Dagarna går i ett

Dagarna går i ett känns det som :)

Igår var det tenta
, känns verkligen inte som igår :P Men den gick väl helt okej :)
Hanna och jag stack ner på stan sen för att ragga sonsorer, fick napp på friskis and thats it! Det går väl bättre nästa vecka kanske :P

På kvällen blev det grill hos Eric kompis Louise + alla hans Nutri-livs klassisar, jag, eric, hanna, anders, carin, sofie och andreas. Så vi var ett gött gäng på typ 13 pers :) Trevligt!
Så nu har man varit ute på Varvsholmen också, sjukt fint där ute! Där vill jag bo ;) Blåsigt värre där ute på ön, men fint vare :)



Idag har jag och Eric varit på Maxi och systemet, så nu blir det ett glas vin på balkongen innan det är dags att ge sig av mot Lindö och fira valborg! Det blir lekar med de andra föreningarna, så det ska bli roligt :D Och ikväll är det party party vill jag lova! :D Härligt det ska bli!!



Tjolahopp! :D


Xoxo / Josefine

Rättad

Optiktentan är rättad, men jag vågar inte kolla :p Kommer få panik om jag inte klarade den nu såhär innan nästa tenta, så naj får gå och vara nervös i magen tills fradag eftermiddag, då ska jag kolla :) Kommer jag kunna hålla mig? Tveksamt ;)



Xoxo / Josefine

Hej Kalmar!

Tillbaka i Calmare stad igen :) Här har det varit strålande solsken idag! Härligt! :D

Kommer berätta om min resa hemma, men det får blir efter tentan, för det har inte blivit mycket plugg när jag varit hemma kan jag säga ;)

Idag har vi iaf haft klinisk övning i undersökningsrummen. Det gick rätt okej faktiskt :) Hem och somnade i soffan utmattad efter tågresan :P
Har umgåts med min älskling som jag inte sett på en vecka, så det var härligt att bara få pussa på honom och säga hur mycket jag älskar honom <3


Nu sitter jag lite med gamla tentor, sjukt segt! Men ska sitta en stund ikväll, upp med tuppen imorgon och plugga innan skolan. Så blir det när man inte läser hemma :P
Harry Potterbrillorna nått o sattsa på kanske ;)


Yes, plugg vare!

Hej sålänge! :)


Xoxo / Josefine

Hejdå Kalmar!

Good morning!

Igår blev det ingen träning. Satt och pluggade en bra stund, sen kände jag lite ajaj i halsen :/ Så jag tröstade mig med sprillans nya avsnitt av Desperate Housewives och Gossip Girl :D
Började packa nån gång vid halv tio :p Men jag han innan jag somnade :p

Nu har jag precis ätit gröt med banan och russin i! Mumms! Är uppe lite tidigare än vanligt så jag inte glömmer att packa ner ngt :)
Men de är väl i princip klart, bara smink, tandborste och lite sånt (skor?)

Tåget går idag 12.34, jätteskönt! Ska göra lite mackor till lunch och ta med mig. Min kära älsklings <3 förslag när jag sa att jag nog inte kommer hinna äta ngt innan jag kliver på tåget.

* Dagens stora utmaning, få resväskan upp på cykeln ;)




Xoxo / Josefine


:D

Imorgon träffar jag min underbara ronskiponski! Woop woop! :D
<3


Sol, men så himla kall blåst :(

Hej!

Har precis ätit lunch och suttit lite vid datorn. Härdade i bikini och åt lunchen ute på balkongen, men det var svinit kallt med blåsten. Inte okej! Kanske går om man ligger ner och solar ryggen? ;) Soloman här!
Men nu lär det bli ner pluggat när jag inte kan sitta ute i solen, och det är ju bra det!

Ska göra ett pluggschema för dagen och försöka hinna med det. Får se om det blir gymet ikväll, måste ju packa också! Åker ju hem imorgon och är hemma sex dagar, så det är en del som måste packas :P


Förra ggn jag var hemma. Men nu blir det inte vinterjacka och stövlar :P


NEj, bäst jag sätter igång!

Hejså länge!

Xoxo / Josefine

Sol och blå himmel

Kalmar bjuder återigen på en dag med strålande sol och blå himmel :) Nu mår jag bra :)

Gick upp lite tidigare idag för att ta en lugn frukost och bara va, skönt! Strax efter åtta bär det av till skolan. Idag blir det att vara i verkstan. Vet inte vad vi ska göra, men det blir väl att justera bågar igen antar jag :P Sjukt svårt!

Hem och ut i solen på balkongen! Åh det är nästan det bästa med dagarna nu för tiden! :D Men där ska det bli pluggat en del :P
Har tänkt att åka iväg till friskis ikväll och köra intensivpasset. Gött såhär innan all påskmat! :)

Vad hittar ni på idag? :)


Ska försöka ta in några sånna här idag, det är fullt på marken överalt! Så vackert!


Xoxo / Josefine

Dagen min

Dagen som varit blev inte riktigt som planerad :p

* Pluggade/solade fram till halv ett
* Dan och hans ex-jobb kl ett till två

* Möta Maja på Subway för lunch :D
Vad gott det kan vara! Längesen jag åt där nu :) Satt ute i solskenet på en bänk och bara njöt! Härligt!

* In i mörka kalla skolan för seminarie
Problem/synundersökningar som vi satt i grupper och disskuterade, rätt nyttigt endå

* Skulle skrivit ut blanketter
Men då strulade det sig så jag och Hanna kom inte iväg till stan och till sponsorerna så vi får försöka fixa det en annan dag

* Till bibblan en sväng och säga hej till Eric <3

* Hem och kopiera tentor, tillbaka med dem till Sofie :)

* Ringde till min kära kusin Emma som fyller år idag! :D GRATTIS! Och pratade lite skit! Mys! Ska bli kul att ses på lördag! :)

* Och nu har jag pluggat fram till elva, duktigt av min själv måste jag säga :P




Nu väntar sägen mina vänner!
Verkstad imorgon 8.30-12, sen hem och plugg/sola! :D

Xoxo / Josefine

Vad är väl en dag på slottet?

Min helg:

Lördag
Började som sagt tidigt på lördagsmorgonen med plugg, lite städning hans med innan jag stack iväg till friskis och medelpasset. Han precis duscha innan Eric föräldrar kom till oss :) Vi fikade lite, handlade och när vi kom hem bokade vi bord på Källaren Kronan :)
Så framåt kvällen var det äntligen dags att bege sig dit. Hur mysigt som helst där nere :) För min del blev det svärdfisk! Det var inte helt fel måste jag säga!



Vi åkte hem senare efter en god middag och kollade på solsidan och film :) Hörde knappt filmen för grannen hade inflyttningfest, haha! Det var kul :)

Söndag
Vaknade relativt tidigt och åt en långfrukost med "familjen" :) Erics föräldrar ville se lite av Kalmar så jag föreslog att vi skulle ta en tur till slottet och så blev det :) Vilket fint väder det var! Helt otroligt och att Kalmar var så här vackert visste jag inte! Hur fint som helst! Kalmar är verkligen en sommarstad! (för på vintern är det bara en massa snö och kallt)


























Jag älskar dig


Oss om ngra år ;)

Efter vi gått en sväng runt slottet och i parken och tittat gick vi ner mot stan. Där var det hur varmt som helst! Riktigt hetta vill jag lova! Vad passar bättre då en en glass i solskenet? Och inte vilken glass som helst utan årets första glass! Mumms! Så alla fyra satt med varsin glass vid fontänen på Laamtåjet (Larmtorget). Underbart!



Det blev hemgång och det var dags att säga hejdå till Eric föreldrar. Jättemysigt att ha dem här :)

Solen gassade fortfarande
när de åkt så det blev väl en tre timmar solandes sådär ;) SKÖNT! Så nu är jag lite röd, men det kommer att bli brun färg sen! Åh vad jag har längtat efter sol och gassande värme!


På kvällen så invigde vi nya bordet och stolarna för vår första middag (av många) ute i kvällssolen!


Hello Kitty och jag :)


Mys!

Haft en superbra helg!

Xoxo / Josefine

Frukost, nu plugg!

Hej!

Har inte uppdaterat i helgen för vi har haft finbesök. Erics föräldrar har nämligen vart här :)
Bloggar om det senare, för nu blir det plugg fram till halv ett!


Dagens planer:

* Plugg 9.30-12.30
* Sitta patient till Dans Ex-jobb kl 13-14
* Lunch med Maja kl 14 :D
* Seminarie 15-16.30
* Stan med Hanna och Carin, fixa sponsorer till nollningen, födelsedagspresent till Matilda och ev. praktikplats
* Plugg


Hur ser er dag ut? :)

Grötfrukost med banan och russin! Mumma!



Xoxo / Josefine

Uppe med tuppen!

Uppe med tuppen! (ja iaf för att vara lördag)

Här väntas plugg mina vänner!


Kalkon och gurka, mumma!


Höres senare! Det är tänkt att jag ska plugga nonstop till halv tre, för kl tre är det medelpass! :D

Xoxo / Josefine

Säger godnatt!

Kvällen har bestått av:

Plugg
Powernap runt sju
Så ska det låta + Smallville
GODIS
Plugg
Mer GODIS
Ont i magen av allt godis

Känner mig duktig som slutade plugga för tio minuter sen :P Kände att ögonen började kämpa emot, så nu är det dags att nanna.
Älsklingen är inte hemma än (brukar inte somna bra när han inte är brevid <3), men det ska nog gå :) Det blir relativt tidig uppgång, då väntar mer plugg. Sen kl tre är det dags, MEDELPASS! :) Sen kommer Erics föräldrar hit, måste väl städa undan lite här hemma då också :P

Nej nu blir det att ta ur linser och gå och sova, Nattinatti!



Xoxo / Josefine

Solsken, men blåsigt!

Satt ute och pluggade på balkongen innan skolan idag, härdade i bikini trots blåsten, men vill man vara fin så :P Så min lunch blev några droppar sol och knäckemacka, härligt vill jag lova! :D



Vi var i verkstaden sen, det var kul idag! Vi fick kolla på den andra slipmaskinen, Indo och se hur den funkade. Och vi fick också justera in bågar på varandra, det var inte det lättaste mina vänner, nej verkligen inte :p Det blir att öva på det efter tentan för nu har man verkligen inte tid! Plugget till Optometrin måste gå först!

Var på Maxi efter verkstaden, men först in på lindex och handla foundation, så nu är man lite fattigare :/ (har inte haft det på några dagar nu, utan kört med lite solpuder, hur skönt som helst! men tänkte att det är bra att ha)
Mycket folk på maxi så jag handlade bara det jag skulle dvs. mjölk, fil, russin och GODIS! Det sista är viktigast! :P Så det har blivit en stund ute i solen nu igen med böckerna, men det var lite kallt så nu blir det innomhus.



Har skrivit mitt pluggschema nu och ska försöka hålla mig till det, men vad gör jag då vid datorn :p Nej av men den nu!
Kul att min fredag består av plugg, men så är det att vara student mina vänner!


Xoxo / Josefine

Min mobil tog en powernap

Godmorgon på er!
Hoppas er morgon var bättre än min. Tyckte det var konstigt att mobilen inte hade ringt och väckt mig, så när jag klickar på den för att kolla på klockan så vill den inte. Det är helt svart. Får panik, helt själv hemma i lägenheten, klarar mig inte utan telefon! In på Facebook och panikar, får en pik att jag inte kan öppna batteriluckan av lille andreas (inte kul!).
Kommer på sen att jag har en återställningsknapp. Trycker in den, och DÅ hoppar den igång. Så den tog en powernap på underfär en halvtimme om inte mer medan jag sov. Dags för nu mobil? Ja! När? Typ nu!



Det positiva med dagen är att det är fredag!
Fredag och solen skiner över Kalmar. Det ska bli 15 grader enligt Eric, så det ska bli jätteskönt! :)
Jag börjar inte förns klockan ett i verkstaden, så jag har tänkt sitta på terassen och plugga i solskenet! Bara den ville titta fram, det är just nu skugga där :p
Så nu ska jag borsta tänder och fixa iordning mig och sådär, sen är det plugg på hög nivå! Måste skriva ett pluggschema så jag får gjort alltig innan påsk.. Och verkligen följa det!



Terassen nästa!

Xoxo / Josefine




Naj, bok blir det!

Inte min typ av film :p Konstig killhumor ni vet? Så för första gången sen jag flyttade till Kalmar ska jag lägga mig och läsa. Mons Kallentoft blir det! Gillar de böckerna, kan ju vara för att de handlar om Linköping kanske? :P


Åhh! Vill ha sommar nu!

Xoxo / Josefine

:D

Bokat hembiljett! Hemma i hela sex dagar! :D
Glad påsk!


Filmjölksbröd är guld i mun!

Hemma från en hektisk dag! Phuu!

Dagen min som varit:

* Satte i linser hos Linn

* Föreläsning om retinoskopi
Kul faktiskt, äntligen är det lite på riktigt!

* Lunch
Spenderades i expen, blev irriterad över att hela mitt medlemsregister som jag gjort för CNaS var försvunnet, så det är helt borta. Sådär kul måste jag säga..

* Kliniskövning med retinoskopi
Vad svårt det var! Jag tänkte hur kan ljusreflexen gå med om hon är myop, fattade nada. Men sen ska man kompensera för arbetsavståndet och då blev Julia lite myop som jag visste att hon var, så det var ju bra det :) Vi fick även prova på autorefraktorn, det funkade bra faktiskt! Det är det jag ska jobba med i sommar, så det är bra att jag få chansen att träna på det.

* Tryckeriet
Ner till tryckeriet med Hanna och Matilda, det var kul och det fanns bra färg på tröjor och allt. Så lite sponsade blev vi, gött!

* Stan
Hanna och jag skulle ragga sponsorer till nollningen. Vi ska ha rundvandring första dagen i Kalmar och då går vi runt lite till olika företag och sen har vi en CNaS anvers som de kan ha annonser i. Men vi har inte fått alla papper om det ännu, så vi kunde inte skriva på ngt med företagen idag. M skulle maila.

* Skolan
För att skriva ut "viktiga pappren" men det var fel på dem enligt M så vi kunde inte fixa sponsorerna idag.
Lite plugg med Matilda till halv fem.

* Ut med linserna 16.30

* Upp till IT-avdelningen

Som jag hoppades kunde hjälpa mig med mitt försvunna dokument, men det är borta :/

* Plugg/babbel med Maja
Mys! Mycket bättre än att plugga! Gillar den tjejan! :D






Nu blir det film och mys med min älskling! Det var tänkt att jag skulle plugga lite mer nu, men min hjärna är mos, så det går inte. Ska istället försöka komma upp kl 8 och börja plugga innan verkstaden imorgon som börjar kl ett. Tror att jag orkar det :) Eller jag måste, för att det finns ingen tid att plugga på kvar knappt! PANIK!


Mina fina rosor hänger nu och pryder vår vita vägg <3

Xoxo / Josefine

Godmorgon Kalmar!

Sitter här med en skiva av mammas underbara filmjölksbröd, åh vad det är gott! Det bara smälter i munnen! Haha! :)



Var ju som sagt på två möten igår, ett huvudfaddermöte och ett ordförandemöte.( var lite lost där på SPIIKS teretorium, men jag hittade rätt tillslut :P) Båda var bra faktiskt :)
Jättefint kort på oss huvudfaddrar blev det!


HF 2011

Efter mötet på Kalmar Nyckel var det speed hem på cykeln, det började dugga och jag är livrädd att overallen blir blöt, då kommer ju allt som är skrivet försvinna :p



Dagens planer:

* Sätta i linser hos Linn lite efter tio

* Föreläsning om retinoskopi

* Lunch

* Kliniskövning, tror det blir att retinoskopera

* Med Matilda och Hanna till tryckerier för att kolla Huvudfaddertröjor

* Tillbaka till skolan och ta ur linser

* Träna (?)

* Plugga!

Fixar jag allt detta ? :p Japp, det ska jag!


Nu ska jag sticka iväg till skolan,
Hej så länge!


Xoxo / Josefine

Hemma nu en snabbis

Hemma nu en snabbis innan det är dags att bege sig mot skolan igen :) Skolan var bra, jag och Ellinor var superduktiga i undersökningsrummen och en lättsam föreläsning på efter middagen. Skön dag än så länge :P

Har precis pratat med mitt sommarjobb om lite vilka veckor och sådär, kulkul :D

Pratade med mamma en stund också <3 Hon är för bra min mamma. Behövde verkligen få prata av mig.


Vad kallt det har varit idag! Brrr.. När man är vän vid tio-15 plus och det är bara 6  blir man lite frusen.

Snart är det som sagt Huvudfaddermöte, det ska bli sjukt kul! :D
Måste gå jättetidigt för att hinna med Ordförandemötet, busy woman vill jag medge!





Jag just nu!


Nej nu blir det dags att ta på sig overallen! För det är snart dags att dra sig.





Xoxo / Josefine

Gröt!

Godmorgon!


Sitter här som vanligt med en tallrik havregrynsgröt, mumma!

Idag blir en lång dag. Börjar snart 10.30-12 i undersökningsrummen, sen lunch och kl 13-14.30 är det föreläsning om Anamnesen. Blir nog att sticka hem där imellan innan mötena :)
Så ikväll blir det inget medelpass :/ och inte heller step på måndag för då har vi seminarie till 16.30.. :/ Får hitta ngra andra passa att gå på :) Men på lördag blir det iaf mitt efterlängtade medelpass! Det var länge sen nu! :)



Xoxo / Josefine


Desperate Housewives!

Ihhh! Nytt Desperate Housewies väntar tillsammans med lite russin :) Perfekt avslutning på dagen!



Bild från när Johanna var på besök :)

Får lyxa till det med ett avsnitt av DH. För imorgon är det sovmorgon! :D Börjar 10.30. Göttans måste jag säg!

Imorgon väntar detta:

* Klinisk övning 10.30-12
* Föreläsning 13-14.30
* Huvudfaddermöte + foto 17.00
* Ordförandemöte på Kalmar nyckel 18.00

Flams och trams

Hellooo!


Nu när jag tänker på det skriver jag inte om så mkt intressant som händer i mitt liv. Det är skolan, plugget, vännerna, styrelsen och studentfesterna och allt annat roligt som händer i mitt liv i Kalmar :) Eller det är intressant kanske :p
Gud vad jag har roligt här nere! Verkligen hur bra som helst!



En glad Josse till optikerstudent!


Idag har jag i varje fall varit i verkstaden 9-12. Då fick vi lära oss att böja till bågar som blivit tillknycklade. Det var inte det lättaste ska jag tala om! Satt säkert med min båge i en halvtimme för att få den rätt. Så om en kund vill inhandla en sån båge ska jag promt säga : Om den blir lite tillknycklad kan jag tyvärr inte fixa till den!
Men seriöst det var skitsvårt!
Vi fick också kolla på hur automatslipen Kappa fungerar. Det verkar mycket lättare än att slipa in för hand, för det är ju en maskin som gör jobbet :p Så den ska jag använda jag ska slipa in mina egna glas sen :D
(borde vara lite med i verkstaden känner jag och i undersökningsrummen också för den delen, men jag hinner inte känns det som!)
Det är en massa med styrelsen och nu alla ex-jobb man ska vara med på och sen är det optometriplugg på det och sen vill man kanske träna och umgås med pojkvännen och vännerna och slappa hemma i soffan.. Hrmm, när ska det bli av?


Babbel babbel från min sida idag, men är inte klar :p


Efter verkstaden lämnade jag nyckeln till Lina och pratade lite, sen satte jag mig faktiskt och plugga på skolan trot eller ej! Åkte till bibblan för att hälsa på min älskling, men sen fanns det ingen plats att plugga i bibblan så dert var bara att ta sig tillbaka till skolan igen.
Satt till tre ungefär, sen ut med endagslinserna hos Linn, sen in till Dan och hans ex-jobb. Det gick väl sådär.. Såg ingenting typ, så efter typ en kvart sa han att vi skulle boka in en tid nästa vecka istället för det gick inte :p Men ett kinderägg rikare blev jag!





Imorgon blir en hektisk dag! :)

Xoxo / Josefine

Tisdag 12 april

Godmorgon!


Verkstaden idag från 9-12. Men innan dess ska jag förbi Linn i trean och få endagslinser isatta. Ska ha dem i till tre så funderar på att stanna kvar i skolan och plugga, duktig va? :) Eller om det är fint väder åker jag hem och lägger mig på terassen, haha!
Det ser inte så ljust ut nu när det gäller sol, supermolnigt och termometern visar +1 C.

Naj nu blir det fix här.

Xoxo / Josefine

SOOOOOOL!

Äntligen tittade solen fram!
Då var det snabbt på med bikinin och ut och plugga i det fina vädret!
Blev mest solandes dock för det är inte så skönt att behöva kisa hela tiden :P Har saknat sol och värme nått otroligt!






Nu blir det att få i sig lite lunch innan jag sticker till stepen! :D

Xoxo / Josefine

Micropaus

Tar en liten micropaus i plugget för att det är så sjukt tråkigt! Eller jo det är kul, men det är så mycket så det är det som gör det så jobbigt..




Naj tillbaka till plugget nu! Får vila från läsandet när jag är på gymet! Längtar :D Har fått den steplåten på hjärnan som spelas först på passet, men vet inte vad den heter, nån som vet? :)


Xoxo / Josefine


Pluggdag/soldag?

Godmorgon! Eller godförmiddag kanske det är nu :p


Precis ätit frukost och ska borsta tänderna innan det blir stenhårt plugg här :) Jag ville ju att det skulle vara lika varmt igda som igår så jag kunde suttit på terassen och pluggat, men icke. Det blir att våndas inomhus minnsan.


Bäst jag sätter igång med det! För ikväll är det dags för det efterlängtade steppasset igen :D Det var en stund sen nu!


Xoxo / Josefine


Skulle kommit upp igår

Myssöndag med min älskling, middag och The Event, kan inte bli bättre! :) <3





Xoxo / Josefine


Sool!

Solsken!!


Idag mådde jag hur bra som helst när jag vaknade. Inte bakis alls trotts att en hel flaska Gold åkt ner igårkväll ;) Jag gjorde frukost till mig och Eric. Stekt ägg, tomat och äpplejuice (med fruktkött! det ni!, äpplemos varning :P ) snäll fickvän jag är va? :)

Sen kollade vi lite på nån film The Hessen affair, rätt bra faktiskt. Men typ mitt i filmen tittar solen fram och då är det snabbt på med bikinin och sätta sig på terassen! :D Fick med Eric ut också, det är inte dåligt ;) Vi invigde våra nya stolar som vi köpte för ett tag sen, superfina!
Hur skönt som helst i solen!! :D
Mellan solningarna har vi sprungit upp och ner till tvättstugan :)

Vill bli såhär brun i år igen!



Xoxo / Josefine

Miss piggy!

Tjooo!!

I lördags var det som sagt fest med djurtema :P Så nu har jag skrämt både äldre damer och en liten kille på cykel som båda stod och gapade när de såg en gris cyklade förbi. Man ska jag ha cyklat som gris nån gång så nu kan jag stryka det från min to-do-list ;)



En "någolunda bra" bild på mig som miss piggy :P svårt att se bra ut med ett gristryne ;)

Innan festen åt vi tacos, mums var det! Sen blev det lite förfest i djungeln, mycket trevligt! Jag, Hanna, Anders och Eric kännde oss inte så sugna på att dra vidare till Palace sen, så vi gick till Anders och spelade kort och åt en massa godis! Mycket trevligt det också! :D
Torrisar, japp! Men det får man vara ibland! ;) och å andra sidan, hur kul e det att gå ut helt iklädd i rosa ;)


Xoxo / Josefine



Fredagsmys!

Eric och jag har precis ätit supergod mat!



Kalkonfilé, klyftpotatis och beaneassås! Mumma måste jag säga, och citronpepeparn var på ;) Fredagsmys på hög nivå!

Nu har han stuckit iväg till sina vänner och ska kolla på Hoffmastro. Kännde inte riktigt för det utan här blir det filmmys! Eric sa att jag skulle kolla på en två delad serie som heter Xll (tretton allstå) så jag ska göra det tänkte jag :) Glömde att handla godis när vi var på maxi förut :( är sjukt sugen på det nu men det får bli russin och salta pinnar ;)




Jag har precis valt outfit tills morgondagens fest. Sofie har födelsedagsfest med djurtema, säger denna bild er ngt? ;) (blir kanske en outfit bild imorgon innan jag sticker iväg, om jag inte ser allför CNaSig ut ;D)



Trevlig fredagskväll på er!


Xoxo / Josefine

Singing in the rain! :D

Pluggat och fattat, det är inte ofta det händer ;)
Tagit en svängom med dammsugaren i hela lägenheten och plockat undan mina skor :P (a) Nu är det bara disken kvar, men det får min karl hjälpa till med när vi varit och handlat.


Ska iväg snart till Maxi, så ner med inköpslista och lite påsar så är jag snart iväg :)


Det regnar lite halft (ändrar mig till vräker ner..) här i Kalmar nu också! Jippie :D Ja jag gillar när det regnar på våren, eller gillar och gillar, jag älskart! Då åker all pollen när på marken där den ska vara och josse är glad som inte snorar inga röda ögon och hon kan andas!

Men ett problem... Vad har man på sig för skor!? :O




(hör åskan lite längre bort också...)


Xoxo / Josefine

Storstäd på g, snart :p

Semiariet var som jag trodde. Vi fick titta på hur man löder polerar och lite annat, skönt att inte behöva anstränga sig utan bara titta på hur man gör :p Det var kul faktiskt!

Pratade med Eric om det igår. Optiker är verkligen det jag vill bli. Vet att jag har skrivit det förut, men det är verkligen så! Att få hjälpa människor, få jobba i butik och samtidigt ha praktiskt arbete när det gäller att slipa in glas/mäta upp glas justera bågar osv :) Ett yrke med allt i ett!





Ljusa jeans och favoritskorna på! Våren e här!



Nya linser idag, skönt! Behöver nog starkare är jag rädd, men måste använda upp de jag har kvar ;P
Får synen kollad varje vecka och alla kmr fram till att jag ska ha starkare :/ Tråligt men det är tydligen så att synen blir sämre när man pluggar (läser väligt mycket).


Borde städa lite här men det är så sjukt tråkigt! Ska kolla klart på Smallville som e på tv, sen skriva klart den sista föreläsningen sen städa. Det borde jag hinna va :p


Xoxo / Josefine


Prisa gud, här kommer skattåterbäringen!

God morgon!


Det blev inget mer bloggande igår. Somnade direkt när jag kom hem efter tio :p Kollade på Trassel när jag vaknade :) Så söt film! Bästa film från Disney på länge!




Pluggade från 3- halv 9 :) Duktigt av mig måste jag säg! Har bara en föreläsning kvar nu i optometrin att göra frågor till (är iof nya förelässningar nästa vecka också..) skönt att nästan bli färdig! :)


När Eric och jag kollade posten, låg deklarationspappren där, pengar pengar :D Det blev en del denna gången! Kul med pengar till sommaren! :D





Idag har vi seminarium om Löda/fila/polera. Vet inte rikgti om vi ska ha läst på ngt om det tills idag för ingen har sagt ngt :S Aja, det löser väl sig :)
Skönt med sovmorgon! Gick och la oss tidigt och får sova till nio, lyx!
Börjar 10.30 och går till 12, så det är en skön dag idag också :) Senare blir det storhandling med älsklingen! <3



Xoxo / Josefine

Rise and shine!

Godmorgon på er!


Nu är jag uppe med tuppen igen. För idag väntar en och en halv timme i undersökningsrummen :) Tror vi ska kolla synfunktionen och visus :)




Sen är jag LEDIG! Guu så skönt! Känner verkligen att jag behöver ta det lungt och bara vara för mig själv, blir så när det är hektiskt runt omkring mig, men jag gillart!
Så idag efter skolan ska jag försöka göra klart frågor till alla föreläsningar hitills (kommer ju ta halva natten typ) sen vill jag kolla på Trassel idag! Så mysig film!





En till härligt bild från igår!


Naj nu blir det fix här!


Xoxo / Josefine

CNaS-styrelsen!

En hektisk dag idag.

Föreläsning
på morgonen, i med endagslinser (de vill inte passa till en början, men det fixade sig), föreläsning igen.
När Peter säger, Var ligger basen? Kollar jag och Maria på varandra och säger: Här ligger basen ;) Hahah! Så kul man kan ha på en tråkig föreläsning :p Tänka på alkohol, japp!


Var ligger Basen?
Här ligger Basen?
Var?!
Här?!
Var?!
Här?!
Var ligger Basen?
Här ligger Basen!






Hade sedan inslipning i verkstaden. Mitt glas var jättebra till en början, men sen så blev det för litet, aja det är tydligen rena hedenhös med handslip, ska få prova på automatsliparna nästa vecka :D

Jag begav mig till undersökningsummen för att ta bort linserna, och göra en kort periferi seende mätning hos dan och mats.

Satte mig vid ett bord och skulle plugga var det tänkte (kl var nu runt halv fem), segt! Nickade till lite där på den otroligt sköna träbänken ;)

Sen var det dags för föreningsmöte
. Mötet gick snabbt, sen blev det ut och ta en massa kort på oss! Vi är så himla bra! :D







Söta CNaS grodor!





Härliga kort!
Älskar det sista kortet!

Vi kommer ha ett så roligt år tillsammans!



Nu är det sängen som gäller här, måste sova mera. Nickar man till på en träbänk i skolan då är ngt fel ;) (hade vart i skolan i 11 timmar dock)


Nattinatti!


Morgon!

Godmorgon på er! Det var jobbigt att ta sig upp idag, usch ja! Men det som är positivt det är att det har regnat ute :D Dvs all pollen ligger på backen drängt där det ska vara! (känner dock att det gör ont i ögongen endå idag..)



Idag är det onsdag och det innebär en hektiskt dag:

* Föreläsning 8.30-10 "Journalföring"

* Till undersökningsrummer för att få endagslinser :)

* Föreläsning 10.30-12 "Prisma"

* Lunch

* Verkstaden för inslip forts 13-16

* Till undersökningsrummen och ta ut linserna

* Förundersökning till ett annat examensarbete


Tror ej jag hinner hem
* För 17.30 är det föreningsmöte. Då väntar möte + ta styrelsekort :)

CNaS Nollning ht-10


Händelserik dag med andra ord! :D

Det är tänkt att jag ska hinna med att plugga nånstans där emellan min hektiska schema, men vi får se när det blir :p



Xoxo / Josefine

Tentapatient

Idag har jag suttit som tentapatien till tvåorna.

Jag fick sitta bakom biomikroskåpet då de kan kolla på lins och hornhinnan och lite annat :)


När alla var klara (det var tre personer som jag satt patient till) så frågade Baskar (läraren) om han fick kolla in i mina ögon. Han frågade om jag använde linser, och jag sa ja. För han såg att min tårfilm inte riktigt var som den skulle, då sa jag att jag hade tagit ögondroppar mot pollen igår, så det kunde bero på det :) Så det var ingenting farligt :)


Hade så sjukt ont i ögonen igår när jag kom hem, så Eric fick droppa i ögonen. Då blev det bättre efter en stund. Det kommer tydligen björkpollen från kontinenten tidigare på året i södra sverige. Bra att man flyttade till rätt del av landet då ;)




Har fått en del pluggat idag också, när jag satt i skolan och väntade på att klockan skulle blir tolv, för jag skulle näligen sitta i expen :)
Väntade på nyckel som kom lite sent, men nu är det bestämt att jag ska ha en egen nyckel dit. ÄR ju som sagt ansvarig för den så det är inte mer en rätt tycker jag :)

CNaS

Jag började med medlemsregistren för CNaS, så nu är hälften gjort :)
Vid halv två två nån gång orkade jag inte sitta där mer, så jag stängde för dagen. Cyklade upp till bibblan för att skriva ut föreläsningar till denna vecka och veckorna frammåt.

När jag kommer hem är jag superhungrig och gör en massa färssås och spagetti till lunch och matlådor, äter upp och somnar i soffan. Skönt!


Eric och jag har rensat dusch och handfatet nu precis, sjukt äckligt men nu är det gjort! Slipper vi det på ett tag!



Nej nu är det verkligen dags för sägen här!
Imorgon är en lång dag!



Xoxo / Josefine




Hemgång och Glasinslip

Det var hemgång som stod på schemat. Pappa skulle skjutsa in mig så vi åt frukost tillsammans innan det var dags att bege sig mot stationen.

Jag har verkligen haft det så sjukt underbart bra hemma i helgen! :D Allt har verkligen varit perfekt!! <3


Tågresan tillbaka till Kalmar gick finfint :) (dock fanns där ingen fungerande toalett så fick panik när jag krängt in mig hela vattenflaskan och jag får reda på det, men de stannar som tur är i Vimemrby så man får gå av och gå på toaletten. Enda gången det är befriande att gå på en offeltlig toalett ;) )

Många bebisar på tåget hem, blir lite sugen på att ha en egen liten karabat, men bebisar får vänta några år :)



Kom fram 11.37 och jag begav mig upp mot Bibblan och till Akademikrogen. Nästan stammis där nu va? :p Nej, men Eric tyckte inte att jag bara skulle äta en banan till lunch som var tanken, så man får väl offra sig ibland som min pappa brukar säga ;) <3
Han kom lite efter tolv och vi åt lunch tillsammans, mysigt! :) Då var det fisksoppa med saffran och nått mer som jag inte kommer ihåg, men gott var det :)


Jag trodde vi skulle ha klinisk övning i undersökningsrummen så hade brillor och allting, men icke. Vi skulle äntligen få slipa in glas i glasögonbåge :D Spännande! Men det var sån kö på slpimaskinerna så vi hann inte börja slipa, men har gjort mallar nu som tog typ hundra år att göra, men snyggt blir det ;) Kul var det!






Matilda sötnosen skjutsade hem mig sedan med min stora väska, snällt! :)


Jag och Eric hade myskväll, vad jag har saknat honom! :) <3


Xoxo / Josefine



HELGEN!

Jag var som sagt hemma i helgen! :)


Fredag

På fredagen
var det tänkt att vi skulle ha två föreläsningar och en verkstadssäkerhet och sluta 13.45. Perfekt att ta 14.34 tåget då tänkte jag.
Men så blev det icke, vi hade ingen andra föreläsning och körde verkstan direkt, så slutade kl 11. Gick till bibblan och pluggade lite, för att fördriva tiden (!)

Åt luch på akademi krogen med Eric vid tolv tiden, sjukt mysigt! Och god mat var det också! Stekt kyckling med örtagårdssås och grönsaker i ugn.




Sa hejdå till Eric och pluggade lite till innan jag rullade ner mot stationen min rullväska och jag. Tåget var i tid, skönt det!
Efter lite suckandes från tjejor som hade satt mig på min plats (bara suckade när jag sa lite snällt att jag hade bokat den platsen), var jag äntligen på väg hem!
Förfest på tåget kan man ju också ha, eller? Lite tidigt att börja dricka kl halv tre kanske, men men :)


Väl i Linköping var mamma och pappa där och hämtade upp mig :) Efter en massa kramandes åkte vi in mot stan, jag och pappa skulle nämligen på MUSTASCH!!!
Vi sa hejdå till mamma och gick och satte oss på Café M och åt varsin Lax/Cream Fresh wrap, sjukt gott! Ni vet sån platt rosa lax, mumma!
Och vem sitter mer på Café M om inte min Vickan! :D Så det blir ett rusande fram och kramkalas! :)


Efter nån timme begav pappa och jag oss mot Konsert och Kongress för konsert! Kul när vi kommer in så säger värden : Ska ni till mustasch? Pappa tar tag i mig och säger : Nej, jossan vi är här fel dag! Carola är ju imorgon ;) är det 1 april så är det ;)

Vi tog varsin öl i baren och bara pratade, mysigt! :) Det blev ett evigt väntande på förbandet, men när de började spela var de sådär måste jag säga :/


Mind Shift

Sen efter nån timme kom de äntligen upp på scenen!!



Mycket muskelknuttar med rakat huvud med hoodtröjor som luktade en blandling mellan öl och svett som ställde sig precis framför oss. Då är man inte så katig utan dansar/sjunger och hoppar snällt bakom ;)
Hahah!

Det märks när det är lite tyngre rock att det är andra killar som kollar. Om man jämför med Iron Maiden i sommras :)








Like Like!

Ralf sjöng och tittade på mig en gång! Hihi! Kan ju varit för att jag typ var enda blonda lilla tjejen bland alla killar ;)


Så det var jag, pappa och alla muskelknuttar på konserten, men vi rockade på! Sjukt kul!
Jättemysigt att gå med pappa! <3

Tåget hem senare på kvällen och somnade bums i soffan mellan mamma och pappa när jag kom hem <3


Lördag

Hade ställt klockan så jag skulle hinna lyssna på melodikrysset med mamma och pappa :p Det är så mysigt att göra det. Jag och pappa var uppe först och började lösa :)

Så efter en lång frukost med mor och far blev det att fixa iordning sig och packa party/sovaöverväska och för mig och mamma att bege oss in till stan. Där väntade shopping! :D

Var även på intervju hos Direkt Optik
, och fick sommarjobbet :D Så där blir det att jobba i sommar som optiker assistent, sjukt kul :D

Mamma och jag gick runt och kollade i affärer och provade en massa skor, men inget passade. Men två toppar från Gina Tricot fick jag med mig hem.


Mamma och jag köpte likadan den med ögon på ;)

Vi gick sen och åt lunch på Cioccolata och tog varsin pastasallad med kyckling, sjukt gott!




Jättemysigt att bara sitta och prata med mamma om allt och inget. Det saknar man när man inte bor hemma. Nu uppskattar man det mer att bara sitta och prata när man inte gör det så ofta längre :)
Mamma <3


Hon skjutsade upp mig till Ronja lite senare och där blev det en stort kramkalas! Åhh vad jag har saknat den människan! Jag blev hel igen efter att ha varit halv så länge! <3
Jag älskar dig Ronja! <3

Det blev en massa pratandes och skrattandes innan vi började fixa iordning oss för fest :) Det skulle bli förfest i Skäggetorp hos hennes klasskompis och sedan in till stan och till Nationernas för sjukHUsfesten :)
Vickan mötte upp oss vid åtta så bar det iväg till Skägget :)







Mina fina tjejor







<3


Fina IKEA-tjejor :) Det var Sverige-tema på Nationernas.
Men jag, Ronja och Vickan körde på typiskt tjej/svensk outfit : Svart ;)




Jag älskar diiig <3

Sen framåt kvällen bar det av in till stan och till NH.



Träffade syster och hennes pojkvän ute på ågatan, trevligt!

Inne på NH blev det en massa dansande och vi sjöng även karaoke, varför vet jag inte, det lät förjävligt, men kul var det ;) jättemycket folk och det var hu kul som helst!

Bussen hem kvart över tre med varsin pommes från mc. Mumma!

Trevlig kväll mina fina tjajor! <3


Söndag


Vaknade upp hos Ronja som skulle upp och tvätta, jag låg kvar :p Sen blev det stekta ägg, äpplejuice och tomat. Sen var baksmällan som bortblåst! Sjukt! Men det är seriöst tomaten som gör det, jag lovar ;) Efter en helt tetra med 15 % vin så ät tomat dagen efter, mumma!

Det ringde på dörren och vi trodde det var radiotjänst, men så dimer det ner ett papper från jehovas i brevlådan :p

Ronjas Kristoffer kom förbi lite senare och drack te med oss. Bra kille du har hittat ronja :)


Jag åkte ner till stan för att träffa min undebara NATALIE! :D Vi tog en fika på Cioccolata och pratade om allt mellan himmel och jord. Vad jag har saknat den människan alltså!  Min Natalie <3

Hon skjutsade hem mig till mantorp ett par timmar senare och vi sa hejdå. Det blev en kort fika, men det är bättre än inget alls :)




Nu var johanna hemma när jag kom hem :) Hon hade gjort en jättefin scrap-book


Vad söta vi var!

Fick även med mig en massa kläder hem, hon hade rensat sin garderob, så resväskan gick knappt igen ;) Hahah!


Mat hela familjen och sen en deckare på TV. Somnade såklart igen :P Kännde mig trygg i soffan mellan mamma och pappa. Jag saknar dem här nere ibland <3

Xoxo / Josefine

<3

Helgen hemma har varit helt underbar!




Skriver med ikväll!


Xoxo / Josefine

RSS 2.0