Nyår

Mamma hade kopplat in sin dator till internet, så sitter o skriver på hennes nyaste leksak hon fick i julklapp. En minidator. Den e supergullig!
Hon och jag skulle ju kollat på dator till mig nu i veckan men fick svaret: "Det blir flygstopp om jag inte gör klart det här jobbet." Antog att vi får göra det en annan dag helt enkelt. :)

Igår var ja o jobbade, det gick sjukt dåligt. Men jag skyller på det louise, det får man. Åkte till min älskling sedan, supermys! <3

Idag, den mest hajpade dagen av dom alla känns det som, ska ja o E ha parmiddag med B o J. Det ska bli mysigt. Vet dock inte vad som händer sedan. Det blir som alla andra med andra ord, bestämma i sista sekund.

Nee, nu ska jag ta o fixa mig, sätta i spolar i håret och sminka mig. Men blev så kär i den här datorn! Helt sjukt gulliga knappar ;)
Nu måste jag slita mig från denna.

Puss och kram
Hoppas ni får ett superbra nyår!!

24 December; Julafton

24 December
Vaknar som vanlig av att min syster öppnar sin dör och går på toa. Visst det låter inte så nice, men det r så varje år. Det kan nog vara så att jag inte sover så djupt natten till julafton, men jag se det som ett tecken.
Vanligtvis brukar hon komma och knacka på min dörr, men i år frå jag ett sms: "Är du vaken? ;)" Tyckte jag var gulligt.
Sen brukar vi öppna det vi har fått i våra julstrumpor i min säng, och går sedan ut och tittar under vår lilla gran vi har på övervåninggen och känner dofter av risgrynsgröt nere från köket.


Fix


Jag och syster <3



Det som var anorlunda mot föregående år var jag jag fick vara chaufför ;) Det var trevligt.
Blev som vanligt kalleanka tittande och julbordsätande, och julklappsöppnande.



En trevlig jul!


22 December; Julshoppandepanik och fikande

22 December
Jag och mamma bestämde oss för att åka in och handla de sista julklapparna, innan jag skulle gå o jobba. Vi åkte ner till stationen. Där säger de att tåget är inställt som vi beger oss tillbaka till bilen. Men sen när klockan blir 34, kommer tåget innrullandes och vi springer allt vad vi kan för att hinna med det. Varför gör de såhär? tänker vi. Men det visade sig att alla tåg bara gick till Lkpg p.ga tågurspårning. Vi går först till johanna och blomsteraffären där lilla pluttan jobbar ;) Och handlar julblommor. Sedan handlar jag det jag ska. Har panik inför vad jag ska handla till johanna. Jag och mamma hamnar inne på cubus iaf. Hittar en jättebra julklapp och ställer oss i kön. Det var det värsta jag har varit med om. Bara två kassor och mycket rea, resulterar i milslånga köer och värme. Mamma länmar mig efter tio minuter, så jag sår stå ensam. Har en liten kille bakom mig som sprutar parfym hejvilt = jag kan inte andas. Väl framme i kassan betalar jag och halvspringen ut, måste ha luft. Shit jag fick panik där ett tag. Usch aldrig mer.

Jag sa hejdå till mamma och begav mig till jobbet. Efter en kvart säger min chef vi slutar tidigare idag pga julfesten. Yes tänkte jag! Louise och jag som inte hade ngt bättre för oss går och fikar. Vi hamnade på Café M, med varsin Mocachino. Supergott! Det är min nya favorit. Där satt vi, och tiden bara flög iväg. Satt där i tre timmar.. Sen var vi tvugna att gå, cafét stängde.



Supermysigt att fika med dig Louise :D

19-21 december, Semester i Danmark

19 December
Julavslutning, guu va gött med lov! Det var julshow i cupolen, lika tråkigt som vanligt. Det enda bra var när lärarna körade sin version av tomteverkstaden. Lejdå var bäst som den lilla asiaten eller var det  är som vrider på huvudet när leksakerna ska marschera in i säcken.

Efter showen var slut begav jag mig till mjölby. Det var dags för mig att följa med Eric med familj till Malmö/Köpenhamn. Efter en sådär två timmars bilåkande fick jag köra! Deras fina bil. Första gången på motorväg i mörkret i två timmar! (måste nog ligga bra till eftersom inte ens erics kompis som har haft en sådan bil, fast diesel, fick köra :P ) Det var kul, men läskigt! Har aldrig stört mig så mkt på andra trafikanter. Jag kör om en lastbil lagligt (120km/h) Sen ligger det en bil jättenära bakom som blinkar med helljuset innan jag ens är om lastbilen. Fan vad det körde.

Väl framme i Malmö var vi hos Erics bror. Jättegulligt med en pläd som matta ;) Väldigt starkt kaffe, men mysig liten lägenhet. Vi åt mat och lite så innan vi begav oss vidare mot tågstationen i malmö. Vi köpte biljetter och satte oss på tåget. Mycket finare än pendeltågen man är van vid. Sådana tåg borde de ha här hemma oxå. Men icke, det skulle nog bli för dyrt skulle jag tro.
Väl framme i Köpenhamn, var det bara en minuts promenad från stationen till hotellet där vi skulle bo. Erics bror hade fixat oss rum, eftersom han jobbar där. Jag fick en chock när jag klev innanför dörren, det var så sjukt vackert! Massor växter, röda mattor och vackra tavlor. Kände mig som en prinsessa : )
Vi checkade in, och tog oss upp till rummen i den fina glashissen som var täckt med speglar. Vårt rum var också helt underbart! (bilder kommer senare)

20 December
Vi vaknade, gjorde oss iordnning och gick ned till den omtalade hotellfrukosten. Också den var helt otroligt! Det fanns ju allt man kunde önska sig. Te, kaffe, smörgåsar i alla de former, youghurt med eller utan smak, flingor, påläg, ägg, bacon. Ja allt i princip. Jag åt typ allt, utomd et sistnämda, givet.
Inte nog med allt det hade de winebröd också! På frukostbordet! Aja, tänkte jag, det är ju värt att prova. Danska winebröd, Mumma!

Vi gick upp till rummen igen och gjorde oss klara för en heldag i Köpenhamn. 
Vilken vacker stad det är! Helt sjukt! Mycket vackra byggnader och statyer. Vi tittade in i massvis av butiker. Det var jeansletande till Eric som gällde.

Efter några timmar försökte vi hitta ett fik. Vi hittade så småningom ett. Det var helt underbart! De bästa kaffet jag smakat i hela mitt liv. Hon malde kaffet medan vi väntade. Tror det hette Café xs, det rekomenderar jag verkligen. Ta deras caffe latte, mums!

Vi fortsatte vägen mot de perfekte jeansen. Vi gick in på Köpenhamns motsvarighet till NK. 5 eller 6 våningar med märkeskläder, skor och parfymer i alla de former.
Tillslut ville jag gå in i en butik, kommer inte ihåg vilken i ordningen det var, men Eric var rätt trött iaf. Där fanns de perfekta jeansen! Nu slipper han ha en mamma och tjatande flickvän som säger att nya jeans är nödvändligt ;)
Vi åt lite senare på Riz Raz. Där hade de vegetariskbuffé, gött! Var mätt efter ett tag, men då skulle vi ha efterrätt med, det var nån specialite i Danmark, men det gick ner det med :P

På kvällen gick vi på julmarknaden inne på Tivoli. Det var jättefint med alla upplysra hus i massor med färgglada ljus. Mycket tomtar och annat juligt. Det fanns t.om barn som åkte karuseller i kylan. (Bortse från att jag ville åka..) Gjorde dock inte det utan drack varmchoklad när fingrarna hade frusit till is. Tivoli var annorlundare än Liseberg. Det var med en park än ett nöjesfält, lite gulligt tyckte jag.

Senare lämnade vi av Es mor och far. Björn tog med oss ut. Han sa inte vart vi skulle förns vi stod utanför en dörr. Han sa att det var en vinbar. Jaha, tänkte jag det blir intresant.. Men det var jättemysigt. Tjejkompisar som satt och pratade över ett glas rött och åt ost istället för i sverige då vi går och fikar. E som inte gillar vin, är stolt över dig att du fick i dig hela. Vi satt och pratade fylle minnen alla tre. Det var kul.
E´s´mor och far joinade oss efter några timmar med ost. Jättegoda ostar var det.

21 December
Ststa morgonen på hotellet, vi beställde upp frukost på sängen, jättemysigt! Vi begav oss ner till stationen för att återvända till Malmö. Vi får vänta på tåget ett tag efter som de inte går så ofta på söndagar, men vi kommer såsmåningom iväg. Mysigt att titta ut på vattnet när vi åker. När vi åkte dit var det mörkt ute.
Väl tillbaka i malmö träffar vi Björn igen som tar oss på en långpromenad i Malmö. Såg barn åka skridskor på en vattespolad liten rink. Åt på ngt ställe innnan det var dags att bege sig hemmåt. Vi hade ju en bit att åka hem. Det började regna innan vi kom tillbaka til bilen. Så jag vågade inte köra på hemvägen.

(som sagt bilder kommer)

Det var en trevlig resa, tack för allt!

Varför denna huvudvärk?

Fryser, satt längt upp i hörnet mot fönstret, kände att huvudvärken började krypa fram.
Så var mitt fysikprov.
Varför gör de övningsproven så lätta, men det här provet tusen ggr svårare? Jag förstår inte. Har vår generation (gymnasieelever 2006-2010) blivit smartare än föregående gymnasister? Jag förstår mig inte så lärare som gör prov. Punkt!

Gick ner på stan sedan. Skulle på jobbutbildning. Det här jobbet känns mycket mer seriöst än det förra. Ska se det föregående som träning.
Ska jobba imorgon, kan ingen annan dag inom de närmaste två veckorna.


Efter utbildningen gick jag i affärer med louise och letade .... Det var kul! (kan inte skriva vad pga läsaren :P) Hittade lite fina saker på hm. Perfekta julklappar. Så slutpratat om det, kan inte skriva vad jag köpte som sagt för den blivande julklappsinnehavaren läser detta.

Morgondagen blir att inte gå på den onödiga biologilektionen, sen handla julklappar till mamma och pappa med johanna. Det ska bli kul. Har inte en aning om vad jag ska köpa till mamma. Nått förslag?
Och sen jobba som sagt, det ska bli intressant ;)

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen skriva engelskan.
Det har kanske kommit ut ett nytt Gossip Girl! Måste kolla det nu!
PUSS!!

Vi SKA.

Tisdagar består av rast. Rätt så skönt endå. Pluggat fysik på den tiden. Slutade kl.14.00 efter en biologiredovisning. Jag o ronja tog sälle te rälle :P Den pratstunden var behövlig <3

Väntade en stund på Eric då kommer Becca där :) Pratade med henne en stund.

Jag e stolt över mig själv att jag vågade, men imorgon gäller det!

Eric o jag gick och fikade, det var mys. Vi gick till gränden. Det kommer alltid vara gränden för mig, även att de bytt namn till Leo. "Leo är lös". Jag trodde det var reklam om kolmården när jag såg skylten..


FIN! (vanilj nånting, smakade inte så mkt vanilj dock)



DU BETYDER SÅ OTROLIGT MYCKET <3



När jag kom hem var post till mig. Ännu en universitetskatalog. Jag får panik snart! Vet inte vad jag vill, vet inte vad det finns, och om jag vill läsa nu direkt? Det ska jag fundera på på lovet nu. Ska kolla på massor.
Klarade nästan allt på de ga.fysikproven, så känner mig ganska förberedd nu för provet imorgon. Kommer känna att jag skulle pluggat mer när jag väl sitter där imorgon. Lär väl få ångra att jag sitter här då.. Men så kan det va.

Kan man bli sötare?


Olivia <3
Har inte sett sötare bebis! Jag är första tjing på att vara barnvakt. Blev helt till mig när jag såg lilla pluttan :)


Resten av kvällen var bra. Det blev grötkalas och julklappsspel. Detta år var det martiniglasen och tomtesläckaren det gick hett till om. Jag fick en supercool fickspegel som lyser när man öppnar den. Perfekt för josse ;)


Mormorslooken. Vill man vara fin, får man lida pin. Fast jag tycker det är rätt fint att gå omkring med de där.. ?




Söndagen bestod av plugg. Inte så trevligt.


Mamma roade sig med att ta kort på mig när jag satt o pluggade.



Idag blev det fysik för hela slanten. Ska försöka bli bättre på att plugga. Denna termin har gått semst, och jag vet inte varför.. Jag har slappat ner mig för mkt. Nu är det slut med det, mitt ny års löfte: Bli duktigare i skolan. Pluggade med E och R i stadsbibblan, det var mys. Sen kom min plutt <3 förbi ett tag.
Nu har jag precis skrivit klart julkorten och ska kanske ta upp min lilla gran och klä den :) Borde iof göra biologin lite ordentligare först. Det är viktigast.

HA EN FORTSATT BRA KVÄLL!

Mormorslooken är inne :P

Kevin vann! Han är helt otroligt den där människan.
Grattis :)





Idag har jag pluggat på fysiken, fattar inge mkt.. Det ska gå! Så är det bara.
Snart ska vi till moster och morbror och fira lille-jul. Då blir det julmat (?) och julklappsspel. Och så får jag träffa mitt kusinbarn! Hon är så otroligt söt! (bild kommer hopps jag :)

Nu ska jag sluta se ut som en mormor och ta ut mina spolar i håret och måla naglarna.
Ha en fortsatt bra dag hörrni!

yes, jag kan bli privatdetektiv!

Matteprovet var stört! Ville ju att det skulle gå bra! Får se hur det gick, idag gav åsa alla beröm om hur vi hade utvecklats sen vi gick i ettan. Det var gulligt tyckte jag : )

Dagen började i ett blått litet rum. Trodde jag var hemma när jag vaknade, men det var jag ju inte :P Hade sovit hos min underbaring <3

Fick gå lite tidigare än planerat till tåget men det var mysigt att gå när snön kramades under fötterna och det snöade lite lätt. Så vackert det är med snöklädda tak! Jag blev helt till mig bara av att gå den korta biten ner till stationen.
Fick sitta o vänta ett tag, men sedan rullade tågat iväg.

När vi kom till mantorp blev vi tvugna "att vänta in ett X2000 tåg som ska passera".
Så gick fyra minuter, vi rullar vidare. När vi sedan nästan är framme i lkpg (tänker ja, jag hinner med bussen upp och slipper gå i snöovädret, det blåste mer i stan), men då stannar tåget till 500 meter innan stationen.
 "Vi måste vänta på X200 tåget som har problem med en dörr".
Fick vänta ytterligare 4 minuter på tåget.. När vi sedan får lov att åka vidare, ser jag min buss åka iväg.. Så det var bara att slå upp paraplyet som pallra sig upp till berzan till fots. (Visst det är inte så långt, men det känns det när det snö/regnar).


Om jag tänker efter var det värre för R o L idag. Deras buss kom inte överhuvudtaget. Den senare var försenat. De fick då gå en längre bit än jag. Alla dessa tåg och bussar, det ska gå i tid! Man blir ju irriterad, iaf jag. "Åk mer miljövänligt!" säger folk, ja jag gör det. Usch och jag gillart inte..
Måste bara klaga lite mera, ska bussar gå innan avsatt avgång? Svar: NEJ!
Så från att ha börjat dagen med att känna snön under fötterna, slutade jag med att komma till skolan trött och grinig, som vanligt med andra ord :P

Var o jobbade igår oxå, det gick väl helt okej. Får se hur jag gör i fortsättningen med det.

Nu ska jag fixa ngt och äta.

(angående rubriken, jag gissade rätt på gentekniken.Det var den lila, misstänkte no.3, som var skyldig till stölden av lärares mobiltelefon)

PUSS O KRAM PÅ ER!

MATTEPANIK!

Intervjun gick bra tydligen, för fick jobbet :D
Ska på en till imorgon o kolla vad som e bäst av de två, HAHA.

Ronja, krya på dig <3 Skolan är inte den samma utan dig.

Nu ska jag kolla på DH för att koppla bort mattepaniken.. Men paniken kommer tillbaka i pauserna sen förvinner under programet sen kmr tillbaka, det känner jag nu..

Önska mig lycka till!

Ä ru?

Lång dag idag..
Håller på med DNA-analyser av "misstänkta personer, som tros kan ha stuligt en mobiltelefon". Får se vem den skyldige är sen. HAHA.
Bestämde mig för att gå på engelskan idag. Väldigt osmart gjort. Slog upp massor ord i en ordlista och gick igenom dessa.. Gjorde vi inte sådant i mellanstadiet. -This is an English C cours, blablabla.. Yeah right..

Gick upp till stadsbiblan efter eng, (16.50) Där jag sprang runt och letade efter Elin. Hittade ju inte var hon var, pinsamt att gå i tyyyyysta bibblan med högklackat måste jag säga. Jag hittade henne och hennes klasskompis i ett tyst litet rum efter ett tag. Klarade en svår, (enligt mig) omöjlig uppgift, är glad!
Ska sitta mer där imorgon tänkte jag efter pa. Koncentrerar mig bättre där än hemma :S

Imorgon är det arbetsintervju som gäller, jag är lite smått nervös!


Nej, jag ser inte okej?

Smarthuve som jag är glömde jag mobilen hemma idag när jag åkte till lkpg, var rädd att B inte skulle dyka upp. Men det gjorde hon, som tur var ; )
Vi var duktiga simmade 60 längder, det var ashärligt. Men det var sista gången på mitt sim-kort. Måste inhandlas ett nytt. De har bytt passerkort med. Ist för de blåa fina man fick förut när man skulle gå inte har förvandlats till vita sladdriga kvitton.. Undra varför :/
Alltid lika trevligt att umgås med den där människan!


Jag fattar verkligen inte det här, varför kan inte min privat lärare vara här ;)


Hoppas att ni har en trevligare söndagskväll än mig.

PUSS O KRAM PÅ ER!


Coco in the head

Jag känner mig nykär, så underbart det är : )
Jag älskar dig Eric <3


Nu sitter jag o väntar på att åka iväg. Ska åka o simma med B det ska bli kul. Har faktiskt hunnit med att räkna lite matte också, det består resten av min kväll av med..
Ska packa ner det sista inte bra att glömma bikinin ;)

PUSS O KRAM!

Julshopping

Idag har jag varit med Becca. Hon hade rast i tre timmar, då var det julklappsshoppande som gällde. Jag hittade lite till johanna och till pappa. Sjukt svårt att hitta till E.. Inte en aning om vad jag ska köpa. Mamma har jag bästa presenten till :)
Trevligt att spendera några timmar med dig idag B <3
Imorgon ska vi till simhallen och simma, ska bli skönt. Det var länge sen nu..

Nu ska jag fortsätta min kamp mot matten..

Ha en fortsatt bra helg,
CIAO!








och u, det syns visst.

Torsdagen och Fredagen

Det blir mkt skrivet idag känner jag, men orkar inte sätta mig o blogga när jag har gjort saker. Vissa tjänar ju pengar på det så kanske borde börja med att skriva mera ;)

I torsdags efter skolan försökte jag att plugga matte, men då ringer Ullis och frågar om jag vill fika med henne o Karin. Kunde jag säga nej till det? Nej. det blev att ta sig in till stan o träffa tjejorna. Vi satte oss på Café M. Jag testade vit varmchoklad. Den var väldigt söt, men god ;)
Det blev mycket prat och skratt. Bl.a om hir mobiler gör.. Intressant det där, från tegelstenar till IR och BlueTooth. Det var trevligt att träffa Karin igen! Länge sen jag såg henne nu :)


Vit varmchoklad :P




Gårdagens Outfit:
Älskar mina nya jeansleggings!


Idag fredag blev en hemmakväll för min del. Har suttit o fixat med bloggen, i jag vet inte hur länge :p
Labbar hela dagen idag. Biologilabb, titta i microskop, ohh! Fysiklabb i mörkret :P Jag och Louise förstod inte vad vi gjorde för fel för labben funkade inte. -Det är säkert fel på apparaterna. Det var fel på apparaterna.

Långlunchen gjorde jag o Y ärenden på stan. Hon fick träffa min älskling också som hon tjatat om ;)
Jag beställde baluppsättning, har äntligen bestämt mig, måste boka av de andra..

Gentekniken var bara flummig, fattade inte vad vi skulle göra. Det var fullt i datasalen, vår lärare säger: -Här kommer söta flickor och en stilig pojke som skulle vilja låna två datorer. Konstigt nog fick vi två :P

Nu efter en lång tids bloggarbete ska jag se på film, elller OTH har ionte bestämt än.

Ha en fortsatt bra dag!


Onsdags

Alla sitter o skriver prov på onsdag förmiddag, då går brandlarmet. Kul.. Då var det bara att gå ut o fryra i en kvart ungefär för att få reda på att det var en ugn som stod för nära en brandvarnare i skolköket.
Det blev in o skriva klart svenskaprovet, det känndes helt okej, så är nöjd :)

Slutade som sagt tidigt i onsdags. Hem o plugga inför nästa prov.. MaD-kurs provet. Jag set inte fram enmot det..
Var på nån information på mitt (trodde jag) blivande jobb. Men så blev det inte. Kanske var det tur deet, hade inte orkat nu när det är så mkt prov.

Emma fick en dotter i tisdags! Olivia ska hon heta, så sjukt söt! Har aldrig sett sötare bebis i hela mitt liv! :)


Ny design

Var som ronja trött på min gamla, så nu e det ny design på bloggen :)

3 + 1 bilar på 24 timmar

Hej!



Ja åkte 3 bilar vara av en var jag passagerare i under 24 timmar, tyckte ja var coolt. Måste utnyttja körkortet liiite..
I lördags åkte jag tåget in o träffade ullis på station. Vi var på väg till vickan. Stannade på ica (?) o handlade mandelmassa :P
Det var mys hos vickan. Vår planerade tjejkväll blev allt annat än planerad, men mys var det iaf. Vi bakade pepparkakor o jag gjorde blå (?) snögubbar.

'
Kunde inte förmå mig att äta upp gullepluttarna jag skapat. Finns ju kändisar med bland dem ;)
Jag: Ser du den felande länken? (syftar på den vita snögubben)

Vickan: Ohh, ja den i mitten! (pekar på mittengubben) Hur tänkte du då hörrö?

När det var dags att åka hem, fick jag eftermkt om och men åka ullis golf ner till rese, det var kul!

Väntar o väntar på mantorpstation på mamma, ringer efter en tio min. -Förlåt jag somnade, jag kommer o hämtar dig nu.
Endå hade jag ringt 45 min innan jag skulle åka hem! Men så kan de va ibland
När jag sa att jag haade kört golf till pappa när ja kom hem var hans reaktion: -Aha, på det där wii. Eh, nej.

Söndagen bestod av plugg o plugg. Satt i sex timmar! Är stolt över mig själv, fast vill inte ha fler sådana söndagar mer.

Imorse var ja o hämtade mitt körkort! Så otroligt fin man kan va då.. Ehh.. Nope. Men ingen är väl vacker på sitt första?
Fick hem besked från läkaren att jag är helt frisk. Så det är normalt att lymfkörtlarna svullnar upp när jag antränger mig? Att ta blodprov i armen bara för att få veta att jag var frisk var inte världens roligaste.

Johanna gumman som fick dra ut tänder innan hon ska få sin tandställning, tycker synd om dig gumman! DET KOMMER GÅ JÄTTEBRA! <3

Ska på anställningsintervju på ons! Är så glad!!

PUSS O GODNATT PÅ ER NÄR NI NU GÅR O LÄGGER ER!


RSS 2.0