Igår och idag

Hej!

Igår var det hur fint väder som helst! Sol och elva grader varmt visade termometern. Jag bakade en kladdkaka och tog med till Carin. Jag, Carin och Hanna satte oss ute i solen med varsin bit och bara njöt av vädret och tentorna som är avkladare. Skönt!

Vid halv fem åkte jag och Hanna till skolan och övade på biomikroskopet med Anna. Det gick bra, har lite mer koll nu känns det som :)

Åkte hemåt, bytte om, och åkte till friskis. Ett medel/puls pass gick på kvällen. Det var precis lagom :)




Idag är jag också ledig :D Härligt det här! Så dagen består av ett Skivstångspass kl 12, och ett steppass 17.30. Får se om jag orkar med båda ;) Det första är bara styrka och det andra bara kondition, så borde klara det tkr jag :)

Ikväll ska jag till puben med tjejerna i klassen :) det ska bli kul! Blir ingen utgång för min del, men kan väl sotta på puben och bara umgås, minst lika trevligt!

Hoppas ni får en bra dag :)


Xoxo / Josefine

Fina bilder från helgen

I helgen var Erics familj på besök hos oss. Det var trevligt :) Vi åt på resturang, gick på stan, visade slottet, umgicks, ja allt man kan hitta på i Kalmar med andra ord.

Det blev väldigt fina kort tagna vid slottet.










<3


Fixade båda tentorna!

Måste bara börja med att berätta att jag fick VG på både Ögats sjukdomar och Farmakologi tentan! :D Om jag är glad!
Det gjorde hela min dag!

Dagen har annars bestått av föreläsning 8.30-10.00 om biomikroskopet. Två nya metoder och hur man tittar på kammarvinkeln.
Efter det lämnade jag in min reseersättning från praktiken på ögonmottagningen i julas. Bättre sent än aldrig :)
Åkte sedan till gymet. En timme i gymet och sen sprang jag. Hem och fixa mig och äta osv. Hade övning 15-16.30. Då fick vi genomgång öva på de nya metoderna.

Jag är ledig imorgon, onsdag och på torsdag! Vad ska man hitta på då måntro? :)
Övning blir det iaf imorgonkväll i undersökningsrummen, annars ska jag bara ta dagarna som de kommer och bara njuta av ledigheten! Tycker att jag förtjänar den nu efter hårt pluggande!


Xoxo / Josefine

Fint väder och sol!

Hej!

Ledig denna fredag och vaknar upp och det är sol och 10 grader varmt i lilla Kalmar kan man inte bli annat än glad!

Då åkte skinjackan och conversen ut ur garderoben nu är det vår! :D

Har varit på stan och lunchat med mina fina optiker, Carin, Putte och Nils. Mysigt! Vi var på Zorbas, har inte varit där förut. Det var jättegod mat där :)
Blev en sväng på stan också.

Nu är jag hemma efter en cykeltur i motvind, Kalmar kan ju inte ha fint väder en hel dag ;) men solen skiner fortfarande!

Snart kommer Erics familj hit för att vara hos oss i helgen :) det ska bli trevligt.

Xoxo / Josefine


Snart iväg igen

Hej!

Nu har jag lagat mat. Blev min hitills godaste korv stroganoff! Sju matlådor blev det + att jag åt lunch nu. Riktigt stolt över mig själv!

Snart ska jag till skolan igen och ha klinisk övning. Föreläsningen idag handlade om Dynamisk retinoskopi så det är det vi ska öva på.
Jag vet inte om vi kommer att praktisera detta när vi är färdiga optiker, men jag tycker det är sjukt intressant! Handlar och ackommodation, har ju lite problem med det så det har ju sitt till att jag tycker detta är intressant :)

Efter övningen är det styrelseöverlämning.

Hoppas ni får en bra eftermiddag/kväll


Jag gillar mina glasögon utan anti reflex :) hihi!



Xoxo / Josefine


Uppe en timme för tidigt

Jahopp.. Nån gång måste ju det hända också. Nu är jag uppe en timme för tidigt. Trodde vi började halv tio, men nej halv elva är det. Åh vad gör man då?

Ja disken väntar ju, kan ju ta tag i den eller något annat hushålligt.


Xoxo / Josefine


Slutet gott

Denna dag kom till sin ende. Jag hittade på lite att göra sedan efter övningen som för övrigt gick hyfsat, men det är svårt med retinoskopi mina vänner :)


När jag kom hem hade jag Desperate Housewives maraton. Det var ett tag sedan jag kollade så hade ngra avsnitt att se ikapp.
Gjorde även iordning en pärm till den nya kursen.


Solen strålade in genom fönstren och jag gjorde mig en jordgubbs smoothie och bara njöt av vädret! Solens strålar värmde genom fönstren! Åh snart är det vår! Hade även på mig en tunnare jacka idag, det var trots allt tio plus :)


Chefen ringde från mitt jobb och sa vilka veckor jag ska jobba i sommar. Skönt att ha det fixat måste jag säga :)


Sara och Maja smsade mig samtidigt och frågade om jag ville med till gymmet. Självklart ville jag det!
Det var kul tjejor, nu har vi bränt en massa kalorier och beach 2012 är inte långt borta ;)
Tack för en trevlig eftermiddag fina tjejor! <3


Ikväll har jag skrivit ett litet brev till nästa vice ordförande. Det vi ska prata om imorgon på mötet då överlämningen kommer att ske.


Nu är det natti natti här. Imorgon blir en lång dag. Föreläsning 10.30-12, hål fram till 15, då det är klinisk övning till 16.30. Sedan är det styrelseöverlämning kl 17. Får se om jag tränar efter mötet eller om det blir på hålet, eller om jag vilar en dag. Tycker det är så kul att ha kommit igång med träningen så vill vara där jämt!

Godnatt!

Xoxo / Josefine


Tisdag morgon

Godmorgon!

Idag är det tisdag och det är dags för den första kliniska övningen detta året. Dvs öva i undersökningsrummen. Jag känner mig lite ring rostig när det var så länge sedan man var där. Gjorde dock en synundersökning på Johanna när hon var här så lite kommer jag nog ihåg :)

Vi ska öva retinoskopi. Det är inte min favorit just för att jag tycker det är så svårt. Men det är därför vi ska öva på det :)

Slutar kl 10. Vet inte riktigt vad jag ska göra resten av dagen, något hittar jag väl på :) tror att jag vill gå på ett pass ikväll. Har träningsvärk sen igår så gymet blir det inte idag ;)

Hej så länge!

Xoxo / Josefine


Åh vad jag saknar dig!

Vad glad jag blev förut! Min underbara bästis Ronja ringde :) jag skulle precis ringa till henne och säga att jag saknat henne så hinner hon först!
Min tvillingsjäl, själsfrände, bästa vän, andra halva, jag saknar dig något otroligt <3


Grötfrukost och snar gymet!

Hej på er!

Igår kunde jag knappt röra mig. Vet inte vad det var, hade endast fått i mig 2.25:or x 3. Annars ingen alkohol what so ever. Kände mig väldigt bakfull och allmänt seg. Ngt står inte rätt till. Så jag intog stoffläge och där stannade jag hela dagen igår.
Igår kväll var det äntligen dags för Äkta människor igen! Det är så spännande :p

Nu har jag precis ätit frukost och ska snart till gymet :) ska smsa Sara igen om vilken tid :)
Vi börjar skolan kl ett, så tänkte inte åka hem imellan. Då är det kursstart Kliniska metoder + föreläsning till halv 5, så missar min älskade step ikväll :/ men på lördag då blir det steppande!


Xoxo / Josefine


God morgon!

I lördags var det som sagt årsmöte, efter 2,5 timmar var vi äntligen klara. Vår styrelse har nu ansvarsfrihet och nästa års styrelse har valts in :)

Efter det var det sittning :)
Efter tacos och fruktsallad (upplagd av mig ;) )
Drog vi till Palace och hämtade band, vi gick nämligen gratis, woo hoo! :) mellanfestade hos Carin med bästa optikerna innan vi gick till Palace och dansade bort all tenta ångest man haft natten lång!
När det spelades Ricky Martin åker vi alla tillbaka till nittiotalet och mellanstadiediscon! Vi sjöng på allihopa, men tror inte ngn av oss vet vad han sjunger ;) Un estrella! Det är det jag kan i princip ;)

Trevlig kväll mina fina Optiker :)


Tentan gjord!

Nu är tentan äntligen skriven! Skönt att det är över förhoppningsvis. Vill inte göra om denna, farmakologi var inte bland de roligaste kurserna vi haft. Men känner att nio timmars tentapluggande både i onsdags och torsdags fick räcka! Har nog aldrig känt att jag kunnat så lite när det är dags för tentavecka, men men nu är det slut på denna kurs!

Har slängt mig på soffan och här har jag tänkt att stanna tills kl blir tre. Då är det dags att åka till skolan för Årsmöte och styrelseöverlämning sen är det dags för sittning! Det ska bli kul! Får se om det blir utgång efter, lutar åt Palace :)
Får se om min topp som jag vill ha ute passar till overallen ;) tänkte byta till byxor sen när vi går ut.

Hoppas ni får en bra kväll!


Xoxo / Josefine

Har kommit en massa snö här i Kalmar :)



Alla <3 dag

Säger godnatt!

Idag hade vi frågestund 9-11.30 fick en del frågetecken uträtade :)

Satt på expen sen och sålde biljetter till årsmötessittningen som är på lördag efter tentan.

Eftermiddagen spenderades i bibblan med Hanna och Carin. Duktiga var vi!
Har panik inför tentan!

När jag kom hem hade min älskling med sig två vaniljhjärtan hem :) så vi har haft lite alla <3 dag fika.
Jag älskar dig Eric <3 Du betyder allt.


Syster <3

I helgen har min underbara syster varit och hälsat på :) vad jag har saknat henne <3


Hon fick utstå en synundersökning, vi har gått på stan, promenerat i skälby gård, varit på puben så hon fick träffa optikerna, haft filmkväll, men det bästa av allt.... Vi var på takida konsert! :D det var så kul! Kändes som vi drogs tillbaka i tiden när vi såg dem första gången :)

( bilder kommer)


Tack Kära lillasyster för en jättemysig helg. Ville inte att du skulle åka hem :) <3


Natti!

Idag var det föreläsning 9-12.

Sen hade jag bestämt att äta lunch med min ingifta farbror som har flyttat till Kalmar för att plugga här. Lite kul att ses då tyckte jag, det var trevligt :)

Eftermiddagen spenderades på bibblan med bästa opriker tjejor :) Vi gjorde instuderingsfrågorna. De är inte lätta inte.

Ikväll har jag nästan hunnit igenom alla frågor. Har fem frågor kvar (av typ 100) så är i princip klar :p fick så ont i fingrarna för jag skrev så pennan glödde, ville bara bli färdig ;)

Ville göra klart så mkt som möjlig för i helgen lär det inte bli så mkt pluggat. Då kommer nämligen min syster hit! Eller rättare sagt, hon kommer imorgon eftermiddag!! :D <3

Nu behöver jag min skönhetssömn så jag kan bli frisk från förkylningen.

Natti natti!


Säger godnatt

Godnatt!

Är trött efter dagen. Hade föreläsning nere i hamnen idag. Ganska intressant endå.
Var på min efterlängtade step tidigare ikväll. Eftersom det var första ggn med den rutinen blev det inte riktigt så jobbigt som det kan vara. Brukar lära mig efter ngra ggr, då kan man ta ut sig ordentligt!
Tur var väl det att jag inte tog ut mig så hårt. Har åkt på någon slags förkylning :/ typiskt! Alltid så när jag börjar träna, men det är väl ngn skit som går nu.

Ska sova nu och kurera mig.

Nattinatti!


Kallt, kallare, kallast!

Godmorgon i kylan!

Här är det ingen värme vill jag lova. Vet inte vad jag ska lite på, men kallt är det!

Föreläsning nere i hamnen väntar idag. Så det är en liten vit att cykla så långkalsongerna är på!

Xoxo / Josefine


Step och dukning

Hej!

Idag har det varit snökaos verkligen! Har snöat av och till hela dagen. Ibland har man inte ens sett ut. Har yrt omkring som bara den.

Trots busväder tog jag mig på cykel (de ni!) till Friskis för step pass med Hanna och Maja och några till tjejer från klassen :) kul att vi var ngra stycken :) hihi! Det gick bra trots att jag inte stepat på jättelänge. Längtar till måndag då är det dags igen!

Hann bara komma hem, duscha och slänga i mig lite lunch innan jag cyklade iväg igen (hade nu kommit ännu mer snö, men det gick att cykla). Denna gång bar det av mot Kalmar nyckel. Dags för dukning till Röd vit sittningen. Kände inte för att gå på själva sittningen , vet inte var det är men är inte sugen på fest längre. Skönt att vara hemma och mysa i soffan med killen till ngn spännande film, hihi :)

Pluggat har jag gjort lite idag också och melodifestivalen är nu på teve. Ska kika vidare trots att det inte var så bra låtar, men måste se vem som går vidare :p

Xoxo / Josefine


Uppdatering

Hej!

Nu var det längesen jag uppdaterade igen, men det händer så mkt i mitt liv just nu.
Förra veckan var jag på praktik på US i Linköping på deras ögonmottagning. Det var ett minne för livet så himla spännande! Tänkte skriva ett dag för dag inlägg om det senare.

I lördags kom jag tillbaka till Kalmar. Johanna och pappa hade bestämt att de skulle köra ner mig så Johanna fick en riktig lång vägs körning att övningsköra på :)

I måndags var den fruktade tentan... Ögats sjukdomar check! För denna gång. Hoppas hoppas hoppas på G på denna tenta. Vill verkligen inte göra den igen! Har aldrig pluggat så mkt till en tenta förut, så frågar de på detaljer. Jag blir så sur. Men men nu är det över!

Igår startade ny kurs Farmakologi. Inte världens roligaste måste jag säga. Fattade ingenting. Inte kul att starta ny kust precis efter en monsterkurs heller..

Idag är det föreläsning och man är på banan igen. Har känts lustigt att komma tillbaka till Kalmar efter mer än en månad hemma. Men nu så blir det som vanligt igen.

Xoxo / Josefine


RSS 2.0