6 September - 12 September

6 September - Måndag

Måndag igen :) Jippie!! Not. Måndag inebär föreläsning 8-12. Sen hem för lunch för att sen möta upp tjejerna hemma hos Sofie. Det väntades plugg. Och plugg blev det. Från 14-20! :O Helt sjukt! Det blev att renskriva alla föreläsningar vi haft osv. Effektiva var vi med andra ord :) Men gud vad trött jag var när jag kom hem. Helt sjukt.



Det var bums i säng för det väntade föreläsning dagen efter också.

7 Septemeber - Tisdag

Föreläsning 8-12. Hem och lagade lunch med Eric <3 Det var tänkt att jag skulle pluggat med tjejerna, men eftersom jag hade beställt besiktning till min andra lägenhet, så gick inte det.

När jag kom hem kom Kalmarhem och fixade med vårt badrum som var lite fel på.

Det blev sedan besiktningsdags, men ingen besiktings-gubbe kom.. Var irriterad jag blev, så ringde och frågade var han hade blivit av. Då sa presonen jag pratade med att det inte låg ngn besiktning bokad tills idag. Då blev jag arg! Jag hade ju beställt för en vecka sen! Usch.


(inte alltid stenkoll på läget..)

På kvällen blev jag gladare för då var det idolmys hos Sofie tsm Hanna :) MYS!!



8 Septemeber - Onsdag

Jag beställde besiktning till kl 11 idag ist. Men innan dess åkte jag till Carin kl. 9 för plugg! Så lite tal blev räknade, innan det var dags att bege sig hemåt igen :) den gick skitbra! Han såg inte att jag hade bott där knappt :P Och det har jag ju inte heller, en vecka typ och har städat som en galning för att inte få anmärkning på besiktningen ;)

Kl 13 begav jag mit till Västergård för att nu var det rundvandring på skolan och alla lärare som vi ska ha under åren presenterade sig :)
Det var slut vid fem typ, då blev det hem en snabbis innan jag skulle iväg igen ;P

Det var grillning vid Stensö som stod på agendan. Det var hur långt som helst dit, tog en timme att gå dit från skolan, herregud :p Där blev det grillning, sjungades och skrattandes. Men vi tjejer var trötta typ, så det blev en lugn kväll med hemgång rätt tidigt med tanke på att det var skola kl 8 morgonen efter :)



9 September - Torsdag


Räknestuga 8-12, blev en del gjort :) Skönt!

På kvällen var det idolmys hos Hanna med tjejerna, mys!



10 September - Fredag

Ingen skola idag men det var lite plugg hos Carin som gällde :) typ från 14-16, sen bar det av ner på stan en sväng.

På kvällen var det fotboll med Optikernas IF, korp-laget. Det var superkul! :D

Sen hade jag och tjejerna blivit inbjudna till inflyttningsmiddag hos Sofie :) Hur mysigt som helst!


Gardenparty bild

11 September - Lördag

Jag och Eric behövde handla lite mat och annat så det bar av till köpcentret Giraffen här i Kalmar. Köpte host medicin, får se om det hjälper.

Jag och Eric gjorde en jättegod middag!



Det var dags att fixa sig, sen väntades förfest hemma hos Hanna. Det var utgång på G! :D
Vi spelade ölspelet, och massa andra drick lekar, så vi var lagom runda om fötterna när vi skulle ut, galet kul!









"De sa din mamma med, när jag satte på henne, det var det hon ville det var de hon sa! Det var sen SPIIKARE som gav henne HIV, det var INTE det hon ville det var INTE det hon sa!"





Mina tjejor! :)

Det blev såklar vidare till Corehouse där det var en massa folk. Där blev det dans hela natten lång! Kvällen slutade som den gjorde, men roligt hade vi! :D


Tack för en underbar kväll! Måste göras som snart! :D


12 September - Söndag

Jag och Sofie var relativt pigga dagen-efter. Så vi bestämde oss för att cykla och spela Volleyboll, det var jättekul faktiskt :)



Resten av dagen bestod av diskande och städande, idoltittande, cykeltur in till stan för att se var Eric ska ha sin praktik och på kvällen blev det film. The invention och lying




Hur bra vecka som helst!

Xoxo / Josefine


30 augusti - 5 september

Hinner som sagt inte blogga så mkt, för det händer så sjukt mycket hela tiden här i Kalmar och jag älskar det!

30 augusti - Första föreläsningen, Thai-mat, IKEA och pubrunda

Första föreläsningen kl 8-12. Det var väl helt okej typ :P

Sen för att fira att vi klarat första skoldagen blev det att luncha på stan. Det blev Thai-Buffé! Mums! Men gud vad man äter bara för att man kan :P Inte bra, haha.
Det blev också pennletande till att måla grodan på overallen, men vi hittade ingen bra :)

Jag och Hanna cyklade sen en sväng till Ikea för att handla lite små grejer. Men vilken omväg det är att cykla dit! Det fins ingen rätt-övers-väg utan man måste åka runt runt runt sen är man framme. Ingen bra planering av cykelvägar där :)
Det handlades lite ljus, ljuslycktor en hylla att ha ljusen på och kylskåps-magneter och lite annat välbehövligt.


På kvällen var det dags för en liten pubrunda. Samling på Norrgård kl 19.00 för att sen gå runt och kolla krog-utbudet i Kalmar. Det blev en cider där och en cider här. Krögers (tror jag att det var, KM och O'learys.






Smart mot regnet ;p



Sötnosarna Carin och Hanna

Supertrevligt!

Sen började det regna och vi började dra oss hemmåt, men det blev att stanna till hos Carin för lite te mys till typ 2 :P

31 augusti - Storstädning, overall-syning och brännboll

Storstädat hela lägenheten, dammat, damsugit, diskat, plockat undan, tvättat toan,  ja allt :)

Klockan 14 samlades vi hos Carin för att sy på overallerna. Det blev en liten stund innan det var dags att bege sig  till Norrgård där vi sedan skulle vidare till Kalmarsundsparken för lite instutitionsbrännboll :)

Vi vann inte men jag lyckades att fånga lyra en gång ;) Tror vi vann om man inte räknar att de andra lagets fjäsk för domarna.

Medans de andra åt på studentpuben åkte jag och Sofie hem till henne för lite juice och mackor, trevligt! :)


Sen åkte vi tillbaka till Carin för att sy det sista på overallerna, de skulle ju bli klara till torsdagen då det är invigning av dem ;)

Eric ringde till mig och sa att han hade hittat en lägenhet i nästa  hus till oss båda. En tvåa på översta våningen, dvs penthouse med terass. Då blev jag sjukt glad!! :D Äntligen skulle vi bo tillsammans i vår lägenhet och inte trängas i min lilla.


1 september - Tvätta och vilodag

Tvätt tid mellan 07.00-10.00. Kul.. Trött som fasen, men det gick bra :) Åt frukost när maskinerna tvättade i tvättstugan, så det blev lite framåt och tillbaka.

Ringde och pratade med mamma om den nya lägenheten i typ en timme, satt ute på altanen i strålande sol, så bikinin åkte på! :D Härligt!

2 september - Föreläsning, hämta nyckel till lägenheten, ÄRTSOPPA-PUNCH SITTNING!! :D

Föreläsning kl. 8-12, sen mötte jag upp Eric och vi gick ner till Kalmarhem för att hämta ut nyckeln till vår nya lägenhet och säga upp den gamla osv.
Han hade föreläsning kl 1, så jag cyklade hem själv och tittade på den nya lägenheten, så sjukt fin!! Ville flytta in med en gång. Så började flytta upp handdukar och lakan och sånt.

Blev några vändor med en stor  IKEA-kasse, men hopp in i duschen, för tjejerna skulle komma till mig för lite förfest innan Ärtsoppa-punch sittningen :)




Sofie!


Hanna och Sylvia


Jag och Matilda


Sylvia och Linda




Julia och jag

Så mkt ärtsoppa blev det inte för min del, eller ingenting rättare sagt det blev punch och smörgås, mums.. ? ;)
Det blev även efterrätt med glass (åt ej det heller dock :P ), marränger, banan och chokladsås! Det var mums!!

Sen blev det dansande :)







Waka waka eee eee ;D

Sen drog vi vidare till studentpuben, drack en banandrink typ :) Sen vidare till partystället no 1: Vallen (Palace på vintern). Där var det en massa dansande och skrattade till in på småtimmarna, det var skitkul!

3 september - FLYTT!

Snabba besked med flytt, och eftersom jag var ledig så började jag att flytta grejer. Vi hade inget tidningspapper att slå in porslinet med så jag rullade in glas och så i tröjor. Gick asbra, då fick jag med mig både kläder och porslin samtidigt. Så det blev väl en fem sex vändor innan Eric kom hem. Då var jag helt slut, så vi gjorde lite mat innan vi satta igång igen och bar.

Jonas, en klasskompis till mig hjälpte till att bära upp säng, soffa och bord. Jättesnällt :) Så vi fick upp allt på fredagen, helt otroligt egentligen, men skönt att ha det gjort.

På kvällen kom Erics föräldrar hit och skulle hjälpa till med flytten.

4 september - Shopping på IKEA och lite annat

Vi ville ha en tv-hylla som vi sett på Ikea och matchande soffbord, så efter frukost begav vi oss mot Ikea. Det fanns bara ett soffbord kvar så Eric och hans mamma sprang in på varuhuset.

Jag och Erics pappa hede ärenden i stan, hämta ut studielitteratur till Eric, så vi tog cyklarna ner dit, sen begav oss ut mot Ikea.

Eric ringer och är glad att han lyckades knipa det sista soffbordet ;)

Vi var även på Net on Net, han behövde en dator, eftersom en stationär dator inte får plats hos oss. Så en dator blev det.

När vi kom hem gick vi ut och åt på en grekisk resturang i stan, Athena. Hur gott som helst! Tog kyckling med rödvinssås och en massa annat :)

Väl hemma igen började grabbarna sätta ihop hyllan + bord och vi tjejer gick ner och städade den andra lägenheten för besiktning :) Det blev jättebra. När vi kom upp till vår lägenhet igen satte vi upp gardiner och lampor och lite annat. Klockan blev mkt sen stupade vi alla i säng efter en lång och slitsam dag :)

Bilder på vår nya lägenhet :)
































Vi är jätteglada för våran lägenhet! :)

Kommer trivas så bra här!

5 september - Storhandling!

Vi åkte och storhandlade på dagen, så nu är det fyllt i kyl och frys, skönt när man har tillgång till bil :) Vi fixade klart det sista, lagade lite lunch sen åkte Erics föräldrar hem. Tack så mkt för allt!


På kvällen kom Sofie hit och såg Dear John, han inte se klart, men det tar vi en annan dag eller hur :)



N0llningsveckan :D

Det har hänt så sjukt mycket här nere i Kalmar, så jag vet knappt var jag ska börja.

Börjar väl med första skoldagen för enkelhetens skull :p

23 Augusti - Upprop, rundvandring, lekar, puben

Det var alltså dags för upprop. Eric hade sitt en timme innan jag, så jag följde med honom till skolan så han skulle hitta. Var så nervös så ringde till mamma innan jag skulle åka iväg :P

Så upprop i någon aula, sen var det dags för rundvandring. Men inte hur som helst, utan man skulle ha på sig ett ljusblått band med sitt namn på för att visa att vi var optiker.
Det skulle vi ha på oss hela veckan sen. Mys..

Gick runt på lite olika ställen i Kalmar.

Skulle sedan gå och köpa biljett till Gardenparty som var på onsdagen, men de tog precis slut framför våra ögon. Så irriterad jag var! Men de skulle släppa 10 st till kl 12 nästa dag, då ska jag ha en!

Sen var det hem och äta lite snabbt innan det var dags för lekar närmare bestämt CNaS-kampen. Då var det alla möjliga lekar ute på Lindö.

Sen senare blev det en vända till studentpuben. Där sjöngs det sånger för fulla halsar!! :)

Det var tänkt sen att vi skulle inte på Core House, men det började spöregna och var världens kö, så det blev att gå hem i spöregnet. Tog 40 min hem. Kul..
Det var bara att hänga upp kläderna på handdukstorken och i duschen :)


Maria, Julia, Anna och Jag

24 augusti - Biljett köande, cykel letande, lekar mot SPIIK

Skulle som sagt ha biljett till Gardenparty så det var upp kl 07.00 och satt på skolan från 8-12 då biljetterna skulle släppas, de måste tyckt jag var hel knäpp, men jag och Eric ville verkligen gå, så då satt vi och väntade :p Vi fick våra biljetter kl 12, jag var helt slut efter det, men hem och sova blev det inte för Eric vill ha en cykel så han slipper gå här i Kalmar. Så vi gick ut till Sportsson och letade cykel.

När vi kom fram hade de ingen cykel färdig monterad, så de skulle fixa en cykel till morgondagen till honom.


Kl. 16.00 var det samling vid Norrgård för lekar mot SPIIK, teknologerna. Det var roligt faktiskt :)


Julia, Linda och Emilia



Så här snygg är man med en blått band i pannan.



Och så fin är Eric i sitt rosa band :P

Senare blev det lite trubadur afton ute på Lindö.

Vidare mot studentpuben återigen :)

25 augusti - GARDENPARTY!

Det blev sovmorgon, skönt! Sen gick vi och hämtade Erics cykel som de hade monterat ihop. Det blev även en sväng till systemet ;)

Vi åkte och köpte overaller också ;)

Eric och jag lagade lite mat innan jag skulle iväg till Carin för lite förfest innan Gardenpartyt :)





Mums!

Jag åkte som sagt till Carin och tjejerna för lite förfest. Det blev några cider innan det var dags att ta sig ner mot Kåren och Gardenpartyt.
De hade satt upp en stort vitt tält som rymde 800 personen på en liten gräsplätt utanför Kåren. Helt sjukt att det fick plats så mycket människor där inne.

Väl inne blev det dansandes på bänkar, sjungades och partyparty :)


Sofie, Hanna, Carin och jag :)



Sen kom Drängarna och spelade :) Superbra!

Det blev mer cider och mer shot och kvällen rullade på med massor av dans och skratt. Helt underbar kväll! :D

26 augusti - Lekar och filmkväll

Klockan 18.00 samlades vi utanför Norrgård och lekte lekar igen, det blev även kubbspelande som vårt lag kom sist i, haha, sämst var vi :p

Köpte även boken som vi ska ha till Optik-kursen från en äldra student. Skönt, slipper man ha ångest över att det inte kommer finnas kvar någon eftersom böckerna inte trycks längre :)

Jag, Sofie, Carin, Hanna och Martilda skippade puben och åkte och handlade godis och åkte hem till Hanna och hade filmkväll. Det var sjukt mys!



27 augusti - Kundvagnshämtande, löning och tacokväll :)

Vi hade som Nollningsuppdrag att hämta 10 kunvagnar från Ica. Så kl. 11.30 hade vi bestämt att samlas klassen för att promenera  ut till MAXI och hämta kunvagnar. Vi blev 10 tjejer som ville vara med och dra, så det blev ju perfekt.
Vi gick fram till informationen och sa att vi ville låna tio kunvagnar, så var det klart, sen gick vi med den tillbaka till skolan. Man fick den "Nej, jag vill inte ha uppmärksamhet, vi bara går här med varsin kunvagn bort från MAXI" -kännslan om du vet hur den känns ;)

Det var folk som asgarvade när de såg oss, men vi bara vinkade tillbaka, haha :P


Mission Acomplished!

Det var även lön, så tack jobbet för min sista lön ! :) Den satt fint!


På kvällen blev det ännu en kväll spenderad hemma hos Hanna. Denna gång med Tacokväll! Mysimys!

28 augusti - METAMORFOSEN och KRÄFTSKIVA!

Nu var det äntligen dags för den såkallade Metamorfosen då vi skulle gå från att vara yngel till att bli Grodor :)

Det var samlibg kl. 8.30 vid Norrgård för att delas in i grupper för att tävla. Så det var alla möjliga lekar igen, sen fick vi ta på ögonbindlar och äta en gelegroda och dricka ngt som smakade skumt :p haha, nån ritual eller ngt.


Vi fick även dra ner pannbanden till ögonbindlar och gå och hålla i ett rep på led efter varandra genom stan, det var kul, men lite läskigt också :)

Där hade vi skattjakt, där vi skulle fram massor konstiga saker :p blev ett kort taget på Ölandsbron som man skulle ha ;p


Inte den första bron på bilden utan den bakom är Ölandsbron tro det eller ej :)

Vi gick sedan ner mot vattnet för att åka på ett stort plastskynke fylld med såpa och vatten. Det var svinkul!! :D där framme skulle en cider ner snabbt som attan, sen glida på mage tillbaka igen, kul! :D

Sen blev vi inkallade i ett hus där GRODAN stod längst bort mot väggen med en bassäng framför sig. Då var det bara att hoppa i vattnet och simma över. Dvs att gå från yngel i vattnet till att krypa upp på land till en fullvuxen groda :)



Sen var det bara att klä på sig, cykla till systemet, cykla hem, duscha och fixa iordning sig för det var dags för KRÄFTSKIVA!

Vi var hos Carin innan för att fixa till oss. Det regnade ute så jag hade med klänningen i väskan :p


Jag och Matilda


Tjejorna!




Mums!!





Det var skitkul på sittningen, smart med finsittning då det är kräftskiva, det sprutade hej vilt ;)

Sen blev det lite mellanfest på Norrgård innan vi gick tillbaka till CoreHouse.
Väl där igen var det inte alls bara musik, jag kände att jag började få feber och var jättehängig, så det blev inte så läng kväll för ngn av oss, men kräftskivan var sjukt nice! :D

29 augusti - Söndag!! Vilodag, overallsyning

Det var vilodag, så nu hade jag tid att ringa hem och berätta om allt som hänt underb veckan, pratade en timme med familjen, mys!

Såg en bit på Dear John, sen på kvällen samlades vi tjejer hemma hos Carin för att sy på våra nyinköpta overaller.
Vad det tog lång tid, revärer på sidorna, i ljusblått såklart, sen en massa märken på benen. Skitfint!


Det var min första Nollningsvecka hörrni, nu orkar jag inte blogga mer, detta har tagit en stund, men kände at jag ville upptatera för er där hemma vad jag håller hus om dagarna. :)

Hoppas ni har det undebart hemma!
Tänker på er, min familj och mina underbara vänner som jag saknar en himla massa!! <3<3 Jag älskar er!

RSS 2.0