Sommar sommar sommar! Igen?

Hello vad det är fint väder!

Har suttit på balkongen tills nu i solen, i bikini :p Måste ju bättra på brännan lite, vet inte hur mkt solen tar nu men det är värt att chansa :) Pratade med mamma i telefonen mys <3

Ringde sen till min kära Ronja.
Åh vad jag saknar dig stumpan! Det finns inte ord för det <3 Vill att du ska komma hit nu nu nu!





Skönt med värme igen! Sommaren kom tillbaka i oktober verkligen :p

Övningen idag var jättekul!. Sjukt fränt att kunna se in i ögat och se näthinnan mha ett oftalmoskop. Så här har kollats på papiller minsann!

Snart kommer Eric hem från gymmet så tänkte börja lite med maten. Det blir våra special smörgåsar i ugnen, åh vad gott det ska bli!

Blir lite idoltittande sedan innan det är dags att bege sig till Öland :)

Hej så länge!

Xoxo / Josefine

Går inte att blogga ?

Hej!

Det verkar inte gå att blogga normalt på datorn så skriver från min kära iphone ist :)

Har precis pluggat och skrivit lite frågor och ska snart tillbaka till skolan för övning.

Sen blir det en sväng till maxi för att handla.

Ikväll åker jag och tjejorna över till Öland för ikväll/natt är det skördefest :) det ska bli kul!!


Fredag igen :)

Tjo! Nu är det fredag igen mina vänner. Sista dagen denna vecka artt behöva gå upp tidigt. Ja, tio över sju är tidigt. Ställer alltid klockan på halv så jag ska slippa stressa, men går inte upp då nej. Utan väntar tills larmet har ringt färfigt efter alla snooze och sen chansar på att klockan inte är för mkt när jag vaknar till.. Snart? Nej. Idag har vi föreläsning om Ophtalmoskopet 8.30-10. Får se hur det går. Sen blir det hem och plugga en stund för att sedan åka tillbaka till skolan, kl 13 är det nämligen övning på Ophtalmoskopet. Det kommer inte på tentan så ska inte försöka anstränga mig så mkt att lära mig det, går verkligen inte att få in mer i huvudet när det gäller praktiska.. Nej, nu ska jag göra mig iordning här och sen åka till skolan. Hej så läge :D Xoxo / Josefine

Mobilblogg

Hej!

Testar att blogga från mobilen här :)

Var som sagt i undersökningsrummen med Sylvia förut, det fick bra faktiskt. Blir snabbare och snabbare för varje ggn. Vet inte vad jag ska kunna göra fortare dock för att det ska gå på 45 min och inte som en timme som jag gör på nu.

Nu blir det nattinatti här :) imorgon väntar föreläsning 8.30 och sen övning på eftermiddagen.

(bilden är från när jag var i Eskilstuna hos min syster)

Godnatt!

Xoxo / Josefine


Sommaren tillbaka?

Hej!

Det är varmt här i Kalmar idag. 23 grader närmare bestämt, om inte ännu varmare på balkongen där det är vindstilla, skönt!! Underbart med lite värme :D



Idag hade vi klinisk övning på morgonen. 8.30-10. Det var objektiv refraktion som stod på schemat. Jag och Maja körde ihop och vi hade tusen frågor att ställa, lite frågetecken klurades ut :) Skönt det! Men jag känner fortfarande att retinoskopet är det svåraste inför praktiska tentan. Öva!
Bokade in lite tider i undesökningsrummen, men Carin, Matilda och Sara.

Min grupp satte oss i bibblan efter lektionen och skrev vårt arbete om Kränkta människor. Blev lyckat tycker jag :) Stax efter två var vi klara. Skönt att bara sitta med det en gång och inte flera dagar.






Jag kom hem och satte mig i solen på balkongen så himla underbart, somnade :P Skönt!

Ska strax iväg till undersökningsrummen med Sylvia. Så ska vi öva till 7.

Sen ikväll blir det att bänka sig framför idol :D

Hej så länge!

Xoxo / Josefine

Springa med Carin och Nils :)

Hej!

Föreläsningen idag var seg. Men intresant endå. Usch vill inte blir gamal och allt hemskt som händer med ögonen. Nej fy.

Var hemma vid tolv åt luch och började plugga vid två. Gjort det tills nu så får känna mig lite duktig endå :p Känner att jag måste verkligen plugga mera. Men vet inte hur. Blir att nöta nöta nöta. Och öva öva öva i undersökningsrummen.

Snart blir det spring med Carin och Nils :) Det ska bli härligt att springa bort lite tenta panik. Tar med min iphone för att se hur långt det blir. (Laddade hem ngn app nu, men den finns inte. Var e den? Står att den är installerad, appel-ID inloggad.. var e min svåger när man behöver honom :P)

Nu måte jag flippa lite innan jag beger mig iväg. Har ont i ögonen.


Xoxo / Josefine

Nytt skal

Hej hopp!


Nu åker jag till skolan :) Blir glasögon idag också, vågar inte sätta i linserna än, om det skulle hända någonting med dropparna från igår. Skönt att bara kunna slänga på sig glasögon tycker jag :)

Min iPhone har fått ett nytt utseende. Färgglatt och fint. Fick utav Mamma och Pappa i födelsedagspresent i sommras. Fiint!



Xoxo / Josefine


Monsterföreläsning

Hej!


Idag har vi en föreläsning som handlar om det åldrande ögat. 39 sidor på powerpoint? :O Snacka om monsterföreläsning! 8.30-12.
Blir att anteckna idag, vill inte skriva ut denna, då vi har begränsade utskrifter.

Sen blir det hem och plugga hela eftermiddagen och kvällen. Ligger verkligen efter känns det som, nu när jag inte fått läsa för optikern.


Fick sålt min bok igår också. Härligt!


Xoxo / Josefine

Ett tag kvar till det är dags

Hej!

Igår övade jag med Hanna i undersökningsrummen 8-10. Det gick bra, man börjar känns sig säkrare för varje dag, bara att man ska komma ihåg vad man ska informera patienten om.

Hade sedan övning i datasalen. Då vi fick öva hur man fyller in data journaler. Det har vi också gjort i våras, så det  var skönt att det inte var ngt nytt.

Maria och jag var i undersökningsrummen 12-14. Det var lite trixrigt till en början, men jag fick fram ett rimligt resultat :) Skönt!

Jag skulle droppas vid halv tre så var där då, men han ville droppa vid tre isf, så jag satte mig ute och pluggade i solen. Så himla skönt väder det var igår :D

Så lite efter tre var det dags. Lite förmätningar innan. Och sen i med dropparna, jag trodde det skulle kännas som ögondropparna jag tar på våren, men icke. Det sved som satan! Sen var det bara att vänta. Kännde mig lite yr, så fick ligga ner på  golvet i undersöningsrummet, haha! Ne, men det var läskigt. Maja, Ellen och Annie höll koll på mig. Söta de var som var med mig hela tiden :)

Blev suddigare och suddigare på nära håll. På bara en kvart hade jag blivit presbyop (åldersynt), då ser man inte på nära håll och pupillen min var stooor! Hade knappt ngn iris. Tur att man har ett tag kvar tills man börjar se dåligt på nära håll :P
Mätningarna visade att jag skulle ha mer minus, men det kan inte stämma. Så ögonen slappnade inte av helt. Jag fick åka hem.

Kände mig som en vampyr när jag kom ut i solen! Vad det var ljust! Pupillen kunde inte dra ihop sig så det var så bländande. Läskigt. Precis när jag satt mig på cykeln kommer Eric :) Han hade varit orolig för mig hela dagen, sötnosen! <3

Vi firade tre och ett halvt år igår <3


Mina pupiller igår.


Fick inte sitta vid datorn igår så därför blev det inget bloggande.


Xoxo / Josefine

Inte idag, men imorgon så :)

Hej!

Måndag igen, härligt va? :)

Idag hde vi föreläsning, 8.30-12
. Segt att börja så tidigt, men det gick bra. Journalföring handlade dagens föreläsning om. Det har vi redan gått igenom i våras, så det var lite segt, men repetition är hjärnans bästa vän så jag klagar inte :)





Det fick bli mina nya höst boots idag. Det var bara 5 grader imorse. Även höstkappan togs fram från garderoben. Burr!


Kom hem vid ett ungefär, stod och pratade med Maja ute i solen ( då var det minsann inga fem grader inte, då var det kanske 25 ;) skönt! Du är så söt Maja :)

Åt lunch ute på balkongen och pluggade lite där också.


Tonfisksallad!




Vid halv fem skulle jag till skolan och droppa ögonen. Så blev det inte utan det blev en till undersökning för att se om mina ögon kommer klara av att bli dilaterade (?) Det såg hur bra som helst ut. Han ville inte droppa på eftermiddag/kvällen eftersom det är första ggn jag får dem, så kommer det inte bli bra eller hur det var.
Men imorgon så, då är det dags!


Nu sitter jag hemma igen och ska sätta mig med plugget. Kan läsa utan problem med mina gamla glasögon som är lite svagare, så de åker på nu :P


Xoxo / Josefine


Söndag 25 september

Hej på er!


Idag mår man väl som man förtjänar antar jag ;) var ju som saagt ute och sprang igår. Premiärturen här i Kalmar sen jag kom tillbaka för sommaren. Blev en bit, stretchade och sådär efteråt. Sen blev det en helkväll i partyklackarna inatt. Så idag är mina ben helt möra, går som en liten tant här hemma :P Hahaha! Men vill man vara fin får man lida pin, eller hur?




Eric och jag ska tvätta och lite så idag. Städa lägenheten ta tag i disken och allt som ligger framme. Vår söndagsvana. En bra vana :p Lite som Kellogs special K reklamen ;) Hahah, nej usch den var dålig!

Senare idag, närmare bestämt klockan fem ska vi ses i Styrelsen och städa Expen och källaren, lagom pepp på det kan jag säga. Men det får fort hoppas jag.




Borde plugga lite idag också, har inte gjort det på ett tag känns det som, har bara varit i underöskningsrummen denna vecka typ. Och visst det är bra övning till den praktiska tentan, men den teoretiska är först. Panik! Så måste ta tag i det! Typ nu!


Xoxo / Josefine


Party!

Igår var det som sagt fest som stod på schemat.

Hade bestämt vilken klänning
jag skulle ha, och ville ha nylonstrumpbyxor till (börjar bli kallt här nu i Kalmar så kan inte köra utan). Men så klart de som jag hittar i garderoben är de hål i. Panik! Klockan är snart fem och har inte fått i mig mat, inte fixat mig, ska iväg innan sju och det är hål i stumpbyxorna. PANIK! Smsar Hanna och Carin om de har ngra till övers, men icke, det var hål i dem med. Så det blir cykelspeed till Maxi. Åkte 16.55, in på maxi, hittar strumpbyxor direkt, rätt färg och ingen kö i kassan, ibland ska man ha tur! Hemma igen 17.10. Det är speed på hög nivå :P



Lockar i håret och festklännningen på!



Vi tjejer samlades först hemma hos Hanna och drack lite cider och målade naglarna :) Sen begav vi oss till Mackan och hans korridor. Där var det mycket folk som vanligt. Mycket trevligt! :D


Hanna och Carin :)


Jag och Sofie :)









Jag och Maria :)

Klockan började bli dags att gå ut och vi begav oss till Palace. Där var det jätteläng kö och folk trängde sig och knuffade och hade sig. Vi stod där till halv ett och hade fortfarande inte rört oss en meter. Inte värt tänkte vi. Det blev en sväng hem till Anders och då blev det lite kortspelande, sjukt värt! Hade velat dansa, men inte värt det om man bara kan vara inne en timme.
Förstår inte krogar som vill ha en lååååång kö utanför och inte en människa inne, kommer nog aldrig förstå det.

Kvällen var kul, trots att det inte blev krogen :)


Ledsyn på hög nivå ;) Den enda ord jag kom på just då också, hahaha!


Tack allihop!


Spring i benen :D

God eftermiddag!


Idag hade jag sånt spring i benen när jag vaknade så bestämde mig för att ta mig en tur. Först städade jag vite här hemma, diskade och lite så sen begav jag mig ut :) En timme blev det, inte illa för att vara första ggn på typ två månader. Sprang till Skälby och över vägen och bort till ngt bruk, tillbaka, sen runt IKEA området och hem :) Perfekt springväder idag!



Skorna och iPoden var med.


Nu ska jag hoppa in i duschen. Eric kommer väl snart hem från gymmet så får vi laga ngn mat. Borde även plugga lite också känner jag. Läsa boken och skriva klart mina frågor.

Ikväll blir det FEST och utgång :D Det ska bli grymt kul! Var ett tag sen jag festade nu :)

Xoxo / Josefine

Freeedag :)

Thank god it's friday!

Skönt med lite ledigt, eller jag det var ju ledigt igår med, men man kan inte få nog av ledighet :)


Imorse var jag uppe med tuppen jag och Maria hade bokat ett undersökningsrum 8-10. Så där var vi och gjorde lite ack. amp tester och hon gjorde en synis på mig. Det går väl sådär med mina ögon, men hon var duktig som fixade det :) Känner mig så elak när det inte funkar för dem att göra synisar på mig, men det är inte mitt fel. Hoppas det går över snart!



Sen hade vi föreläsning på engelska biomicroskopet del 2.

Gick sen till Baskar för att fråga om hur vi ska fortsätta med mina ögon. Han skulle komma på ett program till mig tills på måndag då han och Peter (en annan lärare på skolan) ska ta och droppa ögonen. OCh sen göra mer tester.

Pratat med kära pappa och syster förut idag <3 Mys!


Snart ska jag iväg och möta Hanna och Sofie. Vi ska baka kladdkaka och titta på idol :D Men först måste jag slänga i mig lite mat här :)


Trevlig kväll!







Xoxo / Josefine



10.00-17.30

Godkväll!


Det blev lite längre i skolan än jag hade tänkt idag. Men fick gjort en massa! Kom till skolan kl 10. Övade lite med fantomögat och kollade astigmatism med retinoskopet och lite så. Det är krångligt vill jag lova. Usch ja! Men jag ska lära mig det!

Min date, nämligen Maja kom vid 10.30 och så satte vi igång och gjorde en hel undersökning på mig. Det tar sin lilla tid :)

Alla moment man ska gå igenom:

Anamnes
Hab.visus (avstånd/nära)
Fri visus (avstån/nära)
Motilitet
PD-mätning
Objektiv refraktion med Retinoskopet
Subjektiv refraktion
BKC
Ackommodations amplitud
KNP
Covertest (avstånd/nära)
Avstämmning i provbåge


Så det är en del :) Vi satt och disskuterade när hon gjorde på mig, så det tog lite extra tid. Vi var tvugna att boka ett två-timmarspass till :P Så från 10-14 hade vi klarat av varsin synundersökning ;) Härligt! Detta ska kortas ner till 45 minuter som vi får tillgodo på tentan. Japp, så det är bara att öva, öva, öva tills det sitter och går snabbare :)


(en annan dag när jag och Maja var i undersökningsrummen)

Vid klockan två hade jag och Carin en date i undersökningsrummen. Andra daten för idag, det ni! ;D
Så vi körde undersökning i två timmar. I slutet ville inte mina ögon riktigt vara med i spelet, men tanke på att jag haft lite problem med ögonen sen förra veckan. Såg max 1.0 idag. Det är inte det ultimata.. Hoppas det blir bättre. Snart! Imorgon ska Baskar kolla hur det gått med flippandet och kanske droppa i ögonen för att få muskeln att slappna av helt inne i ögat och kolla att jag verkligen är en -4.00 D myop eller inte :)

Sen blev det en sväng in i verkstaden för att göra slutkollen på vertometer uppgiften. Jag var helt själv, skönt! Det hade varit fullt på förmiddagen. Så spotify var på i iphonen och jag körde på. Vid halv 6 kände jag mig klar och begav mig hemåt.



När jag kom hem diskade jag och plockade undan i lägenheten så det ser lite skapligt ut. Skönt att ha det snyggt omkring sig! Började läsa boken också om Krängta människor. Sjukt bra faktiskt. (Kunde läsa med mina "första" glasögon som jag iof har bytt glas i ngra ggr, men -2.75 och -2,25 gick alldeles utmärkt att läsa med! Skönt! Fick inte alls ont :D) Somnade dock efter ngn halvtimme, så nu är det slutpluggat för idag!




Dagens!


Hej så länge!

Xoxo / Josefine
 

Godmorgon solsken!

Godmorgon!


Sol i kära Kalmar, det gillas! Blir tydligen regn under dagen om man ska tro vädernissen på teven, men just nu skiner soooolen :D

Har precis betalat lite räkningar (lite vuxenpoäng där :P) och ska snart göra mig iordning för skolan :)

Idag ska jag vara i undersökningsrummen 10-12. Sen har jag inte planerat så mkt mera får se vad dagen har att bjuda på :)





Saknar nollningen! Vill göra det igen :)


Xoxo / Josefine

Ny vecka!

God afton!

Ny vecka här i Kalmar efter en helt underbar helg hos Lillasyster och hennes Andreas. Eric kom och mötte min på stationen när jag kom hem till Kalmar vid halv sex på kvällen. Hade börjat åka kl 12. Så blev det promenad hem, mys!
Igår hade vi klinisk övning 13-16.30. Orkade inte göra så mycket innan, såg på en film och diskade typ :p

På övningen gick vi igenom alla delar i synundersökningen och i vilken ordning vi ska göra allting. Det är inte lite ska jag be att få tala om. Nu har vi gått igenom alla delar till den praktiska tentan (panik!) och nu är det bara att försöka sätta allting, så det blir bra. Jag och Maggan jobbade ihop. Vi hann inte igenom allting på en och en halv timme. Vi ska klara alla moment på Praktiska på 45 min! Det kommer inte bli lätt, så nu är det öva, öva öva!


På kvällen gjorde jag och Eric sill och potatis. Sjukt gott! Skulle kunna äta det jämt! ;)



Idag onsdag 21 september Hade vi Seminarium på morgonen. Fallanalys. Det togs upp lite vad man ska ordinera för glas utifrån refraktionen och beronde på synfel och patientens behov, men också lite olika fall som kan uppkomma.

Klockan ett var jag och Maria på ett möte med utbildningsutskottet. En del saker var givande faktiskt, men andra saker som det togs upp var lite över våra huvuden kände vi, men det var kul att få reda på lite som händer runt våra utbildningar och antagning osv. Det är det som är kul med att gå på möten :)

Efter det gick jag och Maria en sväng till verkstaden och mätte våra vertometeruppgifter igen. Jag orkade inte kolla igenom alla glasögon, fick så sjukt ont i ögonen ( får ju inte anstränga mig för mkt på nära håll) Vid halv fem åkte vi hemåt :)

Jag var hemma en stund och åt lite och ögontränade innan jag åkte tillbaka till skolan. Det var nämligen första Vision for All arbetspass. Det var jättekul! Jag, Malin, Julia och Anna var i verkstaden och mätte upp glasögon, det var även Nathalie och Joel och lite andra från trean och från Specsavers där :)
Åh jag vill verkligen åka på en sån resa i trean!



Nu är det nattinatti här känner jag.

Imorgon är jag ledig, men då har jag bokat in mig i undersökningsrummen mellan 10 och 12, sen tänkte jag göra klart min vertometeruppgift och sen om det ev. blir gjort ngt på vårt grupparbete. (Kanske ska börja läsa boken som jag fick hem igår :P) Men jag får ju inte läsa än.. Får se hur det går.


Xoxo / Josefine


Helg i Eskilstuna :)

Fredag 16 september


Min resa mot Eskilstuna började 07.54 då bussen gick från lägenheten ner till Kalmar C. Kustpilen 8.39 tog mig mot Linköping. Pratade med Mamma i telefonen mestadels av tiden så de tre timmarna gick ganska fort :) (fick ju inte läsa för min ögonträning) Så prata i telefon och titta ut på skogen var alldeles utmärkt!



Väl framme i Linköping behövde jag vänta en tio minuter kanske på nästa tåg. SJ Regionaltåg mot Eskilstuna.


Vackra Linköping :)



Regionaltåget

Jag kom fram fem timmar senare. Runt två. Johanna stod på stationen och mötte upp mig :) Vi promenerade till stan och hälsade på Andreas inne på hans jobb och sen gick vi hemåt. Handlade lite till kvällen, kom hem igen och jag somnade. ;) Trevligt värre eller hur :P Men skönt var det!

På kvällen kom Andreas hem från jobbet och jag och Johanna hade börjat med middagen, nämligen hemagjord pizza. Så sjukt gott det blev! Johanna och jag gjorde Hawaii fast med kalkon ist för skinka. Åh vad det var mums!







Fick världens snyggaste lakan att sova i sedan.




Lördag 17 september

Vaknade åt frukost, Johanna målade lite till sin kurs och sen begav vi oss ut på promenad. Bara jag och Syrran. Sjukt mys!
Vi gick upp till skogen och till "berget" som vi hade sett från balkongen. Det var jättefint väder och solen sken, så himla underbart!


Jag älskar dig kära syster <3





Trädkramare!





Fina blommor hittade vi!

Stannade till i en lekpark också. Johanna och jag blev 7 och 9 igen, så himla kul! Åh ibland önskar man att man var barn igen :)

Johanna och jag gick och fikade sen :)



Senare på kvällen blev det någon öl/cider hemma sen begav vi oss alla tre till Bishop för att äta :) Sjukt mysigt var det!






Mums!

Väldigt trevlig kväll! Väl hemma sen blev det film tittande :)

Söndag 18 september

Det var dags för Parken Zoo! :D Mamma och Pappa skulle också komma upp till Eskilstuna, så det blev en rikgit familjedag! Det var inte igår kan jag säga! Så himla mysigt att vara där med hela famljen! :D <3 Jag saknar er allihop min kära familj












Rektangulära pupiller, jag som blivande Optiker är på direkt. Hur ser lilla geten egentligen? Synubdersökning på det!


Gosig katt :D


Johannas lilla apa som hon ville ta med sig hem :)







Röd panda









Min apa som jag ville ta med mig hem :) Så himla söt!


Tack för en jättekul dag Mamma, Pappa och Johanna :D

Det blev en tidig kväll med lite film och sådär. Helt slut efter en dag i djurparken :)

Måndag 19 september

Det var hemgång för min del. Johanna följde mig till stationen. Stod och pratade ett tag innan tåget kom. Det var sorgligt att säga hejdå. Vet inte när vi ser varandra igen. När jag satte mig på sätet och tittade ut på min lilla Johanna kunde jag inte hålla tillbaka tårarna.
Åh vad jag kommer sakna dig min underbara syster. Du betyder allt <3



Xoxo / Josefine


Flipp-flopp

Dagen började med lunch och Vision for All. Fick mycket information om vad de sysslar med och en lärare berättade om sina resor till drabbade länder och vad han hade varit med om. Och de människor han hade hjälpt. Allt som han berättade var vädigt häftigt. Det vill jag åka på :)




Egen macka ni, med namn på det är inte illa ;)

Hade sen klinisk övning då vi skulle försöka ta fram astigmatismen med retinoskopet. Det gick väl sådär :p


Sen gjorde Orkar och Baskar fel tester på mina ögon. Tittade på cornea (hornhinna), linsen och sen tog de kort på retina (näthinnan). Allt såg normalt ut, skönt det!
Kan vara pseudomyopi (falsk närsynthet) att jag har kramp i cilliarmuskeln (muskeln som håller linsen på plats), så jag ska "flipp-träna"





Får se om det hjälper ngt. Läsa ska jag absolut inte göra tydligen för att helt släppa på ackommodationen. Vad ska jag göra i fem timmar på ett tåg imorgon ist för att läsa?


Jag kom hem och sen åkte jag ner till stationen och hämtade tågbiljetter. Och sen blev det en sväng inne på Gina, hade spanat in ett par jeans med dragkedjor vid anklarna. Kände att jag behövde belöna mig med lite shopping när ögonen gör så ont. Så ett par sådana blev det :D




Nu måste jag packa färdigt, för imorgon bitti 8.39 sitter jag på tåget och min resa mot Eskilstuna börjar :D


Xoxo / Josefine

Tordag 15 september

Godmorgon!


Skolan igår gick bra. Det var en hyfsad lätt föreläsning. Om objektiv refraktion. Vi har tidigare lärt oss hur man tar fram det sfäriska synfelet mha retinoskopet, nu skulle vi också lära oss att ta fram astigmatism. Men det märks väl på övnigen hur lätt eller inte lätt det är :p

Jag och Sylvia var också i verkstaden och gjorde klart vertometeruppgiften. Måste bara ner ngn dag och dubbelkolla glasen innan jag lämnar in. Vill inte ha mätt upp fel, har mätt upp glas hela sommaren så det borde inte bli fel, men slarva kan jag ha gjort :)


Hade synundersökning sen kl tre. Jag fick reda på att jag var ansträngd i ögonen. Så ska typ träna upp musklerna i ögonen. Sen ska de ta lite bilder på retina (näthinnan) och ev. prova ackommodationsavslappnande droppar. När jag tittade på syntavlan, kunde jag ibland se allt, nästa sekund bara bokstaven i mitten. Så linsen "jobbar i hjäl sig" som min lärare sa. Inte bra inte..
Jag får inte läsa mer än en halvtimme i stöten sen måste jag upp och kolla på långt håll. Så det blir mycket promenader här framöver! Härligt det iof :)


Idag blir det Vision for All lunch i skolan. De kommer från VFA och pratar om sin verksamhet. Det ska bli jätteintressant. Alla gamla glasögon som optiker får in runt om i landet, skickas till VFA som åker till drabbade länder och gör synundersökningar och delar ut glasögon till de människor som kanske aldrig skulle kunnat få det innan. Det är så häftigt tycker jag.
Jag skulle vilja göra det som projektarbete. Så ska höra med ngn lärare längre fram om det :)


Sen är det klinisk övning om just objektiv refraktion får se hur det går.


Och till sist synundersökning för mig igen.


Blev ett långt inlägg här. Nu har jag suttit vid datorn i en halvtimme. Så nu är det dags att stänga av.





Bild från igår


Xoxo / Josefine

Onsdag

Godmorgon!


Idag har vi biomikroskopi
på kliniska övningen. Det ska bli spännande :)
9.30-10.30 Sen börjar jag inte förns 13 igen. Lite segt och öva i undersökningsrummen kan man inte, får då kmr nästa grupp dit. Det är bara så nu hela tiden tycker jag.

Sen föreläsning 13-14.30.

Har vid tre sen min synundersökning. Just nu känns det bättre i ögonen, det är ju bra iaf. Det känns fortfarande men inte lika smärtsamt. Kanske har vant mig, vad vet jag.




Mina Optiker tjejor <3 Från pubrundan 2:a nollningsveckan


Xoxo / Josefine


Still hurt..

Godkväll!


Idag har vi haft feedback från Duggan som vi gjorde här om veckan. Han gick igenom allt väldigt grundligt. Trodde att det skulle gå lite snabbt, men icke. Men det var faktiskt givande :)

Hade två timmar hål sen till nästa lektion. Det blev hem en stund och äta lunch och powernapa och vila ögonen. Jag har fortfarande ont. Så imorgon ska jag på synundersökning efter skolan så får jag förhoppningsvis reda på vad det är för ajaj.
Hade föreläsning sen på engelska. Lite förstod jag endå :)

Har kämpat mig igenom lite plugg idag.



Jag och Eric kollade på Idol förut. Det var ju nästan ett måste när de sände från Linköping, kände mig som hemma :)


Åt lite fruktsallad förut, mums!


Vattenmelon, apelsin, banan och russin. Mumma!


Xoxo / Josefine

Ont i ögonen..

Hej!


Igår hade jag så sjukt ont i ögonen. Kunde inte fokusera blicken på ngt utan att det gjorde ont. Jätteläskigt. Vet inte alls vad det var. Stress? Nej jag är hur lugn som helst..
Jag gick runt på giraffen och letade efter läsglasögon med styrka +0,50 men det fanns ju såklart inte. Tänkte om det kunde hjälpa när jag läser, så blir jag inte så ansträngd i ögonen på nära håll för det blir jag..


En rolig sak dock är att jag ska åka till Eskilstuna på fredag! :D Jag är nämligen ledig från torsdag till tisdag, så då ska jag åka och hälsa på syrran och Andreas i deras nya lägenhet :) Det ska bli kul!
På söndagen kommer även mamma och pappa dit, så då ska alla fyra på Parken Zoo :D En riktig familjedag med andra ord :D



Idag har vi dugga utvärdering om en halvtimme, sen två timmar hål (tror jag åker hem och vilar lite då), men sen är det föreläsning kl 2. Biomikroskopi. Ska bli spännande, hoppas bara värken i ögonen går över.
Har bytt linsvätska nu, Ronja sa att det kunde hjälpa och det känns faktiskt lite  bättre, tack vännen <3  Jag saknar dig något otroligt <3




Ingen mascara idag, kan vara den jag får ont av kanske..?


Xoxo / Josefin

Helgen med mor och far :)

Fredagen


På fredagen när jag kom hem efter skolan kom mamma och pappa strax där på.

Då bar det iväg till ikea :) Jag och Eric hade kollat ut sängar som vi gillade. Det blev även lite annat smått och gott som vanligt när man är på IKEA :P




Vi hyrde släp och körde hem sängarna. Packade på min gamla säng och körde ner den till Sylvia som ville köpa den :) Det var lite trixigt att komma in med släpet på gården, men det fixade sig till slut.

Hem och sätta upp sängar och packa upp lite allt möjligt som mamma och pappa hade med sig från mitt rum hemma som jag inte kunde få ner på tåget sist.

Sen lagade jag och Eric mat till mamma och pappa. Det blev kycklingpastasås med feta, paprika och aubergin. Mums!

Efter det blev det film framför teven och det slutade som vanligt med att jag, mamma och pappa sover och Eric tittar klart ;)



Lördagen


Utvilad efter en natt i en stor säng. Skönt! Nu har vi två 90 sängar, men hel bäddmadrass. Lite skillnad mot att dela på en 120 säng innan.
Det blev längfrukost, med ta, juice, mackor av alla de slag. Sen gick jag, mamma och pappa ner på stan. Vi kom till baronen och skulle fixa min klocka som inte "klickar". Det fixades till och jag och mamma kom även ut med varsin till klocka ;) hhihih!


Vi blev lite fika sugna så vi gick till Café Nilson på övervåningen och fikade.




Efter någon timme, begav vi oss hemåt, men ett stopp på skolan fick det bli först. Jag ville göra synundersökning  och mäta lite saker ;p





Min underbara mamma <3

Denna kväll avslutades också med tre sovandes framför, eller okej bara jag sov sött mellan mamma och pappa
<3


Söndag


Det blev melodikryssande. Det är så mysigt att sitta där och lyssna på det tsm med mamma och pappa. Jag kan inte så mkt, men det är sån mysig känsla :)


De åkte hem frampå dagen, lite ledsamt.


Det har varit mysigt att ha er här kära mamma och pappa <3



<3



Xoxo / Josefine

Fredag

Hej och godmorgon!


Nu har jag inte uppdaterat på ett tag, igen :p


Fredag

Det var klinisk övning på morgonen. Vi skulle mäta hur stora forier vi har på långt avstånd och nära.
Jag och Maja tog ett undersökningsrum. Det gick bra :) Vi flummade oss lite med att ta lite kort :p





Söta Maja!






Xoxo / Josefine


Finbesök

Godmorgon på er denna fredag!


Sitter här och äter min gröt med russin. Standard frukost :P Och en kopp te för att lena halsen min :)


Vid halv 9-12 är det klinisk övning i undersökningsrummen. Ska mäta forier. Det ska bli kul :) Men ännu roligare blir det denna fredag. Mamma och Pappa är förhoppningsvis här när jag kommer hem :D
Vad jag har saknat dem! Det ska bli så mys att ha dem här för sig själv en hel helg! :D



<3


Xoxo / Josefine

Redo för en dag med plugg!

Hemma från föreläsningen.
Mycket på en gång att gå igenom. Forimätning handlade dagens föreläsning om. Det ver några  metoder med utförande att gå igenom. Det blir nog lättare när vi får öva på det i undersökningsrummen imorgon :)





Invigde trenchen idag också, typ första dagen det inte regna i Kalmar sen vi kom hit :)
Det kom dock några stänk på hemvägen men inte mer än så.

Nu blir det plugg en stund. Gå igenom två föreläsningar, sen måste jag och Eric ta tag i städningen i vår lägenhet. Måste ju vara fint när vi får fin besök av mor och far imorgon :)
Måste även åka till Maxi och handla lite så vi har ngt att bjuda på :P



Nu plugg!



Xoxo / Josefine

Gårdagen

Duggan gick väl bra.

Jag, Hanna och Carin växlade så alla fick sitta patient och vara "optiker". Vi fick beröm och även saker som vi skulle träna på. Det var jättenervöst först, men sen när man pratade igenom det var det helt okej. Skönt att inte bli betygsatt utan att få veta vad man gör bra och vad man ska tänka på :)





Det regnade som tusan på morgonen, så det var regnjacka och regnbyxor på! Hade behövt vindrutetorkare till glasögonen också ;)





Efter det skrev vi ut föreläsningar och sen blev det hemgång för samtliga.

Satte mig faktiskt direkt med plugget, tro det eller ej :P


Därför hann jag inte blogga igår på dagen.
Gjorde jättegod mat, och sedan kaddkaka ;P Måste ha lite plugg godis :)


Vid kl sju var jag inte klar med plugget, men då väntade ordförandemöte, första för terminen. Det blev en massa prat om nollning och allt annat som hänt och lite om vad som ska hända.
Blev en snabb sväng förbi MAXI sen, var inte hemma förns halv 10.. En trött jossan satte sig lite till med plugget.
Motivationen var på topp igår! Härligt när det är så!




Nu blir det föreläsning 10.30-12 :)



Xoxo / Josefine


Dugga

Godmorgon på er!


Nu vid kvart i 10 har jag dugga. Praktisk dugga. Ska göra en monokulär refraktion på Hanna eller Carin :) (Dvs refraktion på ett öga, dvs kolla av synen på ena ögat :P )
Har övat på dem förut, men det är alltid nervöst när det är en lärare som ska sitta med och bedömma en..

Det går nog bra :)





Igår blev det lite pluggat iaf, har gått igenom en föreläsning av fyra. Så det blir att göra en del idag efter duggan.


Jag och Eric var även på IKEA senare. Vi hittade sängar som vi vill ha, så på fredag blir det handling, då kommer nämligen mamma och pappa ner till oss :D <3
Det blev lite handlat när vi var där igår också, galgar, diskborstar, chocklad och chips, sånt nödvändigt ;)



Nej nu ska jag göra mig iordning.


Önska mig lycka till!




Xoxo / Josefine

Tisdag 6 september

Godmorgon!


Gårkvällen var superkul! Bra match, många mål och sedd tillsammans med bästa tjejorna :D <3


Idag är det föreläsning 9-10
och sen Klinisk övning 10.30-12


Måste verkligen hem och plugga sen, har inte hunnit gå igenom alla föreläsningar :P


Eric och jag har även planerat in en utflykt till IKEA, får se om vi hinner komma iväg idag när vi har plugg på varsitt håll :)



Xoxo / Josefine

Mycket denna måndag :)

Hej!


Helgen var grymt kul! Lägger upp bilder och berättar allt när jag har tid. Igår mådde jag inte så bra, festa och feber går inte ihop.

Måndag idag. Tänkte att jag skulle sova länge när vi började halv 11. Men naj, vaknar kl sju klarvaken.
Skrev ut föreläsningen innan och sen började vi.


Så här ser min dag ut:

Föreläsning 10.30-12   Check

Undersökningsrummen 12-13  Check

Klinisk övning i undersökningsrummen 15.-16.30

Styrelsemöte 17.00-

Fotboll Sverige-Litauen med tjejorna på Guldfågeln Arena :D




Fotbollen ikväll ska bli grymt kul :D


Mycket denna måndag. Nu har jag precis ätit mat. Fiskpinnar och bulgur blev det idag, mums! Två matlådor blev det också ;p


Nej nu ska jag ge mig iväg till skolan igen!

Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Fredagsplugg i solen

Det blev lite läsandes i solen på vår balkong i fredags.
Varmt var det! Kändes som sommar igen! Hösten har inte kommit än mina vänner!




Vid fyra skulle alla Huvudfaddrar samlas och förberede Metamorfosen och öva på våra olika spex. Det blev lite mat sen på Pizza Palatset, sjukt god pizza. Man måste unna sig det ibland :P Tror att det var min andra pizza för i år, då är det inte så farligt ;)




Efter det skulle vi spexa för SPIIK uppe på Kalmar Nyckel. Det blev lyckat. Vi dansade vår dans till Crazy Frog och sen som omstart blev de attackerade med vatten från våra små vattenpistoler vi hade gömt i overallerna ;) Blöta blev de ;)



Xoxo / Josefine

Ledig!

Hej!



Igår hade vi föreläsning på Kocken, två och en halv sådana till och med. Sen var det hem en stund mellan tolv och tre. Sen skulle vi tillbaka till skolan för att höra på om praktiken i vår. Åh vad jag längtar! Det ska bli så himla kul att få komma ut i verkliga Optiker livet :P Men vill lära mig lite mer först, hahah! Tror inte folk uppskattar att jag bara kan göra refraktion på ett av deras ögon :P



Idag är jag ledig!  Eller ingen skola iaf. Ska snart ta hand om disken här som har växt till sig alldeles för mkt. Sen ska jag och Eric till IKEA och kolla på säng/soffa. Måste även till MAXI och handla lite.
Vid kl fyra ska vi ses alla Huvudfaddrar och planera allt för METAMORFOSEN imorgon. Åh vad det ska bli kul!! Jag kommer ihåg förra året vad kul det var :)


Nej nu ska jag ta hand om disken och sen blir det plugg!




Xoxo / Josefine

Första kliniska övningen & Mässa

I onsdags hade vi första kliniska övningen. Nu ska vi äntligen få lära oss hur man gör en Binokulär refraktion. Dvs på båda ögonen. (Innan har vi bara lärt oss att göra på ett öga i taget)

Det var lite krångligt till en början, men sen lostnade det. Det var kul faktiskt. Trots att jag hade feber frossa...



Efter det var det Novischmässan (stavning på den?) i Kalmarsalen, så jag och tjejorna åkte ner dit för att kolla. Vi fick en massa pennor, godis och lite gratis grejer.




Fick prova på att åka en sån vad heter det, ah, en sån här iaf ;) Läskigt var det, men det var kuuuul! :D



Vi fick även biljetter till en fotbollsmatch på Guldfågeln arena nu på måndag :D Det ska bli grymt kul!




På kvällen var det Picknic med nollorna, men min feber hade inte gått ner så jag fick lov att stanna hemma. Det var skönt, men jag känner mig elak som inte var med när jag har sagt att jag kan vara Huvudfadder. Samvetet åker fram. Men är man sjuk så är man, det kan man inte hjälpa.



Xoxo / Josefine

Brännboll + Puben

Hej!


Har inte uppdaterat här på ngra dagar, har haft världens feber och känns mig eländig. Men nu har feberns släppt (peppar, peppar!) men hostan och snorandet består.


Hur som helst i tisdags hade vi instutionsbrännboll. Då samlades alla föreningar i Kalmarsundsparken för brännbollsturnering.

Det började spöregna! Det var ju inte så där kul, men som tur var hade Hanna med sig en regnponcho som vi tjejor satt under som ett tält, sjukt snyggt!


CNaS var inte så duktiga i år på brännboll så vi åkte ut direkt, men vi var inte bittra för det ;)
Får skylla på att bollträna var blöta, för de var dem. Ibland åkte bollträt iväg istället för bollen ;P








Efter brännbollen blev det puben, där blev det dock cola för mig, kännde mig lite hängig.
Blev tidig hemgång då vi hade två nollor kvar så var hemma runt halv 10.



Xoxo / Josefine

RSS 2.0