måste vara med på föreläsnignarna ananrs fattar man inte typ.. :/


Kram från sjuklingen!



Xoxo / Josefine

Zlatan hit och Zlatan dit!

Hello :)


Fotbollen är på här hemma, de på teven verkar tro att det bara är Zlatans match. Det är Zlatan hit och Zlatan dit, hela tin typ :p De är faktiskt fler i landlaget! Det är de gula personerna på teven kära sportkommentarer, titta lite på dem också ;)




Jag har en så söt pojkvän som bara vill pussa på mig trotts att jag är sjuk. Han kom hem här förut och hade köpt choklad till mig, min plutt! <3





Övningen var kul, men shit vad svårt det var! Jättemycket att tänka på :P Jobbit nu också när vi inte kan vara där och träna med foroptern eftersom tvåorna har tenta och över inför den och treorna har sina ex-jobb så om två tre veckor kan vi inta undersökningsrummen, då lär man ju glömt en del :p Men vi har fler övningstillfällen där tror jag :)
Imorgon är det föreläsning om Retinoskopi. Det är en metod så man får ett objektivt värde på patientens synfel utan att patienten behöver prata. Jag har fattat efter att ha läst igenom föreläsningen att man lyser in i ögat och kollar på reflexen för att uppskatta synfelet, ska bli spännande och lära sig hur det funkar :D







Nej jag orkar inte kolla mer på matchen för den handlar ju bara om zlatan :p
Ska kolla klart på en film jag kollade på i eftermiddags. Sleepers hette den :) Ska sätta på lite mer te här också, det är tredje kannan för ikväll, här ska det bli en frisk josse!




Xoxo / Josefine

Sömntuta

Har sovit i två timmar, skönt! Det var värlbehövligt måste jag säga :) Vet inte om jag känner mig så mkt bättre med förkylningen, men piggare är jag.

Gjorde lite tacos till lunch, det var mums!




Snart bär det iväg till skolan igen för att första gången få vara i undersökningsrummen, täligt att ge sig ut i blåsten igen. blir inte friskare skulle jag tro. Men det ska bli spännande att få bekanta sig med foroptern :)

En sånn här:



Kul att för en gång skull sitta framför den och inte bakom den som man alltid gör hos Optikern :) Lite som att vara regissör istället för att bara titta på film kanske man kan jämföra det med, hahah! ;P




Så det är bara upp med humöret och inte tänka att man är sjuk så blir man frisk på nolltid!

Hoppas ni mår bra!


Xoxo / Josefine

Min bäste vän

Tjoo! Eller Atthjoo kanske man ska säga idag :p

Nu har jag varit hemma från föreläsningen en liten stund. Den var faktiskt intressant :) Handlade om Glasmaterial. Vill bara börja testa i verkstaden nu typ! :p


Min bäste vän här: Saltvatten



Har gurglat en stund nu och tänkte gå och lägga mig och sova nu.
Det är övning i undersökningsrummen kl 15. Då ska jag vara lite piggare hoppas jag!


God powernap!


Xoxo / Josefine

Sjukling på ingång?

Inte så god morgon på er!

Vaknade nämligen
och känner mig helt igensvullen i halsen. Kul jul liksom..
Så min frukost har bestått av ett glas gurglat saltvatten, och nu en kopp te och en tallrik gröt. Ska försöka få i mig lite juice och en apelsin här också.

Har inte tid att vara sjukt nu! Ska ju hem i helgen. Och innan dess är det en massa föreläsningar och övningar som står på schemat. Fasen! Det måste var detta träliga aprilväder. Som ibland är svinkallt och blåst och ibland 10 grader varmt och sol.

Idag är det föreläsning 8.30-10. Sen är det kliniskövning 15-16.30. Segt eller vad? Men då ska jag hem och sova imellan tänkte jag. Ser lite fram emot den kliniska övningen för idag ska vi äntligen få gå in i undersökningsrummen! :D

Men måste må bättre, detta är inte okej!!
Får gurgla lite mer här.



Xoxo / Josefine

Svettigt värre!

Hemma från Stepen! Och det var svettigt vill jag lova! Inte nog med att det är jobbigt att studsa upp och ner under hela passet så ligger solen på inne i salen också, säkert 30 grader där inne. Men jag och Ellinor kämpade på tappert, för attans vad kul det är alltså! Skulle kunna köra det där passet varje dag! Hahah, ne men kul är det! Det var länge sen nu, typ förra torsdagen, 18:e. Så det är en stund sen :)


Testade de nya brädorna, sjukt bra!


Hittat mitt nya tidsfördrivUNO på internet! Det ska jag ägna mig åt kväll då älsklingen är ute och dricker öl med hans vänner och firar att hans tenta är gjord ;P 





Xoxo / Josefine

Killer heels!

Idag åkte monsterklackarna på! Det var lite halv regnigt så ville inte ta tygskor, så då blev alternativet, stövlar. Tänkte att jag måste vänja mig att ha högklackat ibland :)



Sjukt snygga, men aj aj, säger fossingarna ;) 7,5 cm:are ;)


Vi hade som sagt kursstart idag av Optisk Teknik :) Det ska bli kul detta! Mycket praktiskt och en praktisk tenta och inlämning av egen-inslipade glasögon. Det ska bli superkul! :D

Hade sen första föreläsningen. Den handlade om Bågmaterial. Det var väl intressant på sitt sätt, men jag tycker glasen och hur man slipar in dem är fräsigare ;) Men det var kul att se när han värmde ett par glasögonbågar så kunde han knögla ihop dem utan att de gick sönder och vänta tills de svalat och sedan värma på dem igen så väcklades de ut till sin ursprungliga form, det var fränt! :)

Blev inte att gå på stan idag med tjejorna, skulle tagit ett par andra skor då kanske, haha! :P

Ringde till Eric som skulle börja sin tenta kl ett och frågade var han var. Så jag mötte upp honom på Nautilus caffét där han satt och åt mat och panikade. Stackarn! Det kommer gå jättebra älskling!


Nu sitter jag här
och funderar på om jag ska ta en helstädning av lägenheten eller om jag bara ska chilla här vi datorn ;) Svårt val det där, hahah! Nej men det ser förjävligt ut här, båda har haft tentavecka så lägenhetssysslor har kommit i andra hand ;)
Jag orkar verkligen inte öva på dagens föreläsning idag, är helt slut efter tentan när det gäller att plugga fortfarande.. Jag ska nog skriva frågor till detta också, så är det lättare att lära in allt som sagts på föreläsningen :)





Halv fem är det Step på g! Längtar! :D



Xoxo / Josefine

Godmorgon Godmorgon!

Måndag åter igen och idag väntas en ny kurs :) Så det är upprop och så vid nio sen är det föreläsning fram till tolv så en ganska skön dag med andra ord :) Har sett fram emot denna kurs, Optisk teknik, det ska bli spännande att göra lite praktiska grejer :D

Sen kl fem är det äntligen dags för Stepen igen! Längtar! Det var en stund en nu, men nu är det han ordinarie som håller i passet :)

Bild från i lördags :)




Nu blir det frukost här!



Xoxo / Josefine


3 års dag med min älskling!

Idag har jag och min älskling varit tillsammans i tre år. Tre underbara år har vi haft tillsammans. Jag älskar dig av hela mitt hjärta och kommer alltid att göra det. Du är mitt allt! <3

När han kom hem från bibblan hade varit och köpt röda rosor till mig :)
Jättefina! Jag blev så rörd.



Nu ska vi mysa lite här med lite lunch och några avsnitt av The Event.


Xoxo / Josefine

Såhär dagen efter..

Såhär dagen efter mår man väl som man förtjänar. Men det var det tusan värt!
Sjukt kul hade jag igår! Dansades en massa till både S&M och Popular! Lätt bästa låtarna just nu :D


Jag har precis käkat frukost, eller typ en timme sen :P Konstigt det där med att ställa om klockan, men nu är det gjort! Helgen blev ännu kortare nu när vi förlorar en timma!
Men men så är det! Imorgon 8.30 börjar en ny kurs! Optisk teknik, det ska bli superkul! Att äntligen kunna få slipa in sina egna glasögon! Sjukt nice! Så på mässan klassen ska på i maj, ska jag hitta några läckra bågar och slipa in mina glas i dem! Fränt va? :D Ska försöka hitta ett par vardags och ett lite fräsigare :)



Frukost!



Har också bokat billjetten hem nu tills på fredag! Nu hade sj fixat sin årskalender till 2011 ;) Så på fredag eftermiddag åker jag, sen kommer jag tillbaka på måndag förmiddag :)
Åh vad det ska bli kul att få komma hem! Längtar verkligen! Har inte varit hemma sen i julas, så det är en stund sen :)



Nu ska jag slökolla på nån film här tänkte jag :)
Borde egentligen ta fram skrivaren och skriva ut handouts till morgondagens föreläsning, men orkar inte det just nu haha! Det får bli senare!


Xoxo / Josefine

Tjoooo!

Gårkvällen blev ju inte riktigt som planerad.


Jag åkte iväg till Carin och tjejorna en sväng innan vi skulle till sittningen och tog en cider. Mycket trevlig och alla var sjukt taggade på sittning!! ::D 


Ganska god faktiskt! Mango och Lime :)


 Sen bar det av ner till Vallen. Väl där var det uppdukat i långa rader med bord och vita dukar, precis som det brukar vara på sittningar :p Tråkit att inte mikrofonerna fungerade så man hörde inte alls vad toastarna sa :/ Sen hade de bjudit in en stå-uppare, men ingen hörde någonting, lite tråkigt.


Hur som helst kommer KSL upp på scenen och sägar att vi måste vara lite tystare. Vi bara okej, är det inte sittning liksom? Det jag hörde var att KSL hade bokat oss som en teater så vi måste vara lite tysta för de runt omkring, men så var det ju inte :p
Det visade sig att Vallen var dubbelbokat och de hade en teaterföreställning i salen berevid, så det blev vi som fick flytta på oss :O Inte så lyckat kanske.

Jag och matilda på vägen ut från Vallen
Jag - "Det blev ju en snabbis detta"
Matilda - "Ja, en snabbis utan mat!"

Vad vi garvade sen när vi fattade vad vi sagt, hahah!



Hur som helst fortsatte sittningen på Sjösjukan. Där var det ganska trångt och man fick äta i knät på varandra typ.


Jag och mina tjajor! Inte alls med på att kortet tas men :p



Söta Sofie!

Carin tog mer kort under kvällen, får se om de kommer upp på fejan :)


Så där stannade vi till 10 typ innan vi drog på fest hos Markus i hans korridor innan vi skulle bort mot vallen igen :) Det var trevligt! En massa glada människor! (och ja, jag kallar det inte mellanfest, gillar inte det ordet, eller hur Ronja? :P )

Sen blev det tillbax till Vallen igen, och nu var det minsann ingen teater så nu var det bara att dansa på! Vad kul det var! :D Nu har jag verkligen dansat bort alla tankar från tentan!



Trevlig kväll allihopa!



Xoxo / Josefine


Tentan gjord, check!

Tentan är nu gjord, känndes skönt endå. Fattade lite iaf, så med lite tur kan det gått vägen, nu håller vi tummarna här :)

Direkt efter tentan stack jag till systemet, här ska supas! Hahah! Nej då, men ikväll är det sittning och tentaslask, det ska bli nice vill jag lova! Men behöver släppa loss lite nu efter denna helvetes vecka som har varit! :)

Har även ringt till mamma och pratat om tentan osv, i typ en timme. Lilla mamma vad hon är söt! Pratade massor om när jag kommer hem för sommaren och att hon och pappa ska ha lägenheten här nere medans jag har huset hemma, fair trade va? ;)


Jag skulle in och boka tågbiljetter hem tänkte jag men så ser jag att den 1 april inte är en fredag utan en lördag :O tänkte det här kan inte stämma. Sen såg jag att sj's kalender var inställd på 1 april 3911, känner inte riktigt att vänta så länge med att åka hem tror jag, hahaha! Hoppas det ordnar upp sig för vill gärna boka idag så de inte tar slut.. För det gick inte att ändra år :/


Har även suttit i bikini en stund på balkongen! Kan vi tänka er det :P Jätte varm mot väggen när det inte blåser, annars var det lite kallt ;)



Vatten med citron i! Mumma!


Nej nu måste jag få i mig nån form av mat här känner jag. Godiset som jag tröck i mig på tentan skriker efter med mat ;)


Ska iväg redan kl. fem så vet inte om jag hinner blogga ngt mera.

Kvällen kommer bli grym!



Xoxo / Josefine

Nu sitter jag här och panikar igen..

Såg att jag hade använt "nu sitter jag här och panikar" som rubrik tidigare, så det fick sluta men igen :P måste väl ha varit till förra optik tentan.. :/


Har tagit det lugnt och ätit frukost typ 40 minuter och försöker slappna av.. Det går sådär vill jag meddela. Vet inte varför jag är så nervös..
Måste tänka att jag klarar det här, jag har alla block med mig. Så bara det kommer liknade uppg som vi redan har gjort så går tentan vägen!


Nu ska jag göra mig iordning här, tentan börjar nio, men kännde att det var skönt att gå upp som vanligt för att inte stressa och få igång huvudet.


Xoxo / Josefine panik




Ringde och pratade med mamma och pappa igår också för att försöka få tiden att gå. De hade inte tänkt att ringa för att stressa upp mig mer, vad söta de är! Så blir de lite förvånade när jag ringer iaf :) Jag älskar er! <3 På fredag får jag träffa er igen!


Skulle kommit upp igår

Sprang ute i det fina vädret typ en timme, sen blev det styrka på balkongen till Mustasch på högsta volym! Grannarna måste ju veta att det bor vettiga människor längst upp ;) hahah!


Sen gjorde jag lunch och tog fram sista biten av kladdkakan i frysen, mums! Försökte mig på optiken, men kännde bara sån panik..





Mumma!

optiken blev det inte gjort allt för mycket av, jag la mig och kollade på tv och somnade.. Sov säkert en timme. Kroppen är nog så utmattad av allt plugg denna vecka, så jag lät mig själv somna ;)


Eric ringde och väckte mig sen, det var dags för maxi!
Då var det bara att dra på sig skönheten igen!



Väl på maxi var det krig vid godiset, men jag fightades tappert och fick min en kilos påse :D Så nu har jag min feta godis påse att knapra på till tentan!



Kolla, den är så tjock att den kan stå på kanten så man slipper vika påsen för att kolla vad man vill ha ;D hahaha!
Mums!


Vi gjorde middag sen och kollade på The event, nya avsnitten!! :D För att försöka lungna min tentapanik. Det gick väl bra tills vi skulle sova, då fick Eric hålla om mig och viska att det skulle gå bra tills jag somnade. Han är för söt <3




Xoxo / Josefine

The future in mine!

Nu har jag bestigit Mount Everest! Och rivit ner det ;)
Allt gick supersnabbt när det är bästa musiken i stereon, Mustasch såklart! :D Längtar som tusan tills på fredag då jag och Pappa ska på deras konsert hemma i Linköping, det kommer bli grymt!


Före (Mount Everest disk-berget)


Efter



Nu ska jag ut och springa av mig lite tentapanik i det fina vädret! Soligt och fint ute idag och det det ser inte ut att blåsa så mkt idag heller, skönt!



Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Dan före tentadan

Tänkte jag skulle ta en lång sovmorgon och vakna typ vid tio, men då vaknar jag kl åtta helt klarvaken. Men det är väl så när man är ledig. Iaf för mig :) Borde sovit längre med tanke på att jag somnade vid ett nångång :S Men men, så är det :)


Nu sitter jag här och har gjort pama-minutris. Det är nästan som risgrynsgröt fast godare. Mums! Det är inte varje dag man har tid att stå vid spisen på morgonen och göra gröt :) Sjukt gott!! :)



Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Vill plugga lite, för jag vill inte känna imorgon på tentan att jag kunde pluggat mer, men var för lat helt enkel. Så ska nog göra det ett litet tag, men inte så jag rör ihopa allting. Sätta i lite flärpar och bläddra lite :)

Borde ta tag i diskberget här också, det är snart Mount Everest varning ;) Hahah!
Tror jag ska ta på mig springkläder och ut och springa lite också, det blir nog innan jag drar igång med pluggandet, eller om jag bara ska slappa och se på film, det är lockande det med alltså ;)


Naj, nu ska jag ta och göra ngt vettigt och vänta ut dagen så det bara kan bli lördag och tentan är över. Längtar till lördag kvällen då det är overallsittning! :D Det ska bli sjukt kul! Är taggad till tusen!!


Höres senare!


Xoxo / Josefine

Hej alla nattsuddare!

Nu känner jag mig klar med optiken, eller klar bli man väl aldrig med ha skrivit alla tentor nu iaf.





Imorgon är jag ledig hela dagen, så det ska bli skönt med sovmorgon! Imorgon är det inte så mkt plugg som gäller, ska väl sätta i lite mera flärpar tänkte jag och sen kanske räkna om lite exempeluppgifter/räkneuppgifter och kolla vart jag har alla grejer i blocken :)
Annars ska jag bara chilla och kolla på film! Skönt ska det blir! Ska riktigt vila ut efter en helvetes tentavecka! (har lite kladdkaka kvar i frysen, den lär bli uppäten :P )


Ska åka och handla med älsklingen när bibblan stänger vid fem, då ska jag köpa en fet godispåse! :D Vi ska försöka komma på någon fin middag att äta på söndag, då har vi nämligen varit tillsamans i 3 år! Det är helt sjukt vad tiden går! :)
Jag älskar dig Eric <3



Nej nu ska jag krypa ner hos min älskling!


Godnatt på er!



Xoxo / Josefine

Kaffe, check!

Kom hem från bibblan runt halv sex typ. La mig och kollade på teve och somnade. Helt utmattad efter en heldag med plugg. Sov i typ en timme kanske.



I bibblan tidigare idag


Nu är kaffekokaren i fyll gång och kommer bringa fram mirakel drycken som behövs till kvälls plugget.



Så här ser min blivande kväll ut. Hoppas ni gör något annat roligt än att plugga Optik, gör ni inte det får ni jättegärna komma hit och joina, det är sjukt kul med optik och akromatiska linser :D



Just kidding! ;)


Kanske skriver en sista gång inatt nån gång när jag är klar med plugget!


Toddles!



Xoxo / Josefine



Bring it on!

Nu sitter jag här med en tallrik gröt och en fralla i väntan på helevetes dagen. Idag är det optik i skolan 8-17, sen hem och plugga vidare tills jag somnar. Jag ska klara detta!
Både jag och Eric har tentapanik, han har sin på måndag jag har på lördag. Så det är lite kaos här hemma, en massa disk och vi borde dra en sväng med dammsugaren, men det hinns inte med bland allt plugg :P Det överlåts till nästa vecka ;) Haha!


Annars så är det kanon väder här i Kalmar! Det blir nog skinjackan och tygskor idag med :D Härligt! Och overallen såklart ;)


Toddelloo :D



Xoxo / Josefine

Nu ska jag ta ett ryck!

Ny duschad, ny äten och rosa mjukisdressen är på! Härligt! :D

Passet var sjukt jobbigt idag! Höll på att somna stående innan passet hade börjat.. Det här med att plugga dag ut och dag in tär på en :/

Vad som är mindre härligt är att jag måste ta ett sista ryck idag med Optiken och skriva av lite tentor, det är sjukt många! Men det ska gå, här ska inte sovas inte.
Imorgon är det räknestuga 8-17, sen plugg efter det förhoppningsvis. Jag kommer ju vara helt fel i huvudet efter denna tenta. Har glömt hur det är att ha tentapanik inför fysiken, men se här är den igen, och paniken är inte välkommen för fem öre!



En akromatisk lins för er som undrar


Back to work så att säg


Xoxo / Josefine

Sol!

Precis kopierat en sådär 56 sidor med ex-tentor, bara att sätta sig in i det nu då.. Tenta på lördag, börjar känna lite panik..


Hemma också från kliniskövning, plugg i bibblan och en föreläsning om stråltavlan. Så är helt slut med andra ord! Har precis fått i mig lite fil och flingor, sen är det väl bara att sätta sig med Opiken igen då... Vill verkligen inte, men kommer få panik om jag inte pluggar mera. Imorgon är det ju redan torsdag, dvs sista dagen att lära sig grejer för på fredag tänker jag inte sitta alls! Blir bara förvirrad då. Fy! Kan jag inte bara förstå allt och sen ha tentan avklarad? På lördag väntar overallsittning! :D


Skinnjackan åkte på idag trotts allt, hur skönt som helst! Nu är det vår här i kalmar nii! :D (bara att det blåser ngt otroligt jag sofie och hanna som bor åt det här hållet kom knappt framåt på cyklarna :P)




Kl 19 bär det iväg till gymet och medelpasset, vad härligt det ska bli! Vet inte när jag var på gymet sist.. Jo i torsdags, det är inte okej! Men man får skylla på tenta vecka! Eller snarare helvetestenta vecka.. Hoppas det lossnar lite med tentorna här.


Hej svejs på er!



Xoxo / Josefine

Lång dag igen

Hej och godmorgon på er!


Idag är en ännu en lång dag som väntar. Först kliniskövning (leka optiker) 8.30-10, sen har vi ett hål fram till 15. Då vi har lektion i Optometrin, som jag inte kommer ta in överhuvuttaget för denna vecka är det bara optik som gäller! (förstår inte hur det har tänkt med att lägga en sån lektion mitt i tentaveckan men..)

På hålet är det tänkt att sitta i bibblan och fortsätta Optikplugget, så ska snart göra en äggmacka och ha med som lunch idag :) Lite trött på kycklingkorv och makaroner, för det är de enda matlådorna jag har i frysen (4 st kvar, hahah!)


Det är inte lika varmt idag så känner att skinjackan får hänga på galgen ett tag till :p Skulle velat ha den igår, men tror alltid att det är kallt när man cyklar :) Nej blir att vänta tills det är 10 grader på morgonen för att ha den hahaha! En riktig tunnis är jag!





Snart så kommer denna skönhet titta fram i Kalmar!


Xoxo / Josefine


Så här på kvällskvisten

Roade mig med att sätta i flärpar i fysikblocket och i boken, så nu kommer jag hitta lite bättre i det på tentan :)
Men har fortfarande panik.. :/




Man ska inte snåla på flärparna inte, haha ;)

Såg visst att min fot slank in på ett hörn :p


Nu ska jag umgås med min älskling!


Xoxo / Josefine



Förlåt att jag Sfär!

GRATTIS KÄRA PAPPA PÅ FÖDELSEDAGEN!!


Andra dagen på overallsveckan och overallen åkte på såklart! Skönt!

Idag hade vi räknestuga 8-12. Jag ville seriöst skjuta mig själv, har panik.. Förstod ingenting! Det blev bättre framåt dagen, men inte ibörjan. Usch hatar den känslan!

Hanna och jag satt ute och åt lunch ute på terassen i det fina vädret! Soligt och vindstilla! :D Våren är här! Bestämde oss för att sitta ute och plugga sen, men det blev så hett. Våra små hjärnor kunde inte tänka, så det blev in i Pelarsalen igen där det var lite svalare :)

Vi satt till fem och pluggade, sjukt stolta över oss måste jag säg! (ja det ska vara säg och inte säga, har fått ngt skånskt uttryck där, haha!)


Kom hem och la mig i soffan och kollade på film och drack en massa te. Helt slut efter en heldag med plugg 8-17. Det är intensivt. Vet inte om jag känner att jag har kommit så mkt framåt, men vet inte vad jag ska plugga på mer :/ Helt sjukt för jag kan det verkligen inte!



Glad tjeja!

Vill bara ha lördag eftermiddag, så man är klar med denna helveteskurs! (förhoppningsvis..)


Xoxo / Josefine

Måndag, dag ett Overallsvecka

Måndag igen alltså. Shit vad veckorna bara flyger iväg! Helt sjukt!

Skola idag 8.30-16.30 med optik, dagen kan ju inte bli roligare liksom.. Staffan tyckte hela föreläsningen var rolig och allt han pratade om var så himla kul, men ingen annan tyckte det var kul utan vi garvade åt honom, optik är inte kul liksom.

Räkneövning med Hans på eftermiddagen gör ju inte dagen bättre, inte kul ngnstans. Bra josse att du är så positiv idag när du har tenta i detta på lördag. Man ska inte klaga. Vi slutade ändå halv fyra så det var härligt!

Det som förgyller dagen är att det är Overallsvecka denna vecka så overallen har varit på hela dagen!





Sjukt skönt!


Ska dra på den nu igen och sen cykla tillbaka till skolan, det vankas snabbt styrelsemöte!
(vet att jag inte bloggat så flitigt i helgen, men nu ska bloggandet komma igång igen!)



Tjolahopp!


Xoxo / Josefine

Söndagskvällen

Min älskade kom tillbaka efter sin hemvistelse på söndagskvällen. Vad jag har saknat honom! <3

(dock var jag tvungen att cykla ner till stationen igen, för att låsa upp cykeln hans, men det var det värt! Det är typ 4 km dit tror jag :P )

Vi pratade en massa om vad vi hade gjort på var sitt håll och kollade på Solsidan och åt nybakta frallor som hans mamma hade bakat. Mums!


Systerhelg! :D <3

Jag har haft en helt underbar helg här i Kalmar! Min lillasyster kom och hälsade på :) Eric var hem hemma denna helg så johanna och jag var alldeles för oss själva, en riktig systerhelg med andra ord :D


FREDAG

På fredagkvällen åkte jag ner och hämtade henne på stationen, drog två cyklar en bit, snacka om svårt! Men det var bra att vi fick låna den så hade vi varsin cykel i helgen. Efter ett stor kramkalas cyklade vi iväg till studentpuben för att äta lite mat.
När jag skulle handla gästleget till johanna började hon som skulle skriva på vem jag var och vem leget var till Carin Ed.. Jag bara "Alltså jag heter Josefine" Hon : "Äsch, det är inte så noga" Jag bara nehe, varför ville hon kolla på mitt körkort då liksom :p Fattade nada.
Hur som helst beställde vi mat och varsin cider och gick och satte oss :)

God mat och mycket mat måste jag säga :)
Hejkalmar kom och ville fota oss, börjar bli kändis där nu tror jag, andra gången på kort tid som jag är med där :P

Josefine Edquist och Johanna Edquist

Sjukt snygga!





Sööt!


Vi satt och åt och pratade i någon timme innan vi inte började höra varandra, de hade skruvat upp musiken inför kvällen, så vi bestämde oss för att bege oss hemåt :)


Väl hemma så visade johanna mig en massa kort från hennes utställning och projektarbete, hon är så otroligt duktig! Önskar jag hade sån talang för blommor, men mitt intresse ligger i ögonen ;) Fick även se bilder från Teneriffa, inte ett dugg avundsjuk säger jag bara :p


Vi började även kolla på sista Harry Potter, men jag somnade :p


LÖRDAG

Både johanna och jag vaknade tidigt, så vi var uppe redan vid halv nio :p

Jag hade frågat om hon ville sova i sängen, men då ville hon sova på madrassen. Sen när vi drar ut den i vardagsrumet, för det är där den får plats typ, så säger hon med lite puppy eyes "Men jag vill ju sova i sovrummet och inte där själv" Sööt!



Fick plats :)


Vi åt en lång frukost, sen bestämde vi oss för att ut och gå i det soliga fina vädret!
Hur skönt som helst ute! vi var nog ute i två timmar ;)


Fint väder va?


Syster kärlek <3

Vi kom hem lite senare och då bakade vi Kladdkaka och kollade på film, mys på hög nivå! Det blev sista Narnia filmen, den var jättesöt!




Vi satte oss också en stund på terassen i solen, hur skönt som helst!


Det började bli dags att fixa iordning sig för kvällen, så vi turades om att fixa sig/laga mat. (Blir trångt när två tjejer ska dela på spegeln i badrummet;)

God mat blev det, och snygga blev vi!
Kyckling och potatis i ugn, med cacao och chilli krydda och cream fresh. Mums!





Johanna och jag begav oss mot Kalmarsalen för att möta upp de andra tjejorna framåt kvällen. Det var jättefint där nere på kvällen, man såg hela Ölandsbron upplyst, och början av Öland. Fint där vid vattnet!

Bilder från kvällen:




Jag och Nathalie



Sofie, Hanna, Nathalie och jag





Nathalie och Elin



Mikaela och Matilda.


<3

Klockan blev dags-att-gå. Johanna och jag som kom iväg till Vallen. Vi dansade loss och hade hur kul som helst!! :D

SÖNDAG

Både jag och Johanna var sega, men vaknade vid nio, gick på toa och gick och la oss igen och sov till 11. Skönt! Vi åt en ordentlig äggfrukost och lite senare blev det lunch. Då blev det Keldas Mediterranean soppa och makaroner och ost i, sjukt gott! Och kollade på How I met your mother. Sen var man på g igen!




Min fina Johanna <3


Johanna och jag begav oss ner till Baronen för att handla present till pappa som fyller på tisdag. Skriver inte vad vi handlade, för han kan gå in här och läsa ibland, haha :)

Klockan närmade sig fyra och det blev dags att dra sig mot stationen för att vinka av lilla pluttan som skulle ta tåget 16.34.
Vi satt i solen och glassade innan vi kramades hejdå :) <3

Jättemysigt att haft dig här! Jag älskar dig så mycket syrran! <3

"Storhandling"

Hemma nu efter "storhandling" på maxi och systemet. Bara tunga och stora grejor, först in på systemet för att handla lite vin och cider till imorgon kväll, sen in på maxi och handla mjölk, fil, cornflakes. Men det gick på cykeln sen, är stolt över min lilla Bettan! Skulle inte klara mig utan henne (cykeln alltså) här i Kalmar :)



Har precis dragit en sväng med dammsugaren och diskat upp.


Ska gå loss på det nyhandlade godiset och sätta mig och göra lite fysik, somnade igår över böckerna efter träningen, hahah! :p




Johanna sitter på tåget på väg hit nu :D <3
Så vid sju tiden
ska jag bege mig ner mot stationen och hämta upp henne, så ska vi till studentpuben och käka :)

Höres senare!


Xoxo / Josefine

Nae inte snö igen!

Jag som trodde att snön var borta för gott här i Kalmar, men icke! Nu snöar det på som bara den utanför fönstret.. Blir inte så pepp på att åka till skolan då om jag får säga det själv :P

Idag är det äntligen dags för lite Optometri-föreläsningar igen. Då det inte bara blir optik, trots att jag skulle vilja ha rälnestuga varje dag nu fram till tentan nästa lördag, men det blir inte alltid som man vill. Har panik nu inför den tentan måste jag säga, jag har nog inte fattat att den är så snart för vi har inte gått igenom ngnting! Ahh!

Så skola idag 8.30-12. Sen är det tänkt plugg med tjejorna en stund. Måste hem, hämta inköpslista och åka iväg till Maxi + systemet, hem och städa innan jag ska hämta johanna vid tåget vid halv 8. Det blir en hektisk dag idag också, som alltid, men jag gillar att ha mkt att göra :)





Det är visst ännu mer snö nu.. Kul att cykla sen :/



Ska dra mig iväg till skolan nu!


Xoxo / Josefine

Shit vad kul det är!

Jag har kommit fram till det, jag älskar step! Jag har verkligen hittat min träningsform! Man blir både svett, trött och glad! :D Sjukt kul! Lite roligare än att bara springa ute, det är variation, koordination, varvat med styrka. Riktigt nice med andra ord :)





Så nu har jag precis duschat och fick ett infall, så har satt på en tvättmaskin. Den är väl klar snart så ska gå ner och hänga in i torkskåpet :) Blir en tvätt till sen orkar jag inte mera.


Ska försöka plugga lite också, får se om jag orkar det. Börjar få lite smått panik.. Tenta nästa lördag liksom och imorgonkväll kommer Johanna och då blir det inget pluggat i helgen. Nej, det får bli lite plugg mellan nästa tvätt! Usch, vilka krav man har på sig själv :p


Nej nu måte jag äta lite hära innan jag springer ner till tvättstugan!





Xoxo / Josefine


Kul i undersökningsrummet

Lite missvisande rubrik kanske, men det var kul att göra undersökningar idag. Jag och Sfie lekte optiker/patient. Jag fick fram bra värden på henne och fick fram bra cylinder och axelläge, känndes bra :) Känns som att jag börjar förstå lite mer vad det är man egentligen gör, så det är kul :)
Testade även en massa olika bågar, hahah! Det var kul!
Blev inga kort tagna dock, men vi såg sjukt roliga ut ;)


Hade räknestuga på morgonen, det var inte lika kul det.. Hans fick gå igenom alla uppgifter. Ringa en klocka då att det är svårt kanske? Men nae. Optik 2 tentan kommer endå nästa vecka, fy!



Är hemma nu innan jag ska iväg till Stepen :)



Te och knäckemacka, finns det ngt bättre? :)



Nu är det dags att sätta i linserna och på med träningskläder,




Puss på er!




Xoxo / Josefine


Ensam morgon

Vaknade och skulle snurra runt och pussa min älskling god morgon, men så är han ju inte där :P
Men har å andra sidan haft hela sängen själv :) inte fel det inte ;)


Idag är det lite mellanmjölks himmel, inget fint med andra ord.

Ska snart iväg till skolan. 8-12 med räknestuga, 13-15 verkstaden och sen hem och på med träningskläder, för det vankas step kl 17 :D
Inte glömma att ta glasögon idag :P




Tjolahopp!



Xoxo / Josefine

Blivit mkt gjort idag!

Som sagt blev det en del plugg i bibblan på dagen.

Hemma nu från Ordförandemöte och gymet. Mötet var intressant, men lite segt.. Hade helst velat mötet det på en annan dag så jag inte missar mitt favoritpass på friskis :P Men det fick jag göra denna gång. Fick höra vad de andra föreningarna hade på gång och lite så. Även prat om nytt Corehouse :) Det var mest intressant idag tycker jag :P




Han som sagt inte på Henkes medelpass idag utan kom iväg från mötet kvar i åtta ungefär (det börjar sju) Så jag kollade lite vad det gick för pass efter bara för att liksom :) Så att det var ett intensivpass kl 8. Bokade in mig på det :) Kände att jag inte orkade med att springa på egen hand idag utan behövde någon som pushade på.
Hörs på namnet att det ska vara intensivt, men till en början trodde jag inte alls det. En äldre dam håller i passet och medelåldern var högre än på medelpasset. Tänkte det här blir nog chill. Men thcii fick jag. Vad jobbigt det var! Hur mkt armövningar som helst, jag som är så svag i armarna :P
Skönt att vara helt slut efter ett pass endå :)




Kom hem för en stud sedan, har precis duschat och ätit lite flingor. Känns tomt här hemma. Eric är hemma i Mjölby nu. Resan hade gått bra, så det är ju skönt :) Saknar honom redan <3


Cypern 08

Imorgon är det också full rulle!
Skola
först på morgonen, sen har jag och tjejerna bokat verkstaden, här vankas synundersökningar vill jag lova :) Kul kul! :D
Sen blir det step-pass på friskis :)
Får se om jag orkar åka till Maxi och handla också, har ingen mjölk kvar typ :p

Godnatt på er!


Xoxo / Josefine

Hemma från bibblan!

Nu är jag hemma från bibblan. Väldigt trött i huvudet efter fem timmars konstant plugg :)


Så nu kurrar magen min efter mat, så lax och bulgur står på menyn (lite insperation från Buffé som kom i brevlådan idag kanske :P)



Pratade med syster nyss om vad vi ska göra osv när hon kommer ner, det ska bli så kul! Var inne och handlade gäst-leg till henne idag också :)


Tänkte att jag skulle ut och sprungit idag, men det blåste så jäkligt, så det blir inte av :)
Jag tar med mig träningsgrejer till mötet ikväll och åker till Friskis efteråt och kör en stund på löpbandet, har så mkt spring i benen! :)

Såg även att Tomas kör ett extra step-pass på torsdag, då var jag snabb med att boka ;) Får se om det går bättre imorgon :)


Om en timme beger jag mig mot bibblan igen för Ordförandemöte, får se hur det går :) Ska även lämna av Eric vid tåget :/ <3


Nu ska jag ta hand om lite disk här.



Xoxo / Josefine

Tjooo!

Godmorgon på er!


Är ledig idag, så det blev en liten sovmorgon iaf :)
Eric och jag har precis ätit frukost, innan vi båda ska ta oss en sväng till Bibblan och plugga. Duktiga vi är :)
Han åker ikväll :/ Jag kommer sakna min plutt :( Han kommer för hoppningsvis hem på söndag, så det är ju inte så länge han är borta, för johanna kommer ju på fredag :D



Havregrunsgröt med russin, min nya favvo!


Mot bibblan!



Ska även försöka hinna med att springa idag, sen kl 18 är det Ordförandemöte på Bibblan :)


Xoxo / Josefine


Nu säger jag godnatt

Eric och jag har precis kollat klart på en film. Sanctum, läskig faktisk. Bra, men läskig.
Imorgon åker min älskling hem hem, så det var skönt att bara han en kväll han och jag, och att jag inte somnar till filmen :P

Vi kokade ägg förut (första ggn jag kokar ägg här i Kalmar :O)och när de var klara upptäckte jag att vi inte har ngra äggkoppar :p Kom då på att Erics shotglas funkar utmärkt!







Snyggt va? :P


Nej nu ska jag gå och sova.

Puss och Kram på er!



Xoxo / Josefine

Skön tisdagkväll

Helt slut efter skolan idag!
Räkneövning
med en virrig lärare först på morgonen, så man måste vara med varje ggn han skriver ngn formel så den verkar rimlig, då blir man helt slut i huvudet.

Lunch på verandan i skolan, strålande sol och vindstilla! God mat (pasta med kyckling/fetaost/paprika sås) bästa tjeorna som sällskap och underbart väder! Våren/försommaren kommer bli kanon här i Kalmar! :D



Jag och Sofie ville inte gå in när vi skulle ha Labb kl ett, så vi kom väl 5 min sent, men det var det värt! Men man känner sig så mkt piggare efter man har varit ute i solen en stund! Skönt!

Labben var sjukt seg och vi ville bara gå hem. Vi blev klara typ kvart över fyra, sen begav vi oss hemmåt.


Jag typ somnade i soffan när jag kom hem, helt slut efter denna dag :P Ikväll blir det inget plugg för min del utan det är min pluggfria dag ikväll! Det måste man ha en dag i veckan!



Mina underbara tygskor åkte på idag en solig dag som denna!



Ha en trevlig kväll hörni!


Xoxo / Josefine

Solsken!

God morgon på er!

Solen lyser över Kalmar
och temeraturen är runt 0. Skön dag väntar med andra ord!
Ska vara inne hela dagen och plågas med Optik dock, men det ser ut att blir en skön cykeltur till skolan idag :D


Svårt att ta kort på det fina vädret men :P

Idag är det som sagt räkneövning 10-12 sen labb 13-16. Har packat ner matlådan redan nu, så det inte blir som förra veckan då jag hade cyklat en bit och insåg att den var kvar hemma. Kom iväg igen 20 över och vi börjar halv, känndes sådär :/ (tar typ 11-13 min och cykla i lagom takt, som endå är rätt snabbt för att vara mig :P)

Har precis fått i mig lite gröt nu, varierade den idag med lite russin i mumma!

Nu ska jag gå och fixa mig, hej så länge!



Xoxo / Josefine

Så, nu får det va

Det har väl inte blivit allt för mycket plugg idag kan jag säga :P
Skönt!
Läst igenom Optometri frågorna två ggr nu, borde väl börja plugga in det snart också :) Men vad ska man prioritera liksom? Detta, eller Optiken? Det är frågan det..


Nu ska jag dricka te och lägga mig i sängen och kolla (läs: försöka kolla klart) på The Dark Knight som jag började med i fredags, får se om jag somnar idag också, vilket lär bli fallet ;)


Min fina Gotlandsmugg! Den är egentligen pytteliten, men nu ser den megastor ut :P Hahaha


Imorgon är en lång dag med ständig Optik. Först Räkneövning 10.30-12.00, eller om den börjar tio, aja, nånstans där iaf, sen är det labb 13.00-17.00, usch ingen kul dag inte :P


Godnatt på er!

Xoxo / Josefine

Baguette njet!

Hemma från stepen, har duschat och fått i mig lite mat.

Sjukt jobbigt idag! Jag körde på ordentligt i början, tänkte att det här kan jag och det ska bli riktigt jobbigt. Och det blev ju jobbigt minst sagt :p
Kände att den baguette som vi fick till när fackföreningen var och föreläste inte la sig bra i magen :/ Mådde sjukt illa i mitten av passet, de kanske inte var i färskaste laget.. Brukar inte vara känslig då det gäller mat, men nu var det så att macken kändes i magen när jag skuttade omkring, fy!
Men körde på in i det sista endå! Här ska inte klagas, hahah!


Mår bättre nu efter en lång varm dusch och body-skrubb! Nice :D


Längtar till syster kommer på fredag! Då ska vi ha en rikgit systerhelg! Eric åker hem så det blir bara hon och jag här :)


Den ligger på handfatet så jag ser den varje dag! <3


Vad glad jag blev!

Nu funkar internet igen, det var helt nere förut och var det tills nu :) Gutt att det fungerar igen.

Skola idag som sagt 8.30-12. Hur segt som helst, inge kul alls! Optik är verkligen inte kul.
Sen kom de från SRAT och Svensk Optikerförening och föreläste, det var kul däremot :) Hon pratade om att hon hade jobbat i optikerbutik i några år med jobbade nu på någon ögonklinik med andra undersökningar och sådant som behövs för bla. refraktiv kirurgi (laser behandlingar), längtar verkligen tills att jag är klar och jag får börja jobba :) men först har jag två underbara år kvar av studentlivet i Kalmar :D det är inte fel det heller kan jag tala om!
Så är nu med i fackföreningen Svensk Optikerförening, känner mig lite vuxen här nu. Vuxenpoäng till mig ;)


När jag kom hem såg jag att ett okänt nummer hade ringt mig. Jag ringde upp och då var det Direkt Optik hemma som jag skickat in sommarjobbsansökan till. Så den 2 april när jag är hemma ska jag dit på intervju, hoppas hoppas hoppas! :D Så nu är jag jätteglad!





Snart ska jag iväg på Stepen, men tänkte läsa igenom föreläsningen från idag och mina små frågor innan jag beger mig mot friskis :)

Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Läst corren såhär på morgonen :)

Det är inte ofta det händer nu för tiden, men har kommit på att Corren finns på nätet :) Då känner man sig lite hem-hemma såhär vid frukostbordet :) hihi! Visst det är inte samma sak som att ha en tidning att bläddra i, men det funkar :P



Nu har jag fått i mig lite gröt här, standard frukosten på vardagar :P

Ska gå och fixa iordning mig nu tänkte jag, Optik med Staffan 08.30-12, jippie! :/ Sen kommer SRAT och föreläser och vi får lunch, gutt! :)



Xoxo / Josefine

Studentmat no. 1

Studentmat no 1, näst efter nudlar då kanske, men så jäkla gott!



Kycklingfalukorv, makaroner och sallad :) Ketchupen gjorde sig visst inte så bra på bild, men gott vare!

Blev även fyra matlådor :)



Nu blir det solsidan här med älsklingen!



Xoxo / Josefine

Naj, nu ger jag upp

Naj, nu ger jag upp för idag med plugget :)
Räknat om alla uppgifterna i Optiken, läst igenom anteckningarna från Optikföreläsningarna, läst igenom alla mina egen-komponerade frågor till alla Optometriföreläsningarna samt läst lite i de "för en halvtimme sedan" helt oöppnade böckerna i Optometrin :) Gillar den lilla boken bäst tror jag, men bra att ha två att jämföra med :)

Jag ringde till Farmor förut som fyller år idag. Grattis på födelsedagen lilla Farmor :) <3 Vad glad hon blev när jag ringde :)


Borde få i mig nån form av middag, men är inte hungrig än :P


Ska ta och sätta mig och se nån film tror jag :) Sen blir det i säng tidigt, för det är skola imorgon 8.30-12 med denna underbara Optik!




Åh vårkänslor! Känns som att våren snart är här! Gillar att det blir varmt och så, men inte när björken börjar blomma, då håller jag mig innomhus gott folk! :P


Xoxo / Josefine

Hihi!!

Sken upp som ett barn på julafton när jag uppdaterade friskissidan och det var en plast ledigStepen :D Loggade in snabbt som sjutton och bokade, vet hur snabbt de går åt :p Hihi! Så nu är det bokat till imorgon! Gött! Det passet är verkligen så kul! :D


En söt liten fågel satt och kvittrade ute på bakongen :)





Pluttisnutt! Han/hon satt där ett bra tag och kvittrade vackert, söt!


Nu sitter jag med Optiken och räknar om alla uppgifterna, det går sådär, måste hela tide kika på hur jag gjorde innan :/ Men det är ju bra att vi får ha med anteckningarna på tentan :)
Har gjort frågor till alla föreläsningar i Optometrin också, nu gäller det bara att  få in det i huvudet, fått ta ett nytt block för det blev fullt med frågor i det första :P

Ska väl återgå till plugget, men var bara tvungen att säga det med Stepen, blev så glad! :) HappyDance på den ;)




Xoxo / Josefine

Vad arg man kan

Vad arg man kan bli på sig själv ibland. Jag skulle ju bokat stepen inatt, men glömde det och nu är det fullt såklart. Attans! Men man kan ju inte komma ihåg allt. Jag somnade i soffan, får helt enkelt skylla på det, och hoppas att ngra bokar av sig idag/imorgon, för jag ska på det passet :p Det är så sjukt kul!


Xoxo / Josefine

Rätt låt vann! :D

Träningen var sjukt jobbig idag! Det var inte den vanliga tränaren, utan han killen som håller i step-passen. Så det blev inte medelpass utan medel-puls, dvs mer kondition. Fy vad det var jobbigt! Jag är mer en långdistansare, sen på detta är det ju mycket kortdistans och explosivt, men jag och Hanna körde på! Första ggn jag var svettig efter uppvärmningen :p Tänkte detta lär ju sluta bra ;)



Jättemysig tjekväll med Tacos och Melodifestival. Hur bra kväll som helst!
Skönt att bara var hemma en hel helg utan att vara ute och flänga :p Men nästa helg blir det utgång! Då kommer syrran och då ska vi ut :D





Jag och tjejorna satt och hejade, och det var tillslut rätt låt som vann! Äntligen! :D


Ska gå och sova här nu, håller på att somna framför teven :P


Xoxo / Josefine


Sovmorgon, jajjemen!

Vaknade typ för en timme sen, skönt med sovmorgon!
Verkligen välbehövligt efter en hektisk vecka :)




Idag ska jag iväg på medelpasset kl tre är det tänkt, ska också försöka plugga lite innan dess :)




Ikväll kommer tjejorna hit  för att kolla på Melodifestivalen. Riktig tjejkväll med andra ord :)
Det ska bli mys!



Ska väl ta tag i plugget nu så det blir ngt gjort idag!

Tjolahopp!



Xoxo / Josefine

Fredagen :)

Gårdagen var bra. Åkte som sagt till skolan lite tidigare för att öva i verkstaden. Det gick superbra, Hanna och jag hittade astigmatism på Matilda och vi hade superbra sammarbete :p Sen hade vi kliniskövning om just korscylindern, tur att vi hade övat säger jag bara, för det är inte lätt med Läge 1/Läge 2 kan jag säga ;) Men nu börjar det sätta sig lite, men det är så mkt att tänka på! Det blir säkert bättre när man tränat in sig på det, ddet ska tydligen vara lättare att göra det i Foropter sen, ist för i provbåge som vi gör nu :)

Efter skolan mötte jag upp Carin på Bibblan och vi köpte biljetter till overallsittningen :D Det ska bli kul att använda ovverallen lite mer! Den är den 26 mars, så då blir det tentaslask!
Jag och Carin åkte hem till henne för att göra sista uppgifterna i fysiken. Duktiga tjejor! :) Strongt att göra det en fredag måste jag säga :) Lyssnade på Eric Saade som två små fjortisar, hahah! Men den låten är så bra! 
Sen slö kollade vi på teve, skönt! Skönt att bara umgås utan att egentligen göra så mkt. Det måste blir fler ggr! :)

Eric ringde lite senare, för han och jag hade en date med Maxi. Så vi begav oss dig för veckans skörd :)
När vi kom hem skulle han iväg direkt. Jag var så trött, Eric tyckte tom att jag såg lite sjuk ut :O Jag lagade lite mat och tände ljus.
Orkade inte blogga när jag kom hem, var helt slut! Ville bara gosa ner mig i soffan med en filt och bra film, sen somnade jag :p



Myspys!



"Why so serious?"


Xoxo / Josefine

Ingen sovmorgon här inte!

Godmorgon på er alla! :)

Jag skulle egentligen ha börjat halv 11 idag, men jag Hanna och Matilda har bokat in oss i verkstan och ska öva på att göra synundersökningar (vi får inte vara i undersökningsrummen än, haha). Duktiga vi är va? :) Ska försöka vara i skolan runt halv nio :) Så blir det en liten stund innan vi har kliniskövning igen, hahha! ;D Men vi ska lägga till lite, nämligen kolla om patienten har astigmatism, dvs. brytningsfel. Än så länge har vi bara kollat Närsynthet och Översynthet. Så det ska bli spännande :D
Det är så kul allt det här, vet att jag är på rätt ställe! Jag vill verkligen det här :D



Glasögonorm ;)


Glömde säga det igår att Huvudfaddermötet var hur kul som helst! Vi har börjat planera N0llningen lite smått och bestämt vilka som ska planera vilken dag och osv. Jag och Matilda ska planera Lekar med SPIIK :) Det ska bli kul! Åhh vad jag längtar till att få ha overallen i två veckor och skutta runt i en rosa tröja hela dagarna och ha hur kul som helst, det kan inte bli en bättre start på andra året på Optikerprogrammet här i Kalmar :D


N0llningen 2010


Xoxo / Josefine

VG!

Glömde att berätta det. Jag satte VG på Ögats anatomi och fysiologi! :D 85/89, har aldrig satt så bra på ett prov förut :) Men det var så kul och nytt allting att jag bara ville lära mig allt! Knäpp jag är va? :p




Hejhopp!

Hemma nu från en otroligt lång skoldag med optik.. Och huvudfaddermöte :)
Så nu har jag jätte uppsvullen mage för jag suttit hela dagen :/ Inte kul inte...


Nu ska jag och Eric äta lite middag och kolla på V :) Lite torsdagsmys <3 Två avsnitt blir det närmare bestämt :D



Nu visade det sig att ett avsnitt var dubbat till ryska :P Blir att heta reda på ett nytt, hahah! :D


Xoxo / Josefine

Godmorgon på er!

Godmorgon!

Har laddat upp inför den otroligt långa/tråkiga dagen som väntar med två skålar havregrynsgröt. Mumma! Fysik/optik 8.30.17.00 känns sådär måste jag säga :/

Längtar till kl 17! :D Där är det Huvudfaddermöte!







Xoxo / Josefine

Godnatt inlägg

Styrelsemötet var kul idag :) Pratade en massa om vad som händer i vår och en massa annat. Känns som att man har lite makt :p Hahah!

Jag och Lina gick lite tidigare, för vi skulle på Medelpasset kl 19. Gud vad kul det är! Och jobbigt på samma gång. Kommer alltid därifrån med att en snygg "nyduschad" (läs mkt svettig) look. Snyggt ;) Det var en ny låt idag, Popular med Eric Saade. Jag är helt kär i den låten alltså! Blir så glad av den :D Lätt att den vinner på lördag då det är final i Melodifestivalen ;P (den spelar just nu här)


Blev helt pigg efter träningen, så fick nått ryck och räknade om fysikuppgifterna. Så är precis klar nu. Knäpp jag känner mig att sitta till elva. Men man måste ta vara på dessa pluggryck, för de är inte så ofta det händer ;D


Borde egentligen sova nu. Har skola 8.30-17 imorgon :/ Men sen kommer det bästa på hela dagen. Huvudfaddermöte :D Här ska planeras nollning :D


Godnattis!



Rosa mjukis :)


Xoxo / Josefine


Ja, god morgon på er!

God morgon!

Eller så god morgon var det inte för mig. Känner att jag har världens träningsvärk i ryggen sen igår och när jag ska hyvla ost, hyvlar jag fingret :/ Ajaj.

Idag är det skola 10.30-12. Sen klinisk övning (leka optiker) 13-14.30
brillorna åker på idag med! Lite skönt faktiskt att ögonen får vila från linserna :)




Ska hem snabbt och skriva klart min presentation till styrelsen det blev inte gjort igår, visste inte hur jag skulle skriva, men idag måste den bli klar!
Har vårt första egna styrelsemöte kl 17 idag, det ska bli kul!

Träning blir det kl 19. Då är det medelpasset som gäller! :D




Nu när det är plusgrader åker favoritstrumpbyxorna på! Love them! :)



Xoxo / Josefine

Fettisdagen, InternationellaKvinnodagen och Kramdagen

Varit hemma en stund nu, jag och Sofie blev klara med labben tidigare, så himla skönt! Hade kommit hem nu annars :P

Imorse var det som sagt semla fika på bibblan, då blev det en massa kort tagna :P

Hej Kalmar! gillar semlor











Gott vare!



Sen hade vi klinisk övning och lekte optiker :)

Satt i expen sen, det var inte så svårt att lära sig, så det ska nog gå bra det här :)



Nu ska jag dra på mig träningskläderna och skriva lite på mitt personliga brev till styrelsen :p

Xoxo / Josefine

Godmorgon!

Gårkvällen var kul :) Mycket lyssnande och lyssnande, sen blev det mat med hela styrelsegängen på puben som hade extra öppet bara för oss :) (brukar inte ha öppet på måndagar annars)



Nu sitter jag och äter frukost, men ska snart gå och fixa mig. Idag blir det en glasögondag för vi ska ha övning idag :D Det ska bli kul!
Men innan skolan ska jag och Hanna förbi bibblan. Linnéstudenterna bjuder på semlor! Det är ju fettisdagen idag :)

Sen ska jag, Maria och Sylvia sitta i expen och lära oss hur det funkar där :)

Efter det labb. 13-16.30. Seeegt!


Hem, åka på cirkelfys på friskis. Sen om jag okar, åka på semelbak :D


Händelserik dag vill jag lova.





Xoxo / Josefine

Nyäten o gla'

Har precis fått i mig lite mat, supergott!
Alltid inprovisation från min sida när det gäller mat, blir bäst så :P



Nu ska jag gå loss på en mini-blodapelsin och plugga lite innan jag ska iväg på Styrelseutbildning.

Puss och Kram!


Xoxo / Josefine

Lovely Monday

Godmorgon!

Eller god förmiddag kanske man ska säga :p

Tog hur som helst sovmorgon idag och långfrukost. Skönt! Eric var jättesöt igår morse och åkte och handlade bröd åt oss. Och inte vilket bröd som helst.


Löttorp :) <3
Mitt andra hem. Trodde inte det fanns i Kalmar, men det gör det tydligen. Det blir att handla bröd där fler gånger måste jag säga!



Idag är det skola 13.00-14.30. Skönt med kort dag! Sen är det  som sagt styrelseutbildning vid fem. Så kommer hem ikväll nångång.

Nu har jag precis fixat mig och tänkte plugga nu en timme innan jag beger mig till skolan.

Tjolahopp!




Xoxo / Josefine

Underbara helg!

Helgen har varit helt underbar!



I väntan på mamma och pappa :p

FREDAG

Mamma och Pappa kom hit på fredagseftermiddagen :) Vi tre fikade lite, sen hade de köpt två lampor till mig att ha i vardagsrummsfönstret. Hur fina som helst!
Det blev även uppsättning av duschhylla. Mycket välbehövligt så slipper jag och Eric att trängas, med alla mina duschgrejer och hans duschkräm :P





Sjukt snygga eller hur :)

Pappa och jag gick ner till cykelförådet och fixade lysena fram och bak, lås och smörjde kedjan. Eller vi och vi, det var mest pappa :P Tur att man har en sån bra pappa :) <3

Eric kom hem lite senare och då bara det av till restaurang Källaren kronan, där jag hade bokat bord. Det var hur mysigt som helst! :D Jag åt Marulk, det är inte varje dag man äter det liksom. Sjukt gott!





Mammas fina efterrätt



Vi åkte hem och kollade på nån film, men jag somnade i soffan med mamma och pappa på varsin sida om mig. Då är jag lycklig!


LÖRDAG

Vi åt en låångfrukost med te, mackor, fil och flingor, juice. Gott! :) Skönt att ha mamma och pappa här som gillar att äta frukost i skillnad från min käre pojkvän :p

Vi gjorde oss i ordning och gav oss iväg mot IKEA. Där hittades endast nya bordsunderlägg :p Vi kollade på soffa också, men den vi visste skulle finnas där fanns inte längre :/
Vidare in på Mairo, Jysk och Rusta. Det blev handlandes en liten duk-liknande sak till soffbordet, så nu ser det inte lika tomt ut där på :P Skulle egentligen velat ha nån typ av löpare, men alla var för långa.

I på CityGross en sväng för godishandlande :P
Iväg till Maxi en snabbis för fikabrödshandlade, men även kollades på en sittpuff med förvaringsutrymme som Eric och jag sett tidigare i veckan, men inte viljat/kunnat ta på cykeln, så det blev en beige sådan, sjukt praktisk! Och smidigt när man är fler än fyra hemma :)



Det är snyggare än vad det ser ut :P



Vi åkte hemåt och fikade, sen blev det en långpromenad med mamma och pappa. Skönt att få gå och bara prata med dem. Jag saknar er så mycket ska ni veta!

Jag och Eric stod för middagen hemma sedan :) Kyckling/paprika/fetaost pastasås. Det gick hem vill jag lova ;D
Sen kollade vi på Melodifestivalen. Somnade till filmen sen. Som vanligt :P Men mysigt där mellan mamma och pappa :) Men fick upp ögonen för slutet, så jag såg lite i början och lite i slutet ;)

SÖNDAG

Sista dagen med finbesök. Det blev en långfrukost åter igen, sen kollades på Vasaloppet. Eller de andra kollade på Vasaloppet, jag låg och solade med huvudet i mammas knä med öppen balkongdörr så det var helt vindstilla. Skönt! Känndes som riktig sommar värme vill jag lova! Så tygskorna åker kanske på nästa vecka om värdet fortsätter såhär :)

De åkte hemmåt framåt halv två, två.
Alltid jobbigt att säga hejdå, men det är inte så långt kvar innan jag ser dem igen :) Inte nu i helgen men nästa helg kommer syrran, sen två veckor efter det åker jag hem :D


Tack för en jättemysig helg Mamma och Pappa :) <3



Har faktiskt pluggat lite idag, gjort klart egna frågor till alla föreläsningar. Förstår inte hur jag orkat göra det, men nu är det gjort :)
Jag och Eric har även kollat på V och Solsidan idag :p
Jag höll på att somna förut, sittandes när jag läste igenom det jag hade skrivit, men jag måste ju vara vaken till tolv om jag ska boka pass till på tisdag. Då är det cirkelfys som gäller. Har inte provat det, men har hört att det är riktigt jobbigt!



Imorgon har jag föreläsning jag kl ett, skönt med lite sovmorgon! Sen på kvällen är det styrelseutbildning och middag på studentpuben som gäller, det ska bli kul! :)

Xoxo / Josefine

Snart är de här! :D

Om en stund kommer mamma och pappa till lilla Kalmar :D
Vad jag har längtat efter dem!


Så jag har storstädat hela lägenheten nu, är helt slut! :P Men nu är det skinande rent här!


Gamla bettan har gått varm här hemma ;)


Idag hade vi skola 08.30-10 så det var inte så farligt! Det var hur kul som helst! Jag känner verkligen att det är Optiker jag vill bli! :D
Efter skolan åker jag förbi Maxi och hämtade ut ett paket, gissa vad det är i? :P




Har lite disk kvar, ska väl ta det innan härskapet kommer :P


Vad mysig helg det ska bli! :D


Xoxo / Josefine

Tog fredag såhär på tordagen

Det känns verkligen som att det är fredag idag, vet inte varför men. Idag är det världens vårväder här i Kalmar, solen skiner och det är över nollan på termometern! :D





snart får man plocka fram utemöblerna :)


Imorse hade vi vår första kliniska övning. Vi fick för första ggn mäta synen på varandra lite lätt. Så himla kul det var! :) Så nu har jag äntligen fått leka lite optiker :P Jag och Matilda var i grupp. Hon är översynt så det var lite trixigt där med styrkorna, man skulle sätta på ett nytt glas innan man tog bort det ga.

Det blev en del roligt sagt under övningen

Jag när Matilda skulle läsa en rad, så blev det många bokstäver fel "Nej, Matilda den raden finns inte, ta en annan"

Matilda om min styrka "Shit, du ser ju jättedåligt"

När vi provade lite andra styrkor än det man ska ha, Matilda fick -5.0 "Ahh! Jag ser ett vattenfall!! Tänk dig att nån har målat ett streck och sen hällt lite vatten på det så att det rinner ;)"

Jag fick på mig -5.0 " Jag har ju supervision!"

När jag istället fick +5.0 "Matilda var är pappret?" ( Vi hade en syntavla av papper på väggen som vi mätte synen med)

Vad roligt vi hade, hahahha! :D Och det blir ju inte midre kul när man har dessa läckra bågar på sig ;)




Sen hade vi räkneövning med Optik, det känndes ju sådär alltså. Som tur var höll det inte på så länge som vi trodde, skönt!


Träffade EricMaxi vid tolv för att handla lite till i helgen då mamma och pappa kommer :D <3
(kortet funkade inte, det var nått tjosan med bankkontakten, inte kul inte)



Nu har jag precis tagit fredag som sagt, blev så himla sugen på Tacos som är typisk fredags mat så det fick det bli!




Mumma!

Har precis varit nere i tvättstugan en andra gång. Snart e det klart hoppas jag :) Borde städa lite idag också med tanke på vårt fina besök i helgen :P
Jag ska boka bord till Källaren imorgon kväll då vi alla ska ut och äta, det ska bli mys! Sen är det tänkt att jag ska ta tag i plugget och verkligen göra ngt vettigt idag.
Ska inte till gymmet idag har sån träningsvärk i benen så kan typ inte gå normalt, hahah!


Xoxo / Josefine


Städnoja

Hemkommen från mötet. Kände inte att jag hade så mkt att tillföra för jag kände inte till så mkt det som sades. Men det var intressant att höra hur snacket går om utbyggnad av Linnéuniversitetet och ev. campus.



(är inte såhär mkt snö här nu)

Fick sån städnoja, eller pedantvarning som Eric kallar det när jag kom hem. Sortera bort gammal reklam och andra tidningar och brev som vi inte behöver, slängt ut allt sånt och alla ga. mjölkpaket och annat skräp. Har även dammsugit, dammat och plockat undan, torkat lite här och där. Så nu är det relativt fint här hemma :)
(kan ju vara att jag inte vill sätta mig med plugget som städ-josse kommer fram... ) Haha!


Men nu ska jag sätta i linserna igen, och sätta mig och plugga lite och vara duktig innan jag och Maja ska iväg på Medelpasset vid sju.





Jag tänker på dig, jag saknar dig Mormor




Xoxo / Josefine


På språng

Kort skoldag idag. 8.30-12. Närpunkt, fjärrpunkt och hur man räknar ut var de ligger och såvidare. Det var ganska kul, bara det att jag inte ser ngnting! :O Blir så arg på mina linser, vet inte vad som är fel allt är bara jättesuddigt :S De är inte alls gamla typ två veckor bara, rengjort en massa. Men de vill sig inte så nu är glasögonen på.




Ska snart iväg på Ordförandemöte mitt emot bibblan :)

Får se hur länge det håller på för vill gärna hinna plugga lite idag och träna ikväll. Då måste linserna på igen, jobbigt! Men men. Hoppas det går över. Tror dock att det är för att jag behöver starkare styrka. Typ 0.25 på varje. Brukar vara så. Kommer snart att klassas som blind. Kul liksom :S
Får kanske reda på det imorgon då vi ska börja med att kolla synen på varandra :P


Gjorde asgod mat förut, torsk á la josse. Mumma!









Nej nu ska jag åka iväg så jag inte kommer sent!


Xoxo / Josefine

Gossip Girl kväll!

Hemma från mitt första Styrelsemöte :) Eller har varit hemma en stund iof :p Imorgon är det ett till möte.



Har gått igenom frågorna igen och kollat dagensföreläsning.


Idag är det tisdag och tisdagar innebär: Gossip Girl! :D Så det ska det blir alldeles strax! Tillsammans med lite kladdkaka, en perfekt avslutning på dagen :)




Xoxo / Josefine

Min själsvän



Just, själsvän heter det, inte frände. Vi kom vi aldrig fram till vad det betyde. Ronja du är min självsvän och bästa vän i hela världen <3 Kvittar att vi bor i olika städer nu, våra själar kommer alltid att höra ihop.

Tack för att du finns!










bilden ovan
(en vanlig skoldag på Berzan för några år sen, vi har inte pratat ihop oss om klädvalet)


Tisdag 1 Mars

Nu är det 1 mars. Vad tiden har gått fort. Har bott i Kalmar i ett halvår nu :)


Imorse var jag och Maja och tränade på gymet. Duktiga var vi! Innan skolan tom. Helt slut sen när man kom till skolan, hade kört mkt, ben så kunde typ inte gå :p

Halv elva hade vi föreläsning. En ny föreläsare idag. Det var jätteintressant! Hur man mäter Refraktion. Så på torsdag ska vi äntligen få testa med provbåge på varandra och det kommer höras "Bättre, sämre, lika" i salen :P vi ska alltså kolla myopi och hyperopi med hjälp av att sätta starkare/svagare glas i provbågen. Like basic med andra ord, sjukt kul ska det bli!



Efter skolan blev det en sväng till bibblan för att göra lite instuderingsfrågor till morgondagens föreläsning. Vi kom på när vi satt där att vi nog inte kan göra dem idag utan behöver morgondagens föreläsning för att förstå hur man ska göra, men lite klarade vi av :)


Nu sitter jag hemma och har precis bakat en kladdkaka! Jättebra när jag var och tränade imorse, haha! Men det är så sjukt gott!
Blev som ett hjärta




Snart ska jag iväg på mitt första styrelsemöte :) Det ska bli kul, men ska gå och sätta om mina linser för jag ser ingenting :S Det var likadant imorse, jag bytte öga på dem för att jag kan ju ha lagt i fel fack, men då blev det bara ännu värre :P Vet inte var det är om jag behöver starkare igen. Hoppas inte det, men borde kolla upp det snart, för ser inte på tavlan i skolan ;)






<3



Hej så länge!


Xoxo / Josefine

RSS 2.0