Äntligen klart!

Jag var som sagt på Step idag. Jag och Maja körde järnet! Det var superkul :D Men man är helt slut efteråt :P Det är så det ska vara!


Nu har jag precis pluggat klart. Har gjort egna instuderingsfrågor till Myopi/Hyperopi/Astigmatism och alla de andra synfelen. Det blev 44 st så nu kan man snacka om skrivkramp! Hahah ;)


Ska gå och sova, för nu håller ja på att somna. Gick på Kaffe förut, därför gick plugget så bra, men nu börjar det gå ur, så det är dags för sängen.


Imorgon börjar vi halv 11, så då blir det en sväng på gymmet innan med Maja :) Här skall det bli träningsvärk! :D



Sen kommer dagen bara att rulla på imorgon. Föreläsning till tolv. Plugg i bibblan, sen styrelsemöte vid fem. En bra dag :)



Nattinatti på er!


Xoxo / Josefine

Hej hopp!

Gårdagen spenderades i soffan, med Desperate Housewives och en och annan film. Man mådde väl som man förtjänade så att säga ;)
Jag ringde och pratade med pappsen igår också. Det var mys!



Men när jag hade lagt på kom världens huvudvärk :/ Visste inte var jag skulle ta vägen så ont hade jag. Tänkte att det kanske är för att jag är hungrig (klockan var endå fram mot 8), började laga mat, men jag mådde illa så ont i huvudet hade jag.
Tänkte att man kan ju inte vara bakis så sent på kvällen :( Men vågade inte ta ipren för det ska man ju inte göra dagen efter, det är inte bra för levern eller vad det nu är. Så jag hade lagat färdigt min mat, hoppade in i duschen, åt och gick och la mig. Jätte konstigt. Har aldrig haft så ont. Nu kan jag tänka mig hur det är att ha migrän.. Fy! :/ Det var riktigt läskigt, speciellt när inte Eric var hemma heller.
Så jag gick och la mig vid nio.



Så här rädd var jag igårkväll




Idag är det måndag och måndagar nu framöver betyder föreläsning med Staffan. Optik 2. Jag gillart verkligen inte, det är så fruktansvärt tråkigt!
Det var lite bättre idag dock, då det handlade om astigmatism (brytningsfel). Att det blir två bilder ist för en och blalbla..
Åkte till bibblan för att skriva ut onsdagens föreläsning.


Nu har jag precis ätit, skickat iväg ett sommarjobbs mail :) och ska börja plugga innan det är dags för Step kl 16.30 :D Samma pass som i lördags. Jäklar vad kul det var på passet i lördags! Har aldrig satt korreografin så bra! Då blir det jobbigt vill jag tala om! :D Men kul!

Nej nu ska jag sätta igång med plugget här, för vid datorn bli ingenting gjort!
Blir inte så mkt pluggtid denna vecka känns det som. Jag ska på styrelsemöte imorgon vid fem, se är det ännu ett möte på tisdag. Så är det att sitta i styrelsen, men det ska bli kul! Det blir att planera ordentligt helt enkelt så ska nog detta gå bra :)

Nu plugg!


Känner mig typ såhär ;)

Xoxo / Josefine

LÖRDAGEN!

Lördagsskvällen var så sjukt bra! En av de bästa kvällarna på länge! :D

Till en början var det som sagt årsmöte, då gicks det igenom en massa som hade hänt under året. Sen var det då dags för presentationen till styrelsen, jag visste precis vad jag ville ha sagt, men det kom liksom inte ut  :P Lite pinsamt, men det gick ju bra till slut :)
Så nu är jag Vice ordförande för CNaS och Huvudfadder på nollningen 2011 :D Ska bli grymt roligt :D

Efter mötet var det sittning i pelarsalen, då blev det pizza en massa prat, skratt, tävlingar och dansande och kluddrandes på våra vita overaller :)





På oss tjejer
(marias kamera)


Söta maria (hennes kamera)






Söta Sofie


Anders


Hahah! Dansen ;)



Efter sittningen gick vi till nån kompis till Sylvia, men vi kände oss lite felplacerade när vi kom där i overall och de som var där hade kostym och finklänningar och grejer. Så det blev att vi gick till Anders innan Vallen :)
Där spelade vi lite med andra ord, kul!
(kallar det inte MELLANFEST, gillar inte det ordet, hahah :P , eller hur ronja? ;) )


Sen blev det som sagt Vallen :) Där blev det dans för hela slanten! Sjuktkul!
Där blev det dansandes till stängning, sen hem. Knäpp som jag är sätter jag på dator när vi kommer hem (klockan är nu nästan halv fyra) och går in på friskis hemsida och kniper sista platsen på stepen på måndag. Sen somnar jag ;)

Sjukt bra kväll med andra ord! Ville inte att kvällen skulle ta slut! :D


Min lördagsmorgon

Precis ätit grötfrukost och laddar för träning! :D



Fredag!

Dagen började tidigt med räknestuga åtta till tolv. Fett tråkigt! Men är klar med all optikuppgifter nu till denna och nästa vecka, så det är skönt! Vilket innebär att det bli kort dag på fredag i nästa vecka :)


Sen åkte jag med Hanna och Sofie till systemet för dryckeshandlande, tillbaka till skolan en sväng för att se CNaS tröjorna en snabbis.
Åkte hem, la mig på soffan och kollade på teve. Sjukt tråkiga program så här mitt på dagen när man han 1,2,4,6, barnkanalen och kunskapskanalen :P Så fastnade på nån dokumentär om vietnamnkriget, sen somnade jag och sov typ en timme! Skönt!
Fick inte sova så mkt för jag var uppe och bokade pass, så det var välbehövligt. Tänkte pluggat och diskat när ja kom hem, men jag somnade :P


Eric och jag kom äntligen iväg på vår storhandling vid halv fem. (vet att jag har tjatat om att vi ska handla, men vi gillar det som sagt inte så mkt, så vi skjuter alltid upp det, men idag kom vi iväg!) Jättemycket folk! Det är väl så när det är lönehelg ;) Nu är det fullt i kylskåp och skåp igen, skönt!


När vi väl var hemma från Maxi, pratade jag en och en halv timme med min underbara Ronja <3
Åh vad jag saknar dig!


Oss för ngra år sen <3
Minns du? :)



Eric och jag har haft myskväll idag! Vi lagade jättegod fredagsmat! Det blev kyckling/wokgrönsaker/nudlar/cocosmjölk. Vår andra specialare :p Mums! ;)

Det blev att vi kollade på nyaste avsnittet av V, ett måste! :)
Nu har vi precis kollat klart på en film med Stallone, Cobra , den var helt okej, lite läskig på sina ställen.






Nej, nu får jag gå och sova känner jag om jag ska orka upp till träningen imorgon. Då väntas Step 11.15. Hem duscha och fixa sig, äta lite kanske, dra på sig den grymt snygga overallen och cykla iväg mot årsmöte+årsmötessittning! Längtar! Ska bli sjukt kul! :D
Får se om jag hinner uppdatera ngt innan jag dra iväg imorgon.


Nattinatti!



Xoxo / Josefine

BOKAT

BOKAT

Godnatt nu!

God natt, snart

Jag var som sagt på Aerobics tidigare idag, det var jättekul! Det var typ som step fast utan brädan ;) Lite svårt att komma ihåg alla kombinationer, men lite fick jag till iaf :)


Eric och jag har precis sett på film. Going the distance. Den var jättesöt! Reommenderar verkligen, en romantisk tjejfilm :)
Jag älskar dig gubben <3





Jag skulle egentligen vilja gå och sova nu, men jag måste vara uppe en halvtimme till för jag ska boka pass på friskis till på lördag. De släpps en dag innan, och det är sånt tyck på de populära passen så man måste vara inne när de släpps kl 00.00 dagen innan.
Så på lördag blir det Step.
Sen är det Årsmöte
Sen Årsmötessittning :) Det blir en rolig lördag :D



Då åker denna fina overall på!




Bild från i sommras innan Ärtsoppa/Punch sittningen. Åh vad kul det var! Vad brun jag var! Längrar efter sommaren så in i! :D


Imorgon är det äntligen fredag! Då är det räknestuga på morgonen, det lär nog inte ta ända fram till lunch så det lär bli lite kortare dag :)
måste jag förbi systemet och handla lite förnödenheter tills lördag :P
Sen senare blir det storhandling. Det blev inte det idag, nehe? :P Vi orkade inte, men imorgon blir det av. Sen ska vi ha myskväll bara ja och älsklingen <3


Nu ska jag borsta tänderna och hoppas denna kvar som är kvar går snabbt, boka pass och sen sova, det är upp tidigt imorgon som gäller.
God natt! Och sov gott till er som sover :P


Xoxo / Josefine

Rubrik ska det vara här ja, haha!

Idag var det kort skoldag som sagt. Räkneövning med Hans, 10-12. Känndes som längre dock. Det är så svårt att fatta vad han menar när han rör ihop allt! Ahh!

Hur som helst, när vi slutade gick jag och Maria till bibblan. Jag skulle hämta ett intyd på att jag har betalt medlemsavgiften till Linnéstudenterna men inte fått mitt kort. Ringde till dem imorse och sa att jag betalt det för två veckor sen och att jag gärna ville ha det tills på lördag, så då fick jag komma och hämta ett sånt papper.¨

Vi pluggade lite sen, men det blev bara en uppgift, haha! Vi fattade ju inte hans grejer som han hade gjort på lektionen. Men vi var duktiga tycker ja!
Läste nån kul tidining som handlade om tenta vecka, det var så klockrent! Det är verkligen så att när man måste plugga är det som finast i lägenheten, man diskar, dammar, dammsuger och har sig innan man kan börja plugga, kul :p



Nu har jag precis ätit för mycket lax och pasta. Kännde att jag gjort lite för mkt mat, men så även om man är mätt trycker man ju i det sista också för att det är för lite att spara och ordet Kasta finns liksom inte för en student ;)


Om exakt en timme är det Aerobics som gäller, det blir jag, Maja och Sara från klassen. Det ska bli kul! Har inte varit på det förut, men det går säker bra.
(Hoppar bara att min matkoma går över och maten hunnit smälta undan lite :P )


Matkoma-josse :p

Vad tror ni låg i brevlådan när jag kom hem om inte det nya studentkortet, gött! I helgen när vi ska ut är det bra att ha det. När vi kommer in på Vallen och jag tar fram min papperslapp lite halvfull kommer väl de bara skratta åt mig ;) Haha, nu blir det inte så, tack o lov!

Nu blir det att dra på sig träningskläderna,

Xoxo / Josefine


God morgon!

Igår blev det som sagt både step och medelpass. Efter det var jag helt slut!
Kom hem och duschade åt mat och somnade på störtt! Skönt!





Nu sitter jag här och har precis fixat iordning mig för skolan. Jag börjar inte förns tio eller halv elva? Står olika på schemana, men ska vara där vid tio tänkte jag.
Ute snöar det igen och är -15 grader :O Sjukt ju!





Ska snart ge mig ut i snökaoset. Det blir skola till tolv, sen senare idag ska Eric och jag storhandla. Det som alltid är lika kul :P Vi drar oss verkligen för det tills typ allt är slut hemma! Haha! Så kul tycker vi det är att handla ;)



Xoxo / Josefine

Kallt, ja det vill jag lova att det är i lilla Kalmar

Jag har nog aldrig varit med om att det är såhär bitande kallt! Eller det bara den gången då mina fingrar var så kalla att jag skrek när jag kom in i lägenheten, hade endå haft vantar på mig liksom..


Men idag var det superkallt att cykla till skolan. Det känndes sådär värt att komma idag, en till sån där en och en halv timmes dag, 08.30-10.00 rätt skönt endå, då har man hela dagen kvar :P

Kallt att cykla från skolan också, då det var motvind, det blev att hålla för näsan för den var så kall när jag cyklade, det måste sett kul ut ;)


När jag kom hem satte jag på Te och åt några knäckemackor  tog med mig täcket till soffan och bara chillade, skönt! Och kollade på Harry Potter sista filmen. Kvallitén var väl inte den bästa, men vad gör det när det är HP liksom ;)

Har försökt plugga lite också, gjort lite instuderingsfrågor till mig själv på måndagens föreläsning då har jag bara två föreläsningar kvar att gå igenom, fy vill inte så jag har gett upp.

Det var roligare att prata med Johanna på msn istället! Har pratat sen halv tre :P Jag saknar henne så mycket! Det ska bli kul när hon kommer ner till Kalmar och det bara är hon och jag, som jag längtar!


Syster <3



Om en timme ska jag cykla iväg till Friskis, det blir först ett Step-pass och sen Medelpass :) Kommer vara helt död, men det ska bli kul :P Första gången på ett nytt step-pass brukar man inte hänga med så bra och få rörelserna rätt, så man tar inte ut sig så mkt :)


Det blir lite taco/film mys

Japp, det blir taco och filmmys innan plugget, härligt!




Ny dag!

Idag hade vi föreläsning 8.30 till 10. Rätt skönt faktiskt! Jobbigtr att gå upp i morse dock, är inte van att börja så här tidigt, men då är man hemma tidigare på dagen så det är skönt det :)

Föreläsningen handlade om Ametropier, dvs. Myopi, Hyperopi och Astigmatism. (Närsynt, Översynt ochh "Brytningsfel" för er som inte vet :P ) Men även lite om andra typer av synfel. Det var sjukt intressant! Tiden bara flög iväg!
Kände igen mig så himla väl när symptomen för närsynthet togs upp, flytta närmare tavlan i högstadiet för att se vad som stod, kommer ihåg att jag hatade den röda pennan, för jag såg ingenting med den :p , flytta närmre teven för att se texten osv. Kul :)




Vet inte om jag orkar börja läsa på föreläsningen nu eller om jag ska vänta en stund :p Känns lite tajt inpå att börja plugga igen när man precis tentapluggat till tusen liksom ;)
Men det ska bli gjort idag iaf. Skönt att ligga i fas :)


Ikväll blir det träning, antingen medelpass 17.30 eller puls/medel 19.30, ska bli skönt att komma igång med träningen igen efter jag varit sjuk.


Xoxo / Josefine

Lååååång dag

God kväll!

(Hade precis skrivit ett långt inlägg så hänger sig dator%&=)#")


Hur som helst har det varit en lång dag, har inte börjat koppla av förns nu liksom. Efter en lång varm dusch så passar det bra med att koppla av med lite bloggande :P


Dagen började iaf med kursstart för Optometri 1. Det är nu det roliga börjar :) Första riktiga Optiker kursen :D Det ska bli jätteintressant!


PD mästning

Vi ska äntligen få börja kolla på pupillavstånd, prova provbågen och mäta styrkor lite smått! Det är nu det börjar på riktigt, steget mot Optikerdrömmen!
(men stämmningen drogs ner ngt enormt när Staffan började prata om Optik 2, (en delkurs i Optomerin) alla var helt färdiga på att bränna upp optikböckerna efter Optik 1, så kul var den kursen liksom)


Senare efter mycket rast hade vi vår första föreläsning i Optometri. Det handlade om PD (pupillavstånd) och Höjdmätning. Det var rätt coolt :) Vi skulle fått prova på att mäta pupillavstånd på varandra med lite olika instrument, men det hans inte med. Det blir på ngn övning ist :)


Lunch!

Efter lunch och klockan blev 13.15 var det dags för Optik igen... Eller förlåt Staffan snubblar in vid halv 2 då alla sitter och väntar utan en ursäkt liksom :S Aja.
Alla satt mest och sov och ingen fattade ngnting, så sjukt ointressant! Hade glömt bort hur tråkigt det var att sitta dag ut och dag in i höstas och lyssna på  babbel och rita strålgångar som man inte förstår. Na, ja e inte bittaer!

Vid halv fem fick vi äntligen åka hem.






Söta lockar fick det bli idag :) Blir lite trött på mitt spikraka hår ibland, men man ska inte klaga ;)



Jag hann vara hemma en stund innan det var dags för mig att bege mig tillbaka till Norrgård. Det var dags för intervju till styrelsen... Jag har sökt Vice ordförande och blev kallad på intervju. Det var flummit värre och tog typ 8 minuter kanske. Ja ja, det får gå som det går helt enkelt. Det är inte hela världen liksom, det skulle vara sjukt kul dock om det blev jag!
Men det återstår att se på årsmötet på lördag.. Då ska var och en upp på scen och  prata lite om sig själv, man går ut, de som är kvar där inne röstar, sen får man komma in igen. Sjukt pinsamt! Jag är inte säker på om jag vill längre :p Men det ska nog gå bra! Vet ju vilka alla är där inne så, men iaf liksom :P Lite shots innan så lättar det nog på nervositeten, hahahha! ;)
De ska presentera vilka som blir Huvudfaddrar också, hoppas hoppas hoppas!!




När jag kom hem beställde jag nya kursböcker, så nu är man 1001 kr fattigare :/ Kul!




Hoppas ni får en trevlig kväll!

Xoxo / Josefine


En till bild från igår

En bild maria tog på oss tjejer :)


Hanna, Malin, Jag och Sofie :D

Dubbeldate med herr tvättmaskin och fru torktumlare

Rubriken talar väl för sig själv :P

Bakisdag = Tvättdag hemma hos oss ;)





Denna skulle man ha ;)

Xoxo / Josefine

FEEST!

Det var kul igårkväll!

Först blev det förfest innan vi gick till Sylvia hemma hos Anders. Där blev det vindrickande innan vi begav oss till Sylvia. Hon blev jätteglad för vår present, barbapappa "sylapp" som hon kan sy på overallen sin, ett silverhalsband och lite andra saker :) Mycket folk på liten festlokal, mest optiker och sjökaptener :P

Mycket trevligt! Stötte på en tjej som jag och Ronja träffade på Kreta förförra sommaren. Helt sjukt att stöta på varandra i lilla Kalmar liksom! Det var kul! Blev lika förvånad när vi sågs i Ullared förra året :P


Det var tänkt att det skulle blivit Vallen sen, men varken jag eller Matilda var inte så danssugna så vi gick till puben och mötte upp hennes pojkvän och drack lite öl tills det stängde :) Mycket trevligt!



Kvällens helgrå outfit: Tema Enfärgat

(grå strumpbyxor också :P)





Jag och tjejerna <3 Enda bilden från kvällen med min kamera, hoppas de andra läggs upp på fb ;)


Xoxo / Josefine

Sovmorgon!

Vaknade nyss, så himla skönt med lång sovmogon! :D


Gårkvällen var jättemysig, med På spåret, film och en massa godis :P


Nu blir det lite te och knäckemackor, sen ser jag en massa disk kvarlämnat på diskbänken, uschi sånt är inte kul att ta. Men det mesta är kvar från Erics tacokväll med kompisarna igår. Det får han ta när han vaknar tröttisen :)
<3

 

Dagen blir så himla kort idag. Det blir förfest innan förfesten och det blir typ vid fem, så en tidig middag ser det ut att bli ;)

Måste kolla vad jag ska ha på mig också på tema: enfärgat. Har funderat på att vara grå. Har grå kjol, gråa leggings osv,  men har inte kollat hur det ser ut på ;) Så det måste göras idag. Kännde att om man är helgrå kommer det inte se så konstigt ut på krogen sen för hoppningsvis ;)

Blir en outfit bild sen senare om det ser relativt okej ut, hahaha! ;)


Ska försöka ringa hem idag, fick inte tag på mamma och pappa igår :/

Pratade med Syster en stund igår! Så himla mysigt! Hon och Andreas skulle till Stockholm igda och shoppa, jag vill också! Men när man är student får man hålla till godo med de kläder som man har, haha! Inga stora shoppinginköp på en gång med studiebidraget här inte ;) Sen pratade vi om när hon ska komma ner till Kalmar, det ska bli så himla mys syrran! Längtar redan fastän det är en månad kvar idag :P


Xoxo / Josefine

TENTAN GJORD

Tentan gjordes imorse! Skönt att den är gjord! Kan ha klämt till med ett vg till och med, men det återstår att se :) Har så ont i fingrarna nu för jag skrev så mkt, skrivkramp ;) Hahah!

Efter tentan blev det en sväng på stan med tjejorna. Vi handlade födelsedagspresent till Sylvia som fyllde år i onsdags, grattis i efterskott Sylle! :D Det blir födelsedagsfest imorgon med Tema: Enfärgat :) Ska bli sjukt kul!

Blev även shoppat på systemet :P
imorgonkväll blir det att dricka den här gobiten tms med fruktsoda. Mums! Längtar redan :D




Var även en sväng in på Maxi och köpte mig en stor fet godispåse!! För att fira att det inte blir plugg på ett tag nu! Så otroligt skönt! :D
Men ska vara duktig att äta lite mat först innan jag ger mig på godiset :) (okej, jag må ha tagit en bit, några bitar nyss hihi)
Det blir tonfisksallad á la josse, det ska bli mums! :)




Ikväll blir det lite film och kortspelande hos Anders med Hanna och Carin. Det ska bli mys! :)


Sitter och lyssnar på Magnus Betnér nu på Bandit. Han är ju för skön den människan! "Tänkte jag skulle svara på lite samtal här" "A hallå vem är du?" Astråkig röst när det var han som ville att folk skulle ringa :P Men han låter ju lite så jämt och han kommenterade sin ton, med att jag är varken glad eller ledsen då låter jag såhär :P
Skön människa iaf ;)

Dan före dopparedan :p typ

Nej vars. Idag har det varit ytterligare en lugn och skön dag, känner mig lite bättre nu bara att huvudvärken kickade in för en halvtimme sen :/ Hoppas bara den släpper till tentan imorgon.

Idag har jag glott på film, The Rock. Superbra faktiskt! Inte dagsfärsk film, men det har inte blivit att jag sett den.



Har gått igenom tentorna lite hastigt för mig själv och jag känner att jag kan det här nu. Vill bara att kl ska bli eftermiddag imorgon så är man färdig med kursen :)


Eric och jag har även städat lägenheten idag. Fått bort diskberget och plockat och dammsugit. Blir inte så mkt städat under tentaveckorna :P


Nu har jag precis haft lite hemma-spa här hemma för att koppla av och varva ner inför imorgon bitti. Superskönt! Duschat, body + ansiktsscrub, filat fötterna, målat naglarna, härligt! Och som grädden på moset åkte min rosa mjukisdress på! Nu mår jag bra :)





Ha en superbra kväll allihopa :)


Xoxo / Josefine

Det blev visst

Det blev visst inte så mkt pluggande sen :p

Gossip Girl och en skål popcorn var mer lockande, hahaha! Man måste unna sig ibland och bara ta en paus i pluggandet trotts att det är tenta vecka.






Funderar på om jag ska göra ngt mer idag, Eric är på korpen match så det finns inte så mkt annat at göra här i lägenheten, haha vad deprimerande egentligen! Haha! :D


Xoxo / Josefine

Effektiv pluggdag

Efter att ha pluggat sen elva har jag precis ätit middag och den sista kladdkakebiten till efterrätt :)


Mat ser verkligen inte gott ut på bild, men jag kan lova att detta var mums! :D



Jag fick ett alla <3 dag kort av pappa idag också, så himla söt!


(vet inte om det var meningen, men på frimärket är det en Linnea, kan vara för Linnéuniversitetet, men man vet aldrig :P )



En massa kärlek till min lilla pappa, du är bäst


Nej nu ska jag söka till CNaS styrelse och till Huvudfadder så jag inte glömmer bort det :)






Sen blir det tillbaka till det här:





Xoxo / Josefine

Nya linser!

Jag tog nya liser idag efter att ha använt dem längre än en månad.. Som vanligt.. Ska man inte göra josse :P

Som jag sagt innan beställde jag från nätet den här ggn. Och de funkar hur bra som helst! Typ samma sort som jag har, vet att min Optiker sa att det var dessa jag skulle ha för mina dåvarande linser tillverkas inte längre, men det är precis samma styrka och allting.


Detta ska man ABSOLUT INTE göra om man inte har kollat att man kan använda liser hos en Optiker först! Det kan hända en massa otäcka saker med ögonen om man använder linser som inte är anpassade för en! Hornhinnan kan svälla och man kan få kärlinväxt som kan leda till att man inte ser om det går för långt. Så tänk på det. Beställ inte från nätet om ni inte kollat att era ögon kan använda linser först ( det är inte alla människor som kan använda linser )

Men beställde precis den styrka + allt annat som behövs veta för mina liser, som jag hade innan och jag kollar synen regelbundet. Har haft linser i snart sju år nu :P


Ska bli sjukt kul när jag ska lära andra att sätta i linser, ser redan fram emot det, haha ;)




Jag älskar de nya linserna! Släpper igenom mer syre än någonsin, asskönt! :D


GRATTIS CAARIN! / Alla <3 Dag

GRRATTIS CAARIN på 21-års dagen



Jag och tjejerna träffades utanför hennes korridor och började sjunga ja må hon leva, och kom med födelsedagspresenter :P Söta vi är va? ;)


Sofie var så söt och hade köpt alla <3 dag presenter till oss alla tjejer. SÖT!







Sen vid nio var det dags för den andra föreläsningen på engelska, det gick väl att förstå idag med. Men förstår inte riktigt vad hur vi ser och hur hjärnan kommer ihåg och tolkar har med Ögats anatomi att göra men kul att lära sig ngt annorlunda :)

Kl ett var det frågestund till tentan på fredag, det var väldigt flummit. Clas efter alla de andra lärarna gått : "Peter kommer också bara som Johanna att ta från sina gruppövningsfrågor, så ni vet jag har sett ju eftersom det är jag som sätter ihop tentan :P" Haha, gött. Då vet vi lite iaf ;)


Efter skolan blev det inget bibblan för min del, min hals är inte som den ska än. Gör asont på ena sidan :/ Vet inte vad det är..
Det blev lite vilande med HIMYM med Eric såhär på Alla <3 Dag.


Du vet inte hur mycket jag älskar dig


Cypern 08







När jag hämtade posten förut fanns ett alla <3 dag kort från Farmor! Hon är så sööt! Jag älskar dig Farmor! En massa kramar till dig






Jag och Eric har även fått lite pluggat idag, vi har båda tenta på fredag




Jag skulle egentligen varit med tjejerna nu och käkat på restaurang, men jag vill kurera mig så jag är frisk till tentan och framförallt tentafesten! Då kör vi tjejor! :D

Nu blir det film och nybakad kladdkaka med min plutt <3



Xoxo / Josefine

Slapp-söndag

Idag är det slappissöndag :)

Tog sovmorgon och långfrukost, mys! Sen har jag tentapluggat en del idag. Precis slutat :P Repeterade klart det jag gjorde igår, sen har jag gjort en gammal tenta, fick vg på denna, men det beror ju helt på vilka frågor som kommer :) Har koll på det mesta känner jag, men det är ngra frågor som jag inte har riktigt koll på än, men jag har ju nästa vecka också innan dagen D.

Nu har jag tagit kväller det börjar ju bli mörkt ju :P



Sitter här vid datorn och lyssnar på Spotifys 'Whats new', och taggar inför tentafest/födelsedagsfest nästa lördag! Ska bli grymt! :D Längtar redan :P

Nu ska jag vara lite barnslig och sätta igång The sims :P Det var inte igår jag spelade det, blir inte att man tar sig tid när det finns så mkt annat att göra, men nu ska jag gör det iaf, ska bli kul! Haha! Det får fram barnet innom mig, för känner mig inte så vuxen trotts att jag flyttat hemifrån, så det det är okej att spela det :P



Ha en underbar söndag hörrni!

Xoxo / Josefine

Lördag, känns som söndag typ :P

Idag är det iaf lördag, men det känns som om det vore söndag för vi var lediga från skolan i fredags :P

Stålande sol ute idag! Känndes som en dag i fjällen ute på balkongen, varmt/soligt fast endå kyligt.




Vaknade typ halv 9 idag av mig själv, det brukar aldrig hända typ, så det var bara att gå upp och käka frukost. Sen blev det lite plugg. Vid tolv smsade Carin som var klar med sin tenta, det gick säkert hur bra som helst gumman! Vi bestämde att vi skulle ses kl 2 på stan.

Jag behövde handla lite, mitt presentkort kom väl till pass :P ett rouge och torrschampo blev det ;)

Vid tre mötte vi upp Nathalie :) Vi gick till ngt jättemysigt fik. Det känndes som att man var hemma hos ngn som levde på 1800-talet eller ngt, skitmysigt! Och massa små rum efter varandra, det var som en djungel att hitta till toan :P
Det blir inte så ofta att man fikar, så man måste ta vara på de tillfällen som det väl blir av :)




Vi sa hejdå till Nathalie. Jag och Carin begav oss till Maxi för att möta upp Hanna och Sofie. Det var dags att inhandla middags mat :) Det skulle bli räkor, vitlöksbröd och kycklingpaj. Mumma!

Efter inhandlingen blev det hem en stund. Sen pratade jag med mamma och pappa :) Mys! Jag saknar dem jättemycket!
Jag sa det till pappa att jag kommer hem den 1 april. Han bara

"Jaha, vad ska du göra då?"
"Det är ju då vi ska på Mustasch ju!"

 Då blev han asglad, för han visste inte om jag kunde komma hem tills dess med tentor och annat tjaffs, och sa

"Ja, men då måste vi ju ta ngra öl innan? :) , eller du kan ju ta vin om du inte dricker öl"

Min pappa är så söt! Jag älskar dig pappsen min.





Efter typ en timmes samtalande med min kära mor och far begav jag mig till sofie, där tjejorna väntade. Det blev matlagande och ätandes och melodifestivaltittandes. Hur mys som helst! :D
Ni tjejor betyder massor för mig! <3


Jag och tjejorna ;) ^^







Nu är jag hemma och har precis  bokat Step-passet tills på måndag. Har inte varit där på en vecka nu för att jag har varit sjuk, men nu måstejag påt igen. Känner att det pirrar i benen, måste röra på mig, annars mår jag inge bra :)

Min Kar har varit på bastu/öl/fifa ikväll, så får väl se när han dyker upp :P

Jag intar sängen nu mina vänner, Nattinatti!

Xoxo / Josefine

Nu är det fredagsmys!

Inte blivit ngt bloggande igda för hela dagen har faktiskt spenderats på bibblan :) Duktigt josse!

Satt och åt frukost och smsade med Maria om att det var knepingt med EOM frågorna. Hon satt på bibblan medan jag satt i pyjamas :P Så det var bara att hoppa in i duschen och pallre sig ner till bibblan.

Då blev det lite mer klarhet i  extraokulärmusklerna och alla superior oblique och laterala rectus och alla de andra gött!


När vi skulle åka från bibblan och tittar ut är det världens snöstorm! :O Helt sjukt, det bara vräkte ner och blåste rakt emot en. Så snön är tillbaka i Kalmar. Jag som trodde våren var på väg om man ser till början av veckan.. :(

Vår balkong just nu





Efter bibblan blev det gång till maxi i snöstormen för lite godishandlande, mums! :D






Nej nu blir det mat med älsklingen. Det blir våran specialare. Kyckling, purjo, créme fraiche den berömda cacao chilli-kryddan och potatis och morötter i ugnen, mums! :D

Xoxo / Josefine

Gossip Girl

Lite apelsin och ett sprillans nytt avsnitt av Gossip Girl väntar :)
Kan inte bli en bättre avslutning på dagen!






Xoxo / Josefine

Snö? SNÖ! Åh inte igen! :O

Vaknar helt igentäppt, halsont och huvudvärk. Det blir inte bättre att Eric säger att det snöar.
Det är bara att pallra sig upp ta en ipren och cykla iväg till skolan.

På balkongen, lite skillnad från igår va? ;)




Det snöade verkligen rakt emot en på vägen till skolan, var tvungen att torka ansiketet när jag kom fram för det bara rann :P


Hur som helst hade vi föreläsning på engelska idag, det var lite anorlunda. Men det var endå kul :) Jag förstod det mesta och det han föreläste om var inte så svårt :) Det var typ hur vi tolkade saker med synen, perception osv. Skönt att det bara var i två timmar dock för jag höll på att snora ner hela blocket, ne men det var var nära :P

Efter föreläsningen var det direkt hem och kurera sig, då blev det de sista avsnitten av Lipstick Jungle :)

När jag kom hem hade jag fått presentkort också :) Från H&M, nice! Det är välbehövligt, blir att unyttjas när jag känner mig frisk och pigg att gå på stan :)



Har faktiskt försökt plugga lite nu i några timmar, tänkte jag skulle göra frågorna till föreläsningen som vi hade igår om Extraokulära muskler. Men de frågorna var assvåra! Inte ett dugg relaterat till det han hade gått igenom, kanske kunde fem av 27 frågor. Det är inte okej!

Varför är det så att så fort man tar det lugnt och kollar på tv att förkylningen försvinner? Sen när man ska sätta sig att göra ngt vettigt som att plugga eller vara på föreläsning att då bestämmer sig näsan för att borja snora igen? Fattart inte :/

Men man ska tänka positivt en annan är ju ledig imorgon! :D

Toodles! :D

Xoxo / Josefine

Efter en sjukt svår föreläsning (känns som att det är för mycket att ta in såhär nära inpå tentan) och nått, läs några, avsnitt av Lipstick Jungle är det dags att ta tag i plugget igen.

Toodles! :D


Duggan avklarad!

Hemma nu efter histoligiduggan. Bara ett fel, så är nöjd ;)

Börjar kl ett igen, drygt! Då är det föreläsning om extra okulära muskler. Känns som att det inte går att få in med info om ögat i huvudet :S Men det får väl gå.


Nae, nu blir det är kurera sig i soffan en stund med lite te innan det är dags att ta sig till skolan igen.





Jättefint väder idag! Stålande sol ute på balkongen :D

Xoxo / Josefine

Tisdag 8 Januari

Mår inge vidare idag :(
Legat i soffan hela dagen och kollat på Lipstick Jungle, det är det jag har orkat med idag. Men vad gör det när det är en utav de bästa serierna ;)






Skulle äta varma mackor förut, men det smakade ingenting, för jag är så täppt. Men det var bara att trycka i sig, mat måste man ha ;P

Imorgon bitti är det DUGGA, får se hur det går med en täppt näsa+huvudvärk.



BTW kollade på Mean Girls 2 igår :P Superdålig film! Haha!


Xoxo / Josefine


Måndag 7 Februari

Lite sovmorgon idag, sen var det gruppövning på optometriavdelningen för en uppföljande undersökning. Vi hade en sådan lektion i början av kursen, men nu när vi lärt oss lite mer om ögat och dess uppbyggnade hängde man med lite mer på vad det var som sades :)



Känner mig fortfarande inte kry, så efter skolan var det direkt hem och lägga sig på soffan. Dricka te och gurgla saltvatten heter mitt lite nu.
Har pluggat lite idag, börjat repetera allt till tentan nu. Känns som att jag har hyfsad koll, men det är så mycket! Alla strukturer har flera lager och de består av olika saker, massor nerver som går hit och dit! Men det ska nog gå att trycka in det, det är nu Optikerprogrammet börjar bli roligt :) Förra terminen med bara fysik och kemi var ingen höjdare :/ Kul att nästa kurs är optik 2, jippie! :/



Såhär ser det ut hos mig nu :p



Min fiiina optikerlampa :)

Nej nu känner jag att huvudvärker kommer krypandes igen, fasen vad jag blir irriterad! Aja, lite han jag med att berätta om iaf.

Må så gott!


Xoxo / Josefine


Lördag 5 Februari

Vaknade tidigt i lördags och då blev det en långfrukost och film, medens eric fortfarande låg och sov :P sen blev det en del plugg innan det som sagt var dags för ett medelpass på friskis. Det var sjukt jobbigt, borde inte gått för kände mig inte helt hundra :/

Kom hem duschade och fixade iordning mig innan det var dags för middag på puben med tjejorna, anders och eric :)
Det var jättetrevligt!



När vi kom hem senare på kvällen var det dags att boka stepen tills på måndag. De släppte platserna kl 00.00 natten till söndag. Kl. 00.18 var de 40 platserna slut ;) sjukt!


 
På söndagen var det tänkt att jag skulle kört cirkelfysen med hanna och sofie, men det blev inte av då jag kände mig febrig och allmänt kass :/ Det blev en trip till maxi för storhandling med eric, men that was it. Orkade inte med ngt mera.

Xoxo / Josefine


Har inte bloggat..

Har inte bloggat på några dagar nu pga konstant huvudvärk. Vet inte vad det kom ifrån. Ipren hjälpte inte och jag hade konstant ont, vilade, sov, drack en massa vatten. Inget hjälpte. Typiskt när man har plugg att göra.. :/ Inte kul alls.

Enda gången huvudvärken försvann det var när jag tränade, så var på gymmet förra måndagen, då släppte huvudvärken. Var på medelpass på onsdag, då släpte huvudvärken men på lördagen när jag sofie och hanna var på medelpasset på friskis trodde jag att jag skulle svimma. Har aldrig varit så matt i kroppen! :/ Helt sjukt!



Har i vilket fall försökt att få in lite om ögat i huvudet när huvudvärken inte varit lika påfrestande. Så har tryckt in ögonlock, tårkörtlarna + tårkörtelsystemet, tårfilmen, vitreous, choroidea, ögats blodbanor och ögats nerver i början av veckan som varit.
Böjade även på Cornea, Conjunktiva och Sclera.

Det har inte varit så många lektioner förra veckan, men i onsdags var det Dissektion :P Av ett öga såklart, när jag berättade för Eric att vi skulle dissekera trodde han att det var en groda ;)
Det var faktiskt himla intressant och se hur alla strukturer hänger ihop :)


Just det

Johanna kanske kommer ner i mitten på Mars!! Vad kul vi ska ha syrran ! :D

<3



Öland 2010

Måndag 31 Januari

Histologi på morgonen om Retina

 

Fick skjuts hem med matilda, jag och cykeln, hon skulle låna mina block :) Håller tummarna för dig!



Hade mått dåligt hela morgonen, men ont i ögon och lite i huvudet osv, men när jag kom hem fick jag sprängande huvudvärk. Tog en ipren och drack en massa vatten och te, men det hjälpte inte! Ahh, vad arg jag blev, hade planerat att börja plugga när jag slutade tidigt ju, men nej här sätter huvudet stopp. Försökte läsa en stund men huvudet bara snurrade, asläskigt! La mig på soffan tills Eric kom hem nån gång på efter middagen.






Hade bokat step-pass (jag, Hanna och Sofie gjorde det kl 01.40 i söndags natt ;) ) till kl fem. Jag tänkte ähh, huvudvärken kanske släpper om jag går och tränar och det gjorde den! Helt sjukt! Så nästa ggn jag har ont i huvudet, ska jag ut och röra på mig!
Stepen var askul! Efter passet rann det om oss alla tre, gött!
I slutet av passet säger instruktören: Vad gör ni om nätterna? När jag var inne och kollade passen i lördags var de slut vid typ 02.00.
Haha, vad vi skrattade ;) Nae vi är uppe om nätterna för att boka pass ;D





När jag kom hem igen kom huvudvärken tillbaka, vet inte om jag behöver byta linser eller ngt, men det är lika dant när jag har glasögon, så det är nog inte det. Träligt att inte ipren hjälper, de är ju typ de bästa tycker jag.. Aja, det är väl bara att vänta ut :)

Xoxo / Josefine

Lördag 29 Januari

Lördag.

Det var tänkt att jag skulle gå upp skapligt för att plugga. Gick upp skapligt gjorde jag, men både jag och Eric fastnade vid How I met your mother, hur bra är inte serien?! :D

Han med typ tre, fyra frågor innan det var dags att bege sig till gymmet för ett medelpass med Hanna :) Vi hade askul, och svettigt blev det :p



Hem och duscha och fixa sig, läste lite mer innan det var dags för spel/myskväll hos Sofie, men Hanna och Maria. Det var hur mys som helst! Vi spelade Med andra ord och Tjejmiddagfrågor. Kvällen bjöd på mycket skratt, prat och för mycket godisätande. Love it! Man lär känna varandra mer och mer, hur underbart som helst. Ni tjejor betyder massor <3







Jag och Hanna <3



<3


Xoxo / Josefine

Fredag 28 Januari

Gruppövning 10-12, skönt! Förstår lite mer om näthinnan nu :) Gäller bara att plugga in det också, finns inga genvägar, bara nöta, nöta nöta! Hate it ;)

Vid tre gick jag och Sofie på ett 90 minuters skivstångspass, de ni! ;)




Hem och duscha och fixa mig, skulle in till stan och träffa eric, jens och fredrik och deras kompisar :) Eric hade sagt till min att de skulle spela monopol. Tänkte, skönt med en lugn fredag, men tjii fick jag. Han hade tydligen sagt öl-monopol, hade jag inte hört. Det slutade iaf med att det inte blev ngt monopol spelande utan vindrickande ;) Nice :) Lärde känna en Josefin, jättetrevlig tjej :)
Blev vidare till en förfest, dans, en massa dans och prat :P Sen blev kl ett och för sent att dra till krogen som stänger två, så det blev hemgång :) Jag och eric somnade hemma i soffan till How I met your mother, nya favorit serien ;)



Blev inga kort tagna tyvärr, var nog för nykter för att ta fram kameran ;)

Xoxo / Josefine

RSS 2.0