Undersökningsrummen

Efter Feedback från tentan, prat med syster och mor i solskenet var jag nere på kocken för att ha föreläsning om bakterier. Mycket information senare är jag nu i undersökningsrummen med Matilda :)

Struntsak jag missade på tentan men det är bara att ta nya tag :)


Hej så länge!


Vackert vid slottet imorse

Xoxo / Josefine


Bojkottar Halloween för myskväll med min älskling <3

Lördag!


Åh vad skönt med helg!
Sovmorgon, långfrukost. Underbart! Såg en film idag. American History X. Har inte sett den förut. Men velat, men inte vågat. Den var jättebra, men hemst!

Tog sällskap med Eric till skolan, jag avvvek mot bibblan och skulle skaffa lånekort tänkte jag. Det var lite problem innan det fixade sig, men det löste sig sedan :) Ville låna Så länge vi båda andas/Breaking dawn. Visste inte riktigt hur man hittar på bibblan så han som jobbade fick hjälpa mig. När jag sa att jag ville ha Så länge vi båda andas. Kom svaret direkt, -Stephenie Meyer va? Det är väl den fjärde boken. Oj, varför kan jag det :p
Haha, det var kul! Men den fanns ej.
Det blev en mikrobiologi bok istället. En på svenska, skönt så man slipper plöja alla monsterhäften på engelska :)

Åkte sen till skolan och undesökningsrummen för att komma åt journalsystemen och skriva klart loggboken för torsdagens externa patient. Gick superbra :)



När jag kom hem var jag duktig och satte mig med plugget, det är inte varje lärdag det händer ska jag be att få tala om!



Boken jag lånade kom till andvändning :)



Då blir man såhär glad! Optiker is the shit!


Har precis ätit middag och pratat med min kära syster i telefonen <3 Saknar dig Johanna


Nu ska jag och min älskling ha myskväll och se på film. Mys ska det blir! <3


Xoxo / Josefine

Fredagsmys!

Hej!

Efter en föreläsning på morgonen som gick alldeles för snabbt, förstod kanske hälften av vad som sas hade vi lab :) det var kul! Det var lite bakterier hit och dit, inte varje dag man lär sig om sådant :)

Kom hem strax innan fyra och diskade med Eric och kollade klart på filmen jag somnade till igår. POTC 4, har inte sett den förns nu :p syrran lär inte vara glad på mig, men nu har jag sett den :)

Åkte till maxi strax efter sju för att handla lite godis. Det var dags för Idolmys hos Maria :) Vi tjötade en massa om allt och ingenting. Härligt! Det var skönt att bara slappa på fredagen och inte ut och flänga :)
Tack för en supermysig kväll Maria :) måste bli fler gånger!

Nu är det nattinatti här :)

Xoxo / Josefine

Bild från kvällen



Kursstart och Externa patienter

Lasergame igår var sjukt kul! Har nog aldrig haft så mkt adrenalin i kroppen. Hjärtat bultade i bröstet under de hela 45 minuter som vi spelade. Åh vad det var härligt!
När vi spelat klart begav vi oss alla till puben för att köka varsin pub burgare och cola. Värt!
Tack så mkt allihop!

Torsdag 27 oktober - Kursstart och Externa patienter

När jag vaknade imorse var det dimma ner till backen. Såg knappt någonting. Helt sjukt! Men det var bara att pallra sig upp endå. En dag i skolan från 9-18 väntade :)







Nya skorna på idag. Älskar dem! Inpregnerade dem ute på balkongen imorse. Vad det rök om den sprayen. Iiisch!


Idag hade vi kursstart för mikrobiologin. Eller kursstart och kursstart, den var i typ fem minuter sen rasslar läraren på med första föreläsningen. Handouts som täcker hela bänken sen var det bara att tuta och köra! Trodde inte vi skulle hålla på till tolv med kursstarten, men det gjorde vi mina vänner, det gjorde vi. Skönt att ha lite teori igen.
Orkar inte mer praktiskt nu. Blev så arg på det. Aja.

Externa patienter stod för schemat på eftermiddagen. Jag var inte alls nervös som de flesta var, jag bara "jaja det löser sig nog" Och det gjorde det :) Fick en jättesöt patient. Refraktionen gick hur bra som helst. Sänkte hennes cylinder med 0,75 :D Helt sjukt! Vet inte vad det kan ha gjort som gjorde att jag var tvungen att sänka den så mycket. Hon hade kanske varit överkorrigerad. Fixade till det med additionen också. När Oscar kom in och kollade av det sa han att korrektionen var hur bra som helst. Blänk överallt! Då steg mitt självförtroende mina vänner. Kanske den praktiska tentan inte var så dålig endå. Men man vet aldrig.
Det största och bästa minnet jag kommer bära med mig från idag är att hur bra till mods man känner sig när man gjort något bra för en annan människa och att hon var så tacksam över det.
Det värmer i hjärtat mitt!

Efter skolan var det mörkt ute. Klockan hade blivit över sex innan vi var klar med all journalföring. Då bestämde jag mig för att åka till Maxi för att handla en pärm till den nya kursen och en loggbok till externa patienter. Gillar att ha ordning och reda på saker. Inbillar mig att jag lär mig bättre då :)





Ordning och reda ska det vara!

När jag kom hem ringde jag till min kära Farmor och pratade en stund <3

Nu ska jag bara ta det lungt efter en heldag i skolan! Bara slänga mig i soffan framför en film under filten. Känner att den kallar på mig nu!

Imorgon är det skola 10-16. Yay! Men imorgon är det också fredag Yey! :D

Hej så länge!

Xoxo / Josefine

Min nya fina klocka!

Nu hänger den på väggen, min nya baklängesklocka :D
Så grymt snygg! (tickar bara ngt otroligt, men man vänjer väl sig)


Xoxo / Josefine


Kalmar är vackert!

Hej!

Har inte uppdaterat på ett tag nu igen.



"Vi går inte ut för att kugga någon (a)"
Nej vist 13 av 31 godkända talar väl sitt klara språk. Helt sinnes.




Måndag 25 oktober

Det blev lite handlat med tjejerna på stan. En stickad kofta, ett halsband och en ny vinterjacka. Härligt! Nu kommer jag inte frysa i vinter :)

Vi åt lunch på stan också. Mys!



Tisdag 26 oktober

Det var strålande sol ute!
Jag snurrade på mig joggingskorna och stoppade i hörlurarna i öronen och gav mig ut :)
Gick mot Berga och tänkte att jag skulle ner till vattnet. Dit kom jag och vad vackert det var! Skönt att rensa tankarna och bara titta ut mot havet!
Gick en bit till, sen visste jag inte vart jag var någonstans. Tacka vet jag gps i telefonen, hade inte hittat hem annars, haha! Att jag har bott i Kalmar i över ett år kan man inte tro när man börjar virra bort sig. Gick under ölandsleden tre gånger, sen kände jag igen mig, haha!











Bara en liiiten omväg :p

Onsdag 26 oktober

Grått och trist väder när jag vaknade. Bestämde mig för att åka ut till Hansa City och handla skor. Det piggar alltid upp en blåsig och kall höstdag!
Hittade två par kängor, ett par svarta och ett par bruna, hade överläggning med mamma i telefonen om vilka jag skulle ta, det blev båda ;)

Nu har jag precis ätit lite. Ikväll är det Lasedome som gäller :D (eller lasegame som det heter här i Kalmar) Vi som jobbade på sittningen under nollningen tjänade ihop lite dricks, eller inte så lite heller så nu blir det att ha kul med hela gänget med pengarna :)

Hej så länge!

Xoxo / Josefine


Redo att åka iväg :)

Hej!

Nu har jag fixat mig färdigt och Takida strömmar ur högtalarna. Åh älska! Tänker på min fina lillasyster, alla konserter vi varit på när vi tittat på dem. Åh! <3




<3


Xoxo / Josefine

Stan med mina underbara tjejor!

Godmorgon på er!


Har precis ätit frukost
och sköljt bort håringpackningen ur håret så nu känner man sig som en ny människa! Började dagen med sovmorgon eftersom vi är lediga idag! :D Eller är ledig fram till torsdag, det ni! Hade kunnat åka hem, men ville på sittningen i lördags. Kan vara skönt att vara kvar i Kalmar och vara ledig :)

Idag ska jag och tjejerna ner på stan :) Härligt! Skönt att känna att man kan ta sig tid att åka ner på stan och bara strosa runt i affärer utan att allt plugg ligger och trycker.



<3


Xoxo / Josefine


Underbara söndag!

Lite lagom seg sådär på söndagen, men inte så jättefarligt endå :) Hade sjukt kul på Optikersittningen/Palace utan alltför mycket dricka :)
Det var jäkligt trångt på slutet då Daniel Adams Ray gästade Palace :) Jag i mina gladiator skor blev trampad på tårna både en och sju gånger, när jag inte längre kunde känna tårna tyckte jag det var dags att bege sig hemåt. Såg inte mina stackars tår. Helt rött av blod var det, usch och fy!
Nu är skorna ställda på hyllan i garderoben och kommer inte fram förns till våren igen :) Nästa utgång blir det hela skor, då kan ni trampa på bara :p


På söndagen gav sig jag och Eric ut på en liten promenad i det fina vädret!





Du är så underbar! <3

Jag och Eric lagade lite mat senare och slökollade på Bonde söker fru, hahah! Första ggn någonsin jag sett det, haha :p Det var väl sådär, men lite kul var det endå :)

Xoxo / Josefine


Hemma!

Nu är vi hemma efter en grym sittning och en massa dansande på Palace :D bra kväll!

Xoxo / Josefine


Optikersittning!

Hej på er!


Har precis fixat håret inför ikväll
. Det är Antikens Grekland/Antikens Rom tema. Så det är lite lockigt, lite flätor och lite uppsatt som gäller för håret ikväll :)
Klädsel är lakan! Sjukt snyggt ;D









Redo för sittning! :D Det ska bli skult kul!

Nu ska jag sminka mig färdigt, sen ska jag och min älskling äta lunch.

Hej så länge! :)

Xoxo / Josefine

Övning på spex

Fredag 21 oktober


Igår samlades alla hemma hos Carin för att öva spex till sittningen på lördag. Det blev bra tillslut :)
Jag, Hanna och Carin åkte sen till systemet och gick lite på stan, förbi skolan för att hämta en sak. Sen hemåt.

På kvällen lagade jag och Eric mat och kikade på Idol. Sen blev det filmtittandes. Mys fredag! <3



Xoxo / Josefine

Praktiska!

Torsdag 20 oktober

Har nog aldrig varit så nervös i hela mitt liv tror jag.
Hade sjukt svårt att sova, drömde en massa konstigheter. Men var i skolan strax innan 9.20 ach väntade på min tur. Det gick helt okej tror jag iaf. Domen kommer på måndag om man klarade det eller inte. Hoppas hoppas!


Ringde till Mamma sen när jag kom hem, lilla mamma <3
Pratade med Johanna sen i telefonen också, var tvungen att prata av mig lite :p

Jag hade bokat in tvätt tid kl ett. Så körde igång två maskinen och började diska och storstäda hela lägenheten. Nu är det sjukt fint här hemma!




Lite såhär blir jag när jag städar enligt Eric :P

Xoxo / Josefine

Previously x2

Söndag 16 oktober

Denna dag spenderades i undersökningsrummen mina vänner. Inte att ligga hemma dagen efter utgång inte ;)
15-16.30 var jag med Matilda
16.30-18.30 var jag med Anna
18.30- gjorde jag undeersökning på Ida i ettan :) Min första externa, det gick hur bra som helst :)

Tre stycken på en eftermiddag, man är rätt slut efter det :)




Mössa på! Det börjar blir kallt här i Kalmar vill jag lova!




Måndag 17 oktober

Vi hade genrep inför den praktiska tentan. Det gick väl helt okej, jag kom av mig i mitten om att det skulle vara som "en riktig tenta" och började babbla, så får man inte göra på tentan sen fick jag höra. Men det förstår jag väl :p

Var sedan i undersökningsrummen med Sara
Och efter det gjorde jag undersökning på Malin i ettan :)





Tisdag 18 oktober


Frågestund 13-14.30. Fick svar på lite frågor som jag funderat på så det var skönt. Dock gjorde den bara att jag blev mera nervös. Fick reda på då att jag skulle ha tentan på torsdagen 9.20.

Var sedan i undersökningsrummen med Malin 16.15-
Sen gjorde jag undersökning på Annica i ettan :)



Onsdag 19 oktober

Dagen före tentan.. Nervös till tusen mina vänner. Har inte kännt denna nervositet förut. Eric kom hem runt tolv. Vi begav oss ut mot IKEA och skulle inhandla lakan och säkerhetsnålar till sittningen på lördag, spännande va ;)
Vi fikade/åt på IKEA också. Mys!





Min älskling!

Vi kom hem och försökte oss på att knyta lakanen, det gick väl sådär måste jag säga ;) Måste öva lite mer på det innan det är dags!



Sen vid halv tre hade jag bestämt med Ida i ettan att jag skulle få göra en synundersökning på henne. Så begav mig mot skolan. Det gick bra :) Kände mig rätt säker på alla moment nu :)

Kom hem och lagade tacos till mig själv. Nu skulle det laddas upp inför praktiska!



Xoxo / Josefine



Ärtsoppa Punch-sittning

Lördag 15 oktober

Samlades med styrelsen i skolan vid tolv för att duka och ställa iordning alla bord. Det är som ett helt träningspass det där att bära bord och stolar ;)
Huvudfaddrarna kom sen, vi skulle öva på vårt spex "Det är spiikarnas fel"

Åkte hem och jag och Eric lagade mat, ärtsoppan blir man inte  så mätt av om man säger så :p vi fixade iordning oss, jag sydde på de nya märkena i en väldans fart! Haha, men de sitter nu iaf :)


Taggad för sittning!

Vid fem var vi på skolan igen och fixade iordning det sista, satte igång soppan och tände ljus osv. Sen började det!
Sylvia och Bessie var söta som toastar. En stålmannen och en Björne. Söta!


Söta regnler de hade gjort :)

















Trötta HF efter sittningen :p


Söta Lina och Matilda



Sen taggade vi till då det var dags att bege sig mot Byttan (nya kåren) :D

Xoxo / Josefine


Previously

Hej!

Nu kommer en liten upptatering om vad som hänt den senaste tiden här i Kalmar :)


Fredag 14 oktober


Seminare först på morgonen, vi gick igenom lite anamneser ochh vår gruppövning. Betalade optikersittningen  :) Sen övade jag och Annie i undersökningsrummen.

På kvällen åkte jag och Eric till Maxi och storhandlade och sen en sväng till systemet.

Vi hade tacomys på kvällen med idol!


Mys!



Min favorit, hon kommer att vinna!

Xoxo / Josefine

Lääänge sedan det var upptatering

Hej och Godmorgon!


Det var längesen jag uppdaterade. Har haft så mk för mig :P Jag upptaterar om allt i eftermiddag!

Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Äntligen fredag!

God morgon!


Gårkvällens övning gick bra :)
Hade lite prestationsångest när jag skulle göra på en trea som kan mer än mig, men hon tyckte jag var jätteduktig :) Skönt det!


Idag är det seminarium 8.30-12. Ska gå igenom gruppövnings uppgiften vi gjort. Sen ska jag öva med Annie 12-14. Ska ringa vaktmästaren där imellan och försöka få upp min skylt :)


Lite bilder från Onsdagen :)









Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Mår väl som man förtjänar :p

Idag mår man väl som man förtjänar antar jag :) Tänkte inte gå ut så hårt, men blir taggad när alla andra är taggade :p Nej men det blev inte så farligt endå :)


Snart blir det iväg till Undersökningsrummen för lektion 13.00-16.30, ska öva på allt. Det behövs vill jag säga! Så det ska bli skönt att ha läraren där berivid när man gör undersökningar så om man kommer på frågor och så.
Ikväll har jag bokat ett rum 18.30-20.30 då ska jag öva med Mathilda :) Skönt att öva på ngn som kan mer, men kommer få lite prestationsångest, haha! Nej, men då kan man få lite tips :)




Värsta soliga vädret idag! Undrar om det är lika varmt som det ser ut? :) Nej nu måste jag iväg, ska ta ut pengar också innan jag åker till skolan :)


Xoxo / Josefine

Tentaslask!

Hej alla pigga och glada :)


Går kvällen var superkul! Hem till Carin först med tjejorna, Mackan och Nils. Sen vidare till Matilda ner i stan där var Lina, Nathalie och Elin från opt. trean och lite andra från opt. trean. En optikerförfest, det ni! Där blev vi kvar ett tag innan det var dags för alla att slänga på sig sina huvudfaddertröjor och gå till Harrys!





Sötnosar!
Blev inte så mkt kort tagna, men så är det ibland. Kommer väl upp lite kort på fb som vanligt :)

Tack för gårkvällen allihop!

Tentan gjord!

Hej!

Nu är äntligen tentan gjord!
Det var segt att gå upp i morse måste jag säga, det var fortfarande mörk när jag gick upp. Men nu är det över! Hade tentavakten vakades över mig som en hök när jag skulle gå på toaletten. Hon gick efter mig fram till dörren typ, så vågade ju inte hälsa på de som var utanför tentasalen utan gick med blicken i golvet, haha!

Hanna och jag bokade lite undersökningsrums tider och bokade in några optiker-ettor som patienter till nästa vecka :)

Jag och Hanna åkte hem till Carin efter tentan och chillade och väntade på Matilda och Sofie. Vi begav oss ner på stan för att äta lunch. Det blev Skafferiet. En varm baguete med kyckling och sallad. Mums filibabba! En chai te på det. Ibland får man unna sig! Så himla mysigt det var tjejor! <3





Mums!


Väl hemma var jag jättetrött, så Eric höll om mig tills jag somnade <3 Så sov i 45 minuter typ. Välbehövligt!


Ikväll är det utgång som gäller. Det blir Harrys med tjejerna, det är nämligen Volym ikväll! Måste ju fira att tentan är över. Eller ja iaf en tenta, bara praktiska kvar. Eller inte så bara och bara. Måste öva mer, men det fixar sig :)

Pratade med Mamma i telefonen förut som undrar när jag kommer hem. Åh söta Mamma <3

Xoxo / Josefine

Riktig ladda upp dag

Godkväll!


Idag har jag laddat upp
inför tentan genom att inte plugga alls :) Brukar bara bli förvirrad om jag sitter dagen innan har jag kommit fram till.

Såg att Gossip Girl säsong 5 hade kommit. Så de första avsnitten är igenomtittade nu. Så himla bra det är!

Diskade och lagade mat till mig och älsklingen som är sjuk. Linssoppa blev det, mums!


Röda linser, morötter, potatis och rödlök. Den var mycket populär här. Stackars lilla älskling som är sjuker. Då måste man ta han om honom <3



Har precis sett på Disney och ätit goooodis! Det är mys på hög nivå! Laddad inför tenta imorgon? Nja, sådär, känner mig lite lugnare nu iaf. Har haft sån tentapanik, men nu är det inte lika farligt. Det kommer väl imorgon när jag vaknar. Kl 8 börjar tentan, det är tidigt :P





Nu är det bestämt. Min underbara Ronja ska komma hiiiiit! :D Åh vad jag längtar :D <3



Xoxo / Josefine

Sovmorgon och långfrukost!

Hej på er!


Har tagit mig sovmorgon och en långfrukost
idag så här dan före dopparedan. Det får man göra :) Känns som att det är fredag idag, när jag pluggat i helgen och gått upp tidigt, och så brukar vi ha tentor på lördagarna, så för mig är det fredag idag!

Tänkte ge mig ut och springa idag, men då får det allt ta att sluta regna först. Inte kul när det regnar, man känner sig så inlåst. Det är bra att det regnar när man måste plugga dock, men nu när jag inte vill det, då ska det regna så klart :) Åhh, mitt kära Kalmar!



Fått tidning från facket. Det är vuxenpoäng på hög nivå!


Ser ut att klarna upp här nu, men man vet aldrig ;P


Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Nu är jag färdig för idag!

Hej och godkväll!

Idag hade vi som sagt frågestund
till den teoretiska tentan som är på ondag, dvs om två dagar! :O Fick en massa frågor ställda och svar på frågor som andra ställde. Så det var givande. Känner mig lite mer säker på allting nu.

Jag och Karolina gick till undersökningsrummen och övade. Det tog typ en timme för mig idag, men det är inte lätt med hög astigmatism i retinoskopet. Och har man typ tio grader fel på axelläget blir det dubbelt och kryss och allt möjligt. Så övade stråltavlan som förövrigt har satt sig nu, gick superbra. Fick finjustera med KC, men så är det alltid. Avstämning i provbågen tar också längre tid när man ska kolla axel/cyl/axel, rörde knappt och det var bättre i "läge 2", röde pyttepytte bättre i "läge 1" så sådär fick jag hålla på, men det gick bra tillslut. Bara att öva på det så man sätter det lite snabbare nästa gång :)
Bokade även rum med Annie och Malin.



Åkte hem sen runt tre, det hade börjat regna, men hade sällskap av Karolina och Annie på vägen så det kändes inte så farligt att cykla då :)

Blev ingen föreningsmöte för min del idag, har pluggat konstant sen halv fyra. Gjort gamla tentor, och gått igenom alla metoder steg för steg. Så känner att jag har hyffsad koll nu :)


Imorgon är jag ledig! Då ska jag ta mig en välförtjänt sovmorgon, har gått upp innan sju typ hur länge som helst nu.. Kanske ut och springa, beroende på väder och vind. Skönt att springa bort lite tentanerver :)



Åh vad jag vill ha sommar igen!

Nu säger jag nattinatti mina vänner :)

Xoxo / Josefine

Plugg hela gårdagen

Godmorgon!


Satt i min lilla bubbla igår och pluggade. Snart kommit igenom allting, började lite med gamla tentor igår också. Har några stycken, men finns fler har jag fått nys om. Aja.

Igårkväll var jag och Hanna hemma hos Sofie och gick igenom gamla tentorna, känndes skönt endå, det var inte så mkt frågetecken, men det kan ju komma vilka andra frågor som helst.







Idag är det frågestund 10.30-12, sen undersökningsrummen med Karolina till 14. Sen direkt hem och plugga det sista. Imorgon, dagen innan tentan känner jag att man inte kan ta in ngt mera. Det är egentligen föreningsmöte ikväll, men känner att jag måste plugga till tentan.


Hej så länge!

Xoxo / Josefine

Mot undersökningsrummen!

Godmorgon!


Denna söndag kommer att spenderar i undersökningsrummen med Malin
10-12 :) Får se hur det går, har nämligen svinont i ögonen idag.. Glömde iof att träna ögonen igår och i fredags, fy.. Då kanske man få skylla sig själv, men det kändes ingenting i fredags så då glämmer man bort det..

Blir nog att flippa 5 minuter nu innan jag beger mig.

Sen resten av dagen blir det plugg! Utan stopp :p





Xoxo / Josefine

Gick inte att blogga igår ?

Hej!

Det gick inte att blogga igår.
Den iPhone blogg.se appen är sämst, det går att skriva och så men inte att lägga upp.. Satt inte vid datron igår se tyckte det skulle vara perfekt att mobilblogga, men icke.

Men satt iaf och pluggade hela dagen igår. Från 10.30-18. Det är inte illa :p Men kändes inte som jag kom ngn vart iaf.. Det tar tid detta. Jag och Eric åkte och handlade på kvällen, sen var det slut på lördagen. Dagen bara försvinner när man sitter med näsan i böckerna hela dagen.

image description
Rabarber grädd te! Mums!


Roade mig med att göra snyggt i hyllan, så nu är alla papper borta. Allt för att inte tentaplugga :P

Strukturerat ska det vara :P




Xoxo / Josefine




Vit helg

Godmorgon!

Är uppe rätt så tidigt för att vara lördag endå :p Idag väntar också en heldag med plugg, men det blir nog hemma idag. Känndes inte som att man fick så mkt gjort i bibblan igår, eller jo, men inte så mkt som jag skulle velat. Gick igenom Johannas monsterföreläsning på 39 sidor, har hyffsad koll men absolut inte stenkoll! Och sen gick vi igenom lite allmänna frågor på handoutsen som en tjej i klassen gjort, de kändes som att man kunde dem, skönt det iaf :)

Har precis ätit lite gröt här och ska snart fixa iordning mig och sätta mig med plugget.

Ikväll blir det inte utgång, måste ta det lite lungt denna helgen känner jag. Det har varit fest varje helg nu typ sen jag kom tillbaka, så en vit helg ska bli skönt!

Hoppas ni har en roligare lördag framför er!



Bild från kräftskivan på nollningen, så himla kul det var! Åh, vill tillbaka!!

Xoxo / Josefine

Gårdagen

Hej!

Förlåt för dålig uppdatering igår
. Var på bibblan hela dagen. Från Halv nio till fyra. Det ni, det är inte varje dag det händer mig ska jag säga :)

Maria hade med sig sin omtalade annanaspaj, åh den var så underbart god! Mums! Det behövdes verkligen där mitt i plugget.




Plugg!

När klockan närmade sig fyra gick vi till undersökningsrummen allihop. Det var rätt mycket ledigt så det var bara att ta ett rum :) Eller konstigt och konstigt är det väl inte, inte så många som vill vara där en fredagseftermiddag efter fyra kanske ;) Jag och Putte tog ett rum och gjorde varsin hel undersökning. 38 minuter blev det, men glömde någon fråga på anamnesen och gjorde ej polarisationstest. Det är alltid ngt man glömmer, men är nöjd!

Vi 18 blev det hemgång. Kom hem till min älskling som hade feber. Stackarn <3 Så jag började laga mat och diska. Söt flickvän va :) Vi kollade lite på fotbollen, inte alls så bra match, men segerför sverige iaf.
Sen blev det idol :)

Xoxo / Josefine


Mot bibblan! (iPhone update)

Godmorgon på er!

Nu ska jag sticka iväg till bibblan en sväng tänkte jag :)
Får se hur länge jag orkar, ska kämpa på!
Sen kanske det blir undersökningsrummen på eftermiddagen, vi får se :)

Nu plugg!

Hej så länge!

Xoxo / Josefine


Godnatt! (iPhone update)

Hej!

Det gick jättebra att öva i undersökningsrummen förut :) gjorde su på Linda, gick superbra! Idag är jag nere på 42 minuter! Och hon har endå glasögon så det är lite mer som ska frågas om och mer som ska mätas, skönt att det gick bra :)
Blev undersökt av Mackan, och märkte att synen inte var som den skulle såg knappt 1.2 idag, men det beror helt på vilket rum man är i också :)

Pratade med syster i telefonen förut, åh kära syster vad jag saknar dig <3

Pratade även med mamma i telefonen, har lite hemlängtan nu när Johanna skulle komma hem i helgen.
Saknar min underbara familj <3

Nej nu ska jag sova här, imorgon blir det nog bibblan på förmiddagen och övning på eftermiddagen, har inte riktigt bestämt än :) plugg blir det iaf. Yey..! Fast det är faktiskt roligt, bara att det är mycket.

Xoxo / Josefine


Syster och jag <3


Vilket blåsväder!

Hej!

Efter en heldag bestående av plugg bär det nu iväg till undersökningsrummen med Linda och Mackan :)
Regnar som tusan här, men vi cyklar som vinden som Linda sa :p

Xoxo / Josefine


Tentaplugg

Godmorgon!


Har precis ätit lite frukost här
. Ska snart fixa mig iordning, sen väntar en heldag med plugg. Varför kan man inte bara lära sig allt efter att ha läst det en gång utan att jag måste nöta in det :P Aja, så är det korvstoppning som jag brukar säga blir det idag.
Tentapanik börjar infinna sig nu. På onsdag är det tenta.. Tors/fredagen veckan efter är det praktisk tenta..

Vill ha nya glasögon, trots att de två jag har är från i sommras :p Man blir lite skadad av att läsa till Optiker ska jag be att få tala om ;)


Typ ngt sånt :)


Xoxo / Josefine

43 minuter! :D (iPhone update)

Godkväll på er!

Jag och Carin var som sagt i undersökningsrummen tidigare ikväll. Jag körde på undersökningen och var klar på 43 minuter :D helt sjukt. Trodde inte art det gick så fort :) skönt att det går lite snabbare nu, men man blir väl säkrare ju mer man gör :)

Fick öva på retinoskopet på Malin, kom nästan rätt, jag som har så svårt att få fram astigmatismen. Man måste bara tro på sig själv som hon sa :)

Nu är det nattinatti här.

Imorgon väntar en heldag med plugg och sen övning med Matilda i undersökningsrummen på kvällen :) det är verkligen som mitt andra hem, haha :p

Godnatt, och sov så gott!

Bilden är tagen på tåget upp till min lillasyster för några veckor sedan. Vackert!

Xoxo / Josefine


Övning med Carin :) (iphone update)

Hej!

Nu sticker jag iväg till skolan igen efter lite plugg hemma :) övning med Carin väntar!

Xoxo / Josefine


Onsdag 5 oktober

Hej och Godmorgon!

Somnade bums igårkväll, vilket är ovanligt. Brukar ligga ocg vrida och vända mig, hosta och tänka på tentor, plugg, övning i undersökningsrummen, styrelsen, hur det är med mina ögon egentligen och allt annat som måste göras i mitt liv just nu. Men igår var ett undantag. Skönt endå.

Idag blir det :

* Övning med biomicroskopen 8.30-12

* Undersökning av ögonen

* Sitta i Expen och sälja Ärtsoppa-punch biljetter, så kom kom mellan 12.15-12.45 :D Kommer blir grymt!

* Hem och plugga

* Öva i undersökningsrummen med Carin 16.30-18.30 :)

Det är så himla mörkt ute nu, på morgonen, fattar inte det alltså.. Det närmar sig väl höst antar jag. Inte motovation alls att gå upp :p

Läste igår att det, inte ska komma en iPhone 5 iår utan en version på iPhone 4, iPhone 4S. Skönt att det inte kommer någon ny femma nu. Hade velat ha den :p Men jag älskar min fina vita iPhone 4, det är min lilla ögon sten, eyesten, eller iSten :) Nej fy vad dålig ;)


Min ögonsten


Här är något annat som är sjukt dåligt, men sjukt kul! För er som vill lära sig Kalmaritiska. Bara börja träna! Älskar Laamtåjet! Mitt och Matildas favo ord ;)
Bilden är från söta Majas blogg :)




Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Nattinatti (mobilblogg)

Säger godnatt nu,

Helt slut efter en dag med övning, plugg, möte om ögonen, övning och mer plugg. Kul dag va? :)
Eller jo det var kul i undersökningsrummen med Sara förut :) vi fick ut bra korrektioner båda två, men lång tid tog det, var i skolan från fem till åtta, haha ;) men kul var det :)

Nu är det dags o sova. Övning väntar imorgon 8.30-12, expen, plugg och undersökningsrummen med Carin 16.30-18.30

Nattinatti!

Xoxo / Josefine


Ge mig kaffe! (mobilblogg)

Åh håller verkligen på att somna! Kom hem nu efter att ha varit i skolan på morgonen och en sväng i verkstaden.

Precis ätit mat och jag nickar till över böckerna. Så nu behövs lite kaffe och choklad här så jag piggnar till :) har inte tid att sova :p

Övningen idag gick bra tillslut, lite smått sammanbrott i mitten där, men det ordnade sig jättebra tillslut :) Karro såg bättre med min framtagna korrektion än sina egna glasögon så det är inte dåligt :)

Nej nu blir det kaffe och plugg! Senare i eftermiddag ska jag till undersökningsrummen med Sara, så måste plugga på här så jag får ngt gjort :)

Hej så länge!

Xoxo / Josefine


Tisdag 4 Oktober

Godmorgon!

Det är redan oktober,
helt sjukt vad tiden går snabbt. Löven på träden börjar blir orangea och gula här utanför fönstret. Fint är det! Men gillar inte det kalla vädret att ge sig ut i såhär på morognen. Man vaknar till iof och det är ju bra :)




Nu är det klinisk övning i undersökningsrummen som gäller. Det börjar dra ihop sig till praktisk tenta som är den 20/21 oktober, måste verkligen öva mera! Men innan dess är det teoretisk tenta redan nästa onsdag! :O 12 oktober. Jag får panik när alltig börjar närma sig så fort..

Ska in i verkstaden sen och göra klart inlämningsuppgiften.

Hem och plugga. Till teoretiska tentan. Nu har verkligen tentaplugget satt igång.

Tillbaka till skolan och undersökningsrummen 16.30 för att öva med Sara :)



Hej så länge!

Xoxo / Josefine


Nattinatti

Godnatt på er!

Nu väntar sängen. En dag med övning i undersökningsrummen, plugg, styrelsemöte och mer plugg har lidit mot sitt sslut (och jag som var ledig idag) inget slappande på sin lediga dag här inte. I studentvärlden finns ingenting som heter ledig ska jag be att få tala om.

Imorgon väntar övning i undersökningsrummen, öva på allt. Verkstaden och göra klart vertometeruppgiften (mäta upp glasögon), till Baskar med mina ögon, de är fortfarande inte bra (har ont nu när jag skriver detta), undersökningsrummen med Sara på kvällen och där emellan blir det plugg. En fullspäckad dag väntar imorgon med andra ord. Som sagt i studentvärlden är man aldrig ledig.

Min underbara Ronja ringde förut. Du får ringa när du vill gumman <3



Jag och min tvillingsjäl i sommras <3


Pluggat, skyltat och grytat

Hej!

Har precis pluggat färdigt. Gjorde frågor till oftalmoskopet och började träna in binokulära avstämningsmetoder. Det är några stycken, men nu sitter de där :p kul att vi måste kunna det när vi endå alltid ska göra binokulär refraktion, men så är det :)

Gjorde CNaS expen skylten förut också. Sjukt fin, eller inte :p Men nått så när fint blev det. Funderar på att skriva ut Kelle och ha i slutet :)





Nu sitter jag och äta fiskgryta. Andra ggn jag gör det, sjukt gott! Potatis, morötter, torskfilé, buljongtärning, lök, körsbärstomater. Och en massa kryddor! Mums! Matlådor blev det också, härligt!

Snart ska jag iväg på styrelsemöte hos Matilda. Vet inte hur lån tid det kan ta och cykla dit, men tänkte äta färdigt och dra mig vid kvart i :)



Hoppas ni haft en bra dag!


Xoxo / Josefine

Uppe med tuppen, trodde jag ja..

Tjoo!

Är nu hemma efter att ha övat med Ellen i undersökningsrummen. Vi hade bestämt vid åtta att vi skulle ses. Jag ställer klockan och är pigg när den ringt, men slöar lite till och vaknar 10 över sju. Det blir lite panik att stressa sig till skolan.
Men nu har vi varit duktiga och gjort varsin synis. 54 minuter tog det idag. Så lite snabbare än sist. Får köra på lite med skian fortare.

Snart ska jag sätta igång med plugget, det blir lite teori idag. Mitt första frågehäfte skall nötas in, får se hur det går.

Måste sätta igång med att göra CNaS-skylten också. Är ingen konstnär direkt men något blir det iaf ;)


Sjukt sugen på att göra smoothie, denna blev så god sist! Måste unnan sig lite gott till plugget :)



Xoxo / Josefine

Undersökningsrummen, tvätt och städ

Hello!

Vaknade kl 8 i morse och märkte att jag såg när jag vaknade, inte varje dag det inte! (Utan glasögon då) men då känner jag att jag har linserna i fortfarande, gårkvällens festkläder och sminket är kvar, sover utanpå överkastet. Detta tyder på att det var en bra kväll igår, eller vad säger ni? ;)
Somnar om sen och vaknar vid tolv av sms av Maja. Vi ska öva i undersökningsrummen idag.

Så det var bara att hoppa in i duschen och fixa till sig!


Jag och min älskling idag <3

Vid halv tre är jag och Maja i undersökningsrummen. Duktiga bakis tjejor idag måste jag säga! Vi gick igenom synundersökningen och kom på en massa frågor!


Söta Maja :) <3

Efter vi var klara gick vi till verkstaden och rengjorde våra converse med röd sprit, så fina de blev! Haha, det trodde man inte skulle funka, men vita blev de igen :)

Vi tog sällskap hem, hon skulle endå åt mitt håll. Tack för idag Maja, det var mys!

Jag gick in och bokade tvätt tid idag, skorna måste tvättas från igår. Inte så fina idag inte.. Så jag och Eric har tvättat nu ikväll och städat och lite så i lägenheten :)
Idag har det inte blivit plugg här inte, nope.

Nu ska jag och älsklingen se på film!

Xoxo / Josefine

Förfest, fest, utgång!

Tjoo!

Gårdagen var riktigt lyckad! Jag var inte alls pepp till en början, kände mig jättehängig och ögonen värkte som aldrig förr. Så var inte alls pepp som sagt, sen får jag ett sjut pepp sms av Maja. Då blev jag lite mer sugen på att festa, så det var bara att locka håret, på med solpudret och partymusik på spotify så är man på g!

Först var vi hos Sara. Det var kul, det blev bananshots och skönsång från min sida ;) Så hilma söt Saras kattunge var, åh jag blev helt kär!
















Lilla Agahta ville inte vara med på kort, smart katt det där :)


Åh söööt!

Vi drog sedan till Sofie och Andreas. De firade att de blivit sambos. Där var det mycket folk! 32 pers på 45 kvadrat :P då är det tajt, men ju fler destå roligare :D

Efter det begav vi oss till Palace. Det var sjukt kul! Sjukt bra kväll!






<3




<3











Jättekul kväll allihop!

Hemgång blev när det stängde
så vi var väl hemma runt halv fyra eller nått sånt, oppsi! :p

Xoxo / Josefine

Redo för party!

Nu är det party på G!


Jättemysigt att sitta ute och äta förut!








Marint tema därav klädeseln :)


Xoxo / Josefine

Idolfrukost på balkongen :)

Tjooo!

Vaknade av mig själv idag, och inte av någon klocka som ringer och väcker en halv sju. Vid tio hade jag fått ming skönhetssömn, tar på mig glasögonen och ser att det är strålande sol utanför sovrumsfönstret! :D

Gör iordning frukost och sätter mig ute på balkongen. Härligt! Älskar att äta frukost/mat ute! Tog även ut datorn och täckte den med min hello kitty filt :P Såg inte så bra, men hörde alla idolbidragen från igår :) Moa är utan tvekan min favortit!



Ville inte lämna balkongen sen. Så har suttit ute och pluggat/solat hela dagen idag, så himla underbart! Har skrivit frågor klart till Johannas monsterföreläsning, 56 frågor. Jepp, bara att plugga in det. Fast det får vänta till imorgon, nu ska jag och älsklingen snart äta mat. Blir på balkongen det med :)
Det blir kyckling, pommes, café de paris sås och sallad. Mums!

Ikväll blir det fest hos Sofie och Andreas. Får se hur taggad jag är på att gå ut, just nu känner jag inte för det, men det kan ju ändra sig ;)

Xoxo / Josefine

Skördefest 2011 :)

Godkväller!

Nu är jag hemma efter en kväll på Öland med vänner och deras respektive. Vi var nio personer :) Jag, Matilda, Maria, hennes kompis Louise, Hanna, Anders, Sofie, Andreas och hans kompis.

Citat som beskriver kvällen

Sofie "Åh, jag såg ett stjärnfall!"
Jag "Naj, det var bara floters!" /Optiker-intern skämt ;)

Hanna "Om det här är Stora Frö, vad är då lilla frö?"
Anders "En förort till Stora Frö"
Jag "Nej, en FRÖort!"

Sofie vid Langos ståndet, där det var extremt lång kö "Det borde heta laaangååååångs"

Humorn var på topp ;)
















Hihi, kul var det!


Nae, vad har hänt här? :O


Skyldiga till att ha pallar pumpor!


För mig blev det handlat te inne på Ölands Örtagård på Stora Frö :)


Trevlig kväll hörrni! Nu är det en tradition, så nästa år blir det tredje året i rad :D

Ska se om jag orkar kolla på tv4play efter idol som var idag, Eric är inte hemma än. Vill inte gå och lägga mig innan han kommit hem <3

Xoxo / Josefine

RSS 2.0