Sista veckan i Kalmar

Hej!

Har nu haft den sista hela veckan i Kalmar.
Eller inte riktigt sista, men sista för fyra månader framåt. På onsdag nästa vecka går jag och hela klassen nämnligen ut på praktik. De flesta är i sina hemstäder. Så igår (sista skoldagen) sa vi hej då till varandra för väldigt länge.

Berättar här lite om sista veckan



Onsdag kväll - OPTIKERFEST!

Innan vi begav oss till Tullen, samlades jag, Sara, Maja och Anna hemma hos Sara och förade lite :) Innan på em hade jag och Sara varit på systemet och handlat lite förnödenheter. Första ggn jag var på systemet i år :O De ni, inte illa!







Söta tjejor!

På Tullen sedan blev det lite lekar. Ettorna, mot tvåorna, mot treorna. Kul att folk från alla klasserna var där :) När kl började närma sig tolv begav vi oss mot Harrys och Volym där det blev dans hela natten lång!

Tack för en rolig kväll!

Tordag - Stan

Jag vaknade och mådde rätt så skapligt endå. Trodde det skulle vara värre med tanke på mina dagen efter mående. Men denna torsdag förmiddag känndes helt okej :)
Jag begav mig ner mot stan för att hämta mina glasögon som hade kommit. Och sen gick jag lite i affärer. Hittade två partylinnen inne på Monki. Kunde inte bestämma mig för vit eller persikofärg så det fick bli båda. Sjukt snyggt till höga svarta byxor :)





Guldiga pilot

Förra veckan var jag också och shoppade lite. Var i behov av en löparjacka. Sen att det blev ett par löpartights och lite smått och gått inne på Gina Tricot också var väl inte riktigt planerat ;)



Rosa löparställ, kan det bli bättre?



Älskar dessa jeans, de sitter som ett smäck! Funderar på om jag ska köpa de allra ljusaste också, men det fick bli dessa för nu :)



Mintgröna chinos, jag blev förälskad!



Svart spetstopp.

Fredag - Redovisning

Igår var det alltså redovisningsdags. Alla var lite smått nervösa, men det gick jättebra för alla grupper. En del hade teater och sketcher, medan vår grupp körde på traditionellt med powerpoint.
Skönt att ha det över!
Vi fick lite kompletteringar på vårt arbete. Blev lite smått irriterad när lärarna visar/berättar hur vi ska göra, vi gör så, sen klagar de på att det är fel.
Så i två och en halv timme satt Matilda och jag och fixade till det hela. Nu kan vi inte få en grej fel.

Åkte till gymet direkt efter det. Blev gymande och löpbandet. Skönt!

Väl hemma var jag jättehungrig. Hade inte fått i mig ngn vettig lunch + att jag gymat på det. Så det blev direkt att börja med maten.

Jag och Eric tittade på film. Sherlock Holmes den nya filmen, men jag somnade såklart. Tecken på en ihärdig dag och det var dags att gå och sova.



Lördag - Stepdags

Godmorgon!

Vaknade tidigare än jag brukar idag. Eric har tenta så gick upp med honom. Lycka till nu älskling!

Så jag har skrivit detta blogginlägg denna morgon, sen ska jag iväg på sista step passet för i vår. Det är någonform av Megastep som de kallar det. Skulle var block på alla sidor av brädan. Hoppas det blir kul!

Ikväll är det fest i Mackans korridor och Eric ska grilla med sina kompisar. Får se vilket jag kommer iväg på, och om Matilda och Carin vill till Mackan, eller hur det blir :)

Imorgon kommer min kära mor ock far! De ska hämta hem mig för praktiken/sommaren. De stannar över valborg så jag ska försöka hitta ngn eld vi kan titta på :)


/ Josefine


Onsdag

Gjort klart power point presentationen med gruppen nu på förmiddagen :) skönt att ha det gjort.

Precis pratat med min kära syster i telefon :) saknar henne <3

Nu väntar jag på att en lärare skall komma så jag kan utvärdera mina ögon.
Får se om han kommer, väntat ett tag nu.

I eftermiddag är det optikerkedje presentation igen :)

/ Josefine


Tisdag

Hej!

Gårdagen var härlig! Härligt väder och tillbringade min lediga dag med härliga människor!

Jag får sms av Maja strax innan tio. Både hon och jag hade glömt bort att vi hade bokat undersökningsrum 9-11. Vid tio glider vi in. Datorn funkar ej som den ska, så en halvtimme fick vi med autoforoptern ;)
Sara kom sedan, så gjorde jag en synundersökning på henne :) vi väntade på att en lärare skulle skriva ut hennes recept.

Vi gick sedan ner på stan och köpte mat och satte oss på larmtorget i solskenet :)
Sedan in i optikerbutiken som ger oss på optikerprogrammet ett par gratis glasögon och letade bågar till henne.

Sa hej då till tjejorna och begav mig hemåt. Väl hemma satte jag mig på balkongen i solen, 30 grader och vindstilla var inte fel!
Hanna kom och joinade mig på balkongen så satt vi och pratade och solade fram till halv 6.

Härlig dag!

/ Josefine


Sista måndagen

Hej!

Sista måndagen i Kalmar på en stund nu. Var uppe med tuppen imorse, hade bokat in mig på skivstångspass kl 8. Skönt att träna på morgonen!

Satt patient kl ett till Amandas ex-jobb. Har testat två linsvätskor, min egna + en som skall vara lite bättre, men jag gillade den jag redan hade, lite kul :)

Nu ska jag åter igen iväg till friskis. Andra ggn idag ;) Step står på schemat! Härligt det ska bli!

/ Josefine


Säger godnatt!

Dagen har varit kul.

Började kl halv åtta med lite teori om gruppdynamik och roller, följt av lite samarbetsövningar.

På lunchen var jag på återbesök för linserna jag har provat. Den högra som jag gillade bäst är den nyaste på marknaden och innehåller hela 80% vatten, de ni!

Eftermiddagen skulle egentligen spenderats utomhus, men Kalmar bjöd på regn/hagel/snö och sol omvart annat, så vi var inomhus och hade lite lekar för att förbättra grupparbetet. Det var en kul och annorlunda dag. Skönt att göra ngt annat än att bara gå på föreläsningar osv.

När jag kom hem skrev jag min del i arbetet och tittade på senaste Gossip Girl avsnittet.

Vid kl sju bestämde jag mig för att ut och gå en sväng. Runt halv åtta inser jag vad det var jag skulle göra denna tisdagskväll. Det var ju dags för ännu en hockeymatch. Kunde blivit avgörande, men icke. Åh, nästa match tar ni Brynäs!

/ Josefine


Godmorgon!

Idag väntar föreläsning och sen på eftermiddagen ska vi ha ngn slags gruppdynamik övning utomhus, spännande undra vad det kan vara ;)

På lunchen ska jag till undersökningsrummen och utvärdera mina endagslinser som jag haft. Den högra har varit bäst tkr jag. (Har två st olika)

Bäst att klä på sig jackan, börjar om en halvtimme.

/ Josefine


Precis suttit patient

Godmorgon!

Har precis suttit patient till Lina i trean. Det mättes vergenser, NRA och PRA. Blev lite groggy så sitter utan brillor nu för att slappna av. Tror att jag har problem med ackommodationen, så det är därför jag får så ont i huvudet :/

Väntar på min grupp i pelarsalen så ska vi skriva arbete innan det är dags för föreläsning kl 1.

Efter föreläsningen ska jag på step och sen tillbaka till undersökningsrummen för att göra alla mätningar igen.

/ Josefine

Mina endagslinser för tillfället :


Utgång!

Låg i soffan och tittade på tjejfilm igårkväll när Maja smsar och frågar om jag vill komma ner till henne och partaja lite med henne och Sara. Självklart svarade jag! :D

Hoppade ur mjukisarna och drog fram klackarna. Här skulle dansas!

Mycket prat och skratt och shotande hos Maja innan vi begav oss till Palace. Vi träffade lite flera från klassen ute, Sylvia, Mackan och Putte och vi dansade vi natten lång!

(Bilder från Maja och Sara)


















Åh vad jag tycker om er tjejer! <3


Denna vecka

ONSDAG

På onsdagen blev det som sagt step på kvällen. Det var jättekul! Körde på som bare den, blev helt slut. Skönt!

TORSDAG

Föreläsning om Etik och Moral på förmiddagen. Lite prat om olika fall som kan ske i butiken när man jobbar sen. Det var intressant :)
Efter det satt jag, Matilda och Jonas med vårt grupparbete och brainstormade lite. Har fått lite koll på lagar och förordningar till vårt arbete.

Åkte sedan och tränade. Blev gymet och en springtur på löpbandet.

FREDAG

Ledig på förmiddagen så letade lite information till arbetet. På eftermiddagen tog jag mig till bibblan i spöregnet. Det regnade verkligen hela dagen! Väl i bibblan hade vi infosökning. Hur vi kan söka i skolans databaser och lite så. Intressant faktiskt.

Efter det satt jag patient till en trea. Så ska testa nya endagslinser nu i fem dagar som finns ute på marknaden, lite kul! Vilken kontrast det var med linserna, helt sjukt! Känndes som det var en helt annan styrka, men icke :) Kanske blir endags linser för mig sedan, sjukt smidigt att inte behöva rengöra dem varje kväll.

På kvällen hade jag och Eric lite myskväll, lagade god mat och tittade på sista avsnitten av Alcatraz. Spännande!




/ Josefine

Föreläsning

Sitter och väntar på att föreläsningen ska börja.

Cyklade hit i halvregnigt Kalmar. En vanlig vårdag med andra ord.

Efter skolan ska jag åka och kika på jeans jag har hittat, hoppas de finns kvar ;)
Sen ska jag sitta patient till ännu ett examensarbete och step ikväll :)



/ Josefine


Första skoldagen

Dagen har gått i ett.

* Kursstart 10.30-11.30 Optikern i samhället.
* Föreläsning om Lagar och Juridik 13-16
* Patient till Matildas projektarbete :)

* Gymet, sprang 1 mil. Härligt!

Full fart och tillbaka i Kalmar igen. Nu ska jag sova. Tidig föreläsning i morgon.

Nattinatti!

/ Josefine


Påskdagen

Godkväll!

Idag har familjen varit och träffat släkten. God mat och prat väntades på eftermiddagen. Så kul att alla vi fyra kusiner kunde ses samtidigt då vi bor i fyra olika städer :)
Passionsfrukt cheescaken kusin? Den var kanoooon god! :)

Snälla kusin med sambo skjutsade in mig till Linköping och jag satt i baksätet och höll lilla Olivias huvud uppe när hon sov. Så söt när hon sover :)

Ikväll har jag träffat Ronja och Viktoria :) vi samlades hemma hos R och satt och pratade ikapp. Efter ngra timmars bubblande om allt mellan himmel och jord var det dags att ta sista pendeln hem.
Ni betyder på mycket tjejer <3 vad skulle jag göra utan er?


Nu säger jag godnatt. Imorgon bär det av mot Kalmar igen :)

/ Josefine


Glad påsk?

Glad påsk!

Idag är det påsk afton och det ska bli lite påskmiddag hemma med familjen och farmor.
Men ngn vidare påskkänsla kan jag inte säga att det är. Snö utanför fönstret gör att det ser med ut som julafton idag ;)

/ Josefine


Jul- eller Påskafton imorgon?

Hej!

Nu har jag precis kommit hem från min fina Ronja :) vi åt kladdkaka med frukt, svarta- och rödavinbär, hallon och jordgubbar och drack äppelkaks te. Mums! Och bara satt och pratade, mys!
Jag saknar dig Ronja <3
Spelar ingen roll att vi bor i två olika städer, du finns alltid hos mig i tankarna min vän :)

Är det Jul- eller Påskafton imorgon kan man ju undra?

/ Josefine


Hemma!

Åh vad det är härligt att vara hem hemma!
Kom hem igår eftermiddag nån gång. När jag och Eric klev av kustpilen möttes jag av pappa och lillasyster och det blev stort kramkalas!
Vi satte oss på kära pendeln för att åka sista biten och snälla mamma kombixh hämtade upp oss :)

Kvällen spenderades i teve soffan mellan mamma och pappa. Där somnade jag tryggt som en liten prinsessa!

Idag ska jag träffa min fina Ronja!! :)


/ Josefine

Det kommer ner ngt snöblandat utanför fönstret.


Tentan skriven!

Äntligen är tentan skriven!

Tog bussen till skolan imorse, lite kul att åka tre hållplatser. Men det tar typ 25 min att gå med tung väska ;)

Tentan gick väl helt okej. Lite osäker på en del men skrev på allt iaf.
Var klar strax innan halv elva. Då gick jag och Carin hem till henne och åt godis och tittade på teve :) lite påskmys!

Mötte upp Eric på kallskänken så köpte vi varsin sallad och begav oss till stationen.

I skrivande stund sitter vi på kustpilen på väg hemåt. Ska bli skönt att komma hem efter ha varit borta från min fina familj i tre månader. Saknar dem så ska krama om dem en massa när jag kommer hem!

Nu ska jag bara lyssna på härlig musik och njuta av solen som strålar in i kupén och inte tänka på plugg för jag är faktiskt ledig detta lov!!

/ Josefine


Godnatt!

Hej!

Jag tänkte krypa till kojs nu och få en riktig skönhetsömn inför tentan imorgon. Direkt efter blir det att sätta sig på tåget hem :)

Jag kom med på skivstångspasset sen. Körde järnet idag och lade på lite extra vikt för att få bort alla tentanerver, och det funkade :) Känner mig inte lika nervös nu, men det kommer väl imorgon bitti som vanligt.

Efter gymet kom jag hem och lade i en hårinpackning och började packa lite smått. Kollat igenom det sista inför tentan. Känns som att det mesta sitter, hoppas bara på rätt frågor.

Får se när min karl kommer hem, han är på puben med en killkompis.


Godnatt!




Mina fina tjejor :) <3 Ni gör mig så glad!



/ Josefine


Dan före dan

Hej!

Såhär dagen före tentan tänkte jag bege mig till gymet. Det är ett skivstångspass kl tolv. Just nu är jg reserv ett, det är väl precis att jag inte kommer med, var reserv 13 igår kväll :p Om jag inte kommer med tar jag en sväng på gymet ist.

Annars måste jag packa idag, vet inte vad jag ska ha med mig hem ännu :)

Aja, dags att byta om för gymet.

Hej så länge!

/ Josefine


Praktisk tenta

Idag var det äntligen dags, praktisk tenta.
Det spelar ingen roll hur mkt jag har övat, jag är lika nervös iaf. "Ge inte upp, du kan flyga" Lite så var det tankarna gick i förmiddags. Hade inte tentan förns halv tolv, så det blev en liten väntan innan det var dags.

Tre delar var tentan uppdelad i, biomikroskopi, retinoskopi, och BV-mätningar.
Virrade bort mig lite på alla tre. Typiskt mig. Bara att hålla tummarna.

I eftermiddag/kväll har jag försökt plugga det sista till teoretiska tentan som är på torsdag.
Var och inhandlade lite plugg förnödenheter på netto, det behövdes för att lugna mig, jag var fortfarande uppspelt efter tentan.

Plugg har det blivit i afton, men också hockey. Eric hade Fredrik på besök så vi tittade på hockeyn. Och bästa laget vann ju! BYNÄS är i final! :D härligt! Minns när jag var nio år gammal och jag tittade när de vann och hade sina fina guldhjälmar, det var vackert :)

Imorgon mina vänner lägger jag böckerna åt sidan, ska smälta det jag fått lärt idag och gå till gymet och springa bort lite tenta nerver. Måste packa väskan också för efter tentan åker jag och Eric hem till Östergötland :) härligt att inte ha ngt att plugga på detta mini-lov :) det ska bli skönt att träffa familj och vänner. Var en stund sen jag såg dem nu.

Blev ett långt inlägg detta. Kan berätta att mitt halsont har försvunnit, peppar peppar. Zyx lägg det på minnet, mirakelkur!

/ Josefine



RSS 2.0