Torsdag 27 Januari

Föreläsning på Kocken, jippie..! Kul när det är is igen på cykelvägarna.
Men tillslut kom jag fram. Föreläsningen var inte kul alls, 10 lager av näthinnan liksom. Räcker det inte med att veta att det finns en näthinnan med stavar och tappar som är väldigt komplicerat. Nope här ska vi kunna alla detaljer, så min hjärna var inte med..
Föreläsningen började 10 och skulle hålla på till 15. Vid 11.20 säger hon att hon vill ha lunch, då har vi en sida att gå igenom kvar av alla miljoner sidor.
Njä, vi går igenom det, sen får vi sluta, skönt!

Claes kom in med Fysiologitenta resultaten. Jag fick VG!! :D Helt sjukt! Då blev jag asglad!

Gruppövningsfrågorna gör vi efter lektionen direkt, duktigt!


Minns inte vad jag gjorde på kvällen sen :P det får inte gå såhär långt imellaninnläggen. Uopsi ;)

Xoxo / Josefine

Onsdag 26 Januari

Sovmorgon och kort skoldag. Förstod nu efter Histologin hur alla grejer i ögat hänger ihop! Skönt! :) Bara att börja nöta in det.. När ska man ha lust med det?


Vid sju gick jag och Sofie på medelpasset på Friskis, asskönt var det! Känner sig alltid som en ny människa när man har tränat :p typ.

Efter det mötte jag upp Carin, Matilda, Sylvia och Maria på Studentpuben :) Bra att först träna och sen dricka, lyckat :P
Det blev en drink för min del som känndes av med en gång ;)

Kom hem lite innan tolv :P För viid tolvslaget var det dags att boka skivsstångspass till fredag. Helt sjukt att man måste sitta uppe tills de släpper platserna annars har man inte en chans på det passet, men nu har jag och Sofie varsin plats ;)


En bra onsdag! :D

Hihi!!

Skolarbetet kom lite på efterkälken när jag upptäckte att jag hade fått possitiva svar på mina intresseamnälningar jag skickade ut igår :D så har skivit en massa personliga brev och haft mig. Ett kvar sen blir det lite plugg.

Håll tummarna nu! :D


Ledig!

Idag har jag ingen skola alls så tog en rejäl sovmorgon, så äter frukost nu ;) Skönt!

Har inte så mkt planerat idag bara att jag ska skriva frågorna och försöka tragla in ngra så jag kan dem, skönt att för en gångs skull ligga i fas och inte känna att man har ngt efter sig :) Bra när det är så mkt att lära sig :)


Vill ändra min blogg design också, men vet inte hur jag vill ha det. Vill skriva text där uppe, men det lär inte gå med mina tekniska kunskaper ;)


Nae, nu ska jag äta färdigt så får vi se hur dagen utvecklar sig :)





Xoxo / Josefine

Måndag 25 Januari

Gårdagen var en superbra dag :)


Skola 10-12 men gruppövning, skönt! Vi gick igenom lite mer så blir det inte så stressigt nästa gång.

Efter skolan mötte jag och Sofie upp Carin, Hanna och Matilda på stan. Vi gick till ett Café och bara myste och pratade, hur trevligt som helst! (pannkakorna är supergoda!) Det har inte hänt så många ggr att vi bara kunnat gå ner på stan och fika och känna att man har tid med det.
Det är andra ggn i år som jag är och fikar så det är en gång med än på hela hösten och vårterminen har precis börjat :D
Sen gick vi och kikade lite på stan innnan vi begav oss hemåt.

När jag kom hem var det bara att byta om till träningskläder, det var step som stod på programet :)
( beställde linser på nätet också, opps :P Kul när jag ska bli optiker liksom ;) )



Haha, jag och Sofie var HELT LOST på Stepen! Men det var kul endå, bara att det gick så himla snabbt! Men man lär sig nog efter några ggr hoppas jag för jobbigt var det :)
På onsdag blir det medel, fredag skivstång och lördag medel. Så det blir en riktig träningsvecka! Men det är så himla kul!


När jag kom hem blev det dusch och mat, sen ringde jag hem och pratade en timme typ. Mys! Saknar min familj <3
Jag skickade också ut en massa sommarjobbsansökningar till optiker hemma, får se om det blir ngt napp :)



Xoxo / Josefine

<3

En till blid från gårdagen på alla mina tjejor <3


KalmarStudentLiv intar Vallen!

Hej hej!

Gårdagen var en bra dag :) Det blev lite pluggandes på morgonen, sen kl tre stack jag och Sofie till gymet för ett medelpass, körde på allt vad jag hade så nu känns träningsvärken ;) Gött!!


Hem, duscha och fixa sig. Åt middag med Eric, invigde grillpannan, så det blev grillad kyckling och potatis i ugn,
sjukt gott!!


Cyklade iväg till Carin och Hanna där vi förade lite innan vi begav oss till förfesten. Mitt på Larmtorgget, så det var precis vid Vallen sen, perfekt läge att bo på ju! :D
Det var kul att träffa lite nya människor faktiskt :) Framåt halv tolv gick vi till Vallen. Det ska blir det nya "Kåren" tills de hittar ngt permanent, men det är bra att det finns ngt studentställe nu iaf :)
Det blev massor dansande, och tequila! ;D

Tack för en trevlig kväll tjejor! :D <3



Ni är alldeles underbara!


Superhärlig dag!

En kort föreläsning på förmiddagen om åderhinna och kranialnerver och lite annat tjaft som man måste lära sig :P Visst det är intresant men de tär så jäkla mycket!


Efter skolan åkte vi hem till hanna och käkade och kollade på Änglagård nr 2 :) Hann dock inte se klart hela, för hade bokat in mig på ett core-pass.
Precis innan passet pratade jag med ronja en liten stund, mys! Vill höra allt om er resa!

Core-passet var konstigt, men hoppas jag får träningsvärk annars vet jag inte vad jag gör :P Hade egentligen velat gå på skivstångspasset idag istället, men det var fullt redan igår morse, fattar inte hur det kan bli fullt direkt på morgonen när man kan boka? Usch, det är inte bra det där med bokningssystem, bättre om man bara kunde gå till gymet när man kännde för det och köra ngt pass som var just den dagen, men icke, det är bara att vänja sig :)


Efter passet var det snabbt hem och duscha och fixa iordning sig för det skulle blir tjejkväll! :D
Mötte upp tjejorna på Olearys halv sju, där blev det buffé och Pub Quiz ;) Mysigt!

Sen gick vi till Saga teatern och tittade på Änglagård trean jättesöt film! :)


Så nu är jag precis hemkommen efter en mysig dag/kväll med mina underbara tjejor! :) <3





Nu ska jag krypa till kojjs. Hoppas min kära pojkvän kommer hem snart efter pokerkvällen med grabbarna :P

Godnatt på er!

Andra veckan i Kalmar

Det är bra här :)

Har kommit in i plugget igen, så det är skönt! Men gillar inte Claes föreläsningar, hänger inte med för fem öre.. Inga OH inte PP-bilder inga stensiler, bara prat.

Duktig på gymmet har jag varit, medelpass x 2, skivstångspass, afrodans, springbandet i 40 min :) skönt att kommit igång med träningen faktiskt!



Idag har jag heft föreläsning 10-12 så det var en kort dag skönt! På kocken dock så det är lite segt, men det börjar gå bättre att cykla nu när det inte är så mkt is kvar :)


Jag, Hanna och Carin åkte hem till Hanna och satte oss och slöade framför en film. Läskig dock, Case 39 :P En kycklingsallad senare och mycket hoppandes av rädsla i soffan satte vi oss och läste lite på claes frågor. Duktiga tjejor! Carin stack till fotbollen och jag och Hanna chillade lite mer och struntade i gymmet idag, skönt!



<3


Väldigt skön dag med andra ord!




Ny kurs

Äntligen handlar någon kurs om Ögat!! För det är väl optiker jag ska bli inte professor i aktionspotential eller njurexpert? Eller :p

Ögats anatomi och fysiologi har nu tagit sin början.
Det är kul faktiskt, men det är så himla mycket så jag vet inte hur jag ska få in allt. Min hjärna är liksom slut efter allt plugg om hela kroppen, celler och nervsystemet.. Men det är väl bara att träla.

Börja i tid Josse nu!


Fick tillbaka andra optiktentan och den klarade jag galant så det var skönt! :) Vilken lättnad det var!




                       

Tenta

Tentan som vi hade direkt när jag kom tillbaka gick helt okej :) Tror att jag fixade alla tre delarna kan ha kuggat peters för han tog sånt han inte tagit upp på föreläsningarna..

Det blev film och kladdkakemys hos Sofie med alla tjejorna på eftermiddagen, en superbra start på första vecka i Kalmar! :D




Jul och Nyår hemma i Mantorp :)

Jätteskönt att vara hemma lite längre för en gång skull. Har bara varit hemma en gång på hela hösten, helt sjukt! Men det har inte blivit av fler ggr, dethar alltid varit ngt ivägen.. Hoppas det blir bättre till våren :)
När man är i Kalmar tänker man inte på att man saknar dem där hemma förns man kommer hem :) Det är så mkt annat att tänka på.

Hur som helst, den 22 december satte jag och Eric oss på en buss hem till Linköping. Det tog bara trekvart längre än med täget, så det var inte så farligt :)


Har träffat min underbara Ronja massor när jag varit hemma! Du är bäst. Finns inte ord för hur mycket du betyder, du vet det va? <3

Har träffat min fina Natalie <3 Du är helt underbar, hur skulle jag klara mig utan dig? <3




JULAFTON

Julmat, Kalle, glögg, julkappa och en massa mys med familjen. Den största julklappen för mig är att få komma hem. Jag har saknat min familj något otroligt <3






Johannas och min lilla julgran :)


<3



Mums!


<3



JULDAGEN

Vi var ute och gick hela familjen i vinterkylan. Det är så vackert med rimfrost!


<3



På kvällen var det dags att lämna Johanna i Tallboda, som skulle med ett tåg till Arlanda för att åka till Teneriffa, den fuskisen! Det blev många timmars väntan på att tåget skulle komma men Andreas föräldrar fick skjutsa upp dem, det kom inget tåg. Snön, snön säger jag bara. Att de inte kan anpassa tågen till kyla, det kommer snö varje år liksom, yeah whatever. De kom iväg iaf :) Fick se systeryster två dagar innan hon åkte <3

MELLANDAGARNA

Farmor var hos oss :)

Jag mamma och pappa var ute och gick en massa.











Jag fikade med Ronja på annandagen. Hur mysigt som helst, sen gick vi loss på mellandagsrean :p Det blev lite handlat, väldigt lite för att vara mig :)


Det blev mycket filmtittande/sovande med mamma och pappa, jag har saknat det <3



NYÅRSAFTON

Det var planerat trerätters hos Ronja :)
Mamma och pappa skjutsade in mig, de skulle se på ngt som var i stan. Jag och Ronja blandade fördrink och började med maten Eric och Vickan (!) <3 och ngra till skulle komma sen :)

Det blev en lyckad kväll, men god mat och mycket skratt! "MEHHEHMMEHHERDAd I´m in a bad MEHHRDAD!!" VAd vi skrattade!!!! HAHAHAHAHAH! :D ;D Kommer inte kunna höra Lady Gagas Bad romance utan att tänka på vår egenkomponerade version ;) Vickan, din historia livade upp än mycket lyckad kväll!
En del ölspelande blev det också :P






<3


<3




SNYGGT!! :D





Bästis!


Fyverkerierna blev inte exakt på rätt ställe, men vi var glada endå! :D

Mycket trevlig kväll!



Det hade blivit dagarna efter nyår och det var dags för mamma och pappa att börja jobba, jag var isolerad i mantorp så det var bara att sätta sig med plugget.. Fy för att ha tenta precis efter lovet, inte okej!!



Mamma var jättesöt och kom upp med en smoothie till mig en dag, min mamma är bäst!



Det blev en hel del pluggat och mycket filmtittande under de tre dagar som de jobbade :) sen hade jag ett tågkort och bil igen så man kan ta sig ngnstans :P Träffade Ronja lite mer, drack en massa te hemma hos henne och bara satt och pratade, jag har saknat de så himla mycket!! Att bara ta upp telefonen och bestämma att man ska ses nästa dag, det är det mest underbara som finns! <3


Träffade Natalie sista lördagen jag var hemma. Det vankades hockey på kvällen med grabbarna, det var LHC-AIK på Cloetta. Vad glad jag blev när hon ringde och frågade om vi ville föja med!
Vi träffades på dagen och tog en sväng på stan och handlade godis! Kom hem till henne och kollade på film och åt en massa popcorn och började dricka lite vin framåt kvällen :)
Sen kom grabbarna och det var dags att bege sig till matchen. Det var hur kul som helst!! :D Men det är inte kul när man måste häva i sig en cider i period paus, men den var himla god ;)



LHC vann såklart ;) Göttans! Då är det kul att gå på hockey! :D


Det var hur mysigt som helst Natalie, har saknat dig en himla massa!!


Det blev söndag och sista dagen för mig och hemåkningsdag.. :/ såg fram emot att åka tillbaka till Kalmar, men endå inte liksom.
Det blev packande på dagen och sen kom Erics mamma och pappa och hämtade mig för att köra oss till tåget, det var bra med ett kort avsked med mamma och pappa, jag blev bara ledsen i bilen sen.. :( jag saknar er mer än ni anar <3


Ronja var på perongen för att vinka av mig. Du är så söt gumman! Jag älskar dig något otroligt <3



Hemresan var nog den värsta någonsin. Tåget skumpade som jag vet inte vad, tänkte läsa lite, men fick inte in så mkt i huvudet pga skakandet. Så började på jätteilla... Hittade inte mina åksjukeband, så det kändes ju sådär.. Fy det var hemskt, tröck som en idiot på handlederna där armbanden ska sitta, det blev lite bättre, men ändå sjukl jobbigt att sitta så hela vägen, efter jättemycket letande hittade jag dem, och efter att haft på dem ngn minut släppte allt! Asskönt! Det är itne bullshit med åksjukearmband, det låter jätteflummigt, men det fungerar verkligen!

Väl i Kalmar blev det taxi hela vägen hem, skönt att kliva av utanför dörren, hade inte orkat gå med alla påsar och väskor som man kånkar med sig ;)

Så nu är jag tillbaka i Kalmar :)

RSS 2.0